HABERLER>GÜNCEL
17 Temmuz 2024 Çarşamba - 09:17

Kamu müteahhidi Epözdemir’e göre… Izgaranın olduğu her yerde risk var!

Elektrik Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyesi Muhammet Demir’in elektrik kaçağı tehlikesi anlamında Alsancak’ta riskli çok alan olduğunu öne sürmüştü. KAMİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Alaattin Epözdemir, özellikle yerine göre 1 kilometre uzunluğu olan sıralı yağmur suyu ızgarasının olduğu her yerde riskin olduğunu, çünkü oralarda elektrik hatlarının yüzeye çok yakından geçtiğini söyledi

Kamu müteahhidi Epözdemir’e göre… Izgaranın olduğu her yerde risk var!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 12 Temmuz’da Alsancak’ta elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın hayatlarını yitirmesi sonrasında İzmir’deki elektrik hatları tartışmaya açıldı. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Demir’in, Alsancak’da riskli çok alan olduğu iddiasını gündeme taşımasından sonra Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Alaattin Epözdemir, söz konusu tehlikenin, yağmur suyu kanallarının üstünü örten ızgaraların bulunduğu yer yerde olduğunu söyledi.

ELEKTRİK HATTI, YAĞMUR KANALININ İÇİNDEN GEÇİYOR!
Kamu müteahhidi olarak İzmir’in altyapı çalışmalarında çok sayıda projede yer alan Alaattin Epözdemir, Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde böyle bir ölümlü olayın yaşanmış olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Tehlikenin sadece Alsancak’ta olmadığının altını çizen Epözdemir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yağmur suyu ızgaralarının olduğu her yerde bu sorun var. Tekli ızgara dediğimiz, yağmur suyu ızgaraları var. Bir de sıra ızgaralar var, 3 metrelik, 5 metrelik, 100 metrelik, hatta 1 kilometrelik upuzun ızgaralar… Sıra ızgaraları, örneğin Fevzi Paşa Bulvarı’nda, Gazi Bulvarı’nda yüzlerce metre görürsünüz. Bu ızgaralarda genişlik 40 veya 60 santim olur, derinliği de 60 santim olur. Yaptığımız altyapı çalışmalarında yüzlerce noktada bunlarla karşılaşıyoruz. Orada iş yaparken beton dökülüyor, kaynak yapılıyor ve ister istemez o elektrik hatlarına zarar veriliyor. Hasar verilmedi diyelim, 60 santim kazı yapıldı yağmur suyu kanalı için… Orada karşıdan karşıya elektrik hattı var. O yağmur ızgarasının altında kanallar var, yağmur hatları var. Elektrik hattı işte o kanalın içinden geçiyor. Kablo korumaya alınmış, borunun içinden geçiyor ama ne kadar güvenli olduğu tartışılır.”

BİZ ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPARKEN, YÜZLERCE HASAR YAPTIK, ÇÜNKÜ…
Teknik olarak bu kabloların yüzeyden 80 santimetre derinlikte olması gerektiğinin altını çizen Alaattip Epözdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz altyapı çalışması yaparken, yüzlerce hasar yaptık. Gediz Elektrik geldi, o hasarı giderdi, İZSU buradaki masrafı bizim hak edişimizden kesti. Oysa tekniğe uygun olmayan bir hat çalışması yapıldığı için biz orada hasar verdik! Kurumlar arasında koordinasyon sorunu yaşanıyor, iletişim eksikliği var. Ölümle sonuçlanan bir olay yaşandığı için bu konu gündeme geldi. Şunu net olarak söyleyebilirim ki, sıra yağmur suyu ızgarasının altında nizami olmayan bir şekilde yüzeye çok yakından onlarca, yüzlerce elektrik hattı geçiyor. Elektrik hattının, yüzeyden geçmediği hiçbir yer yoktur İzmir’de. Fevzipaşa Bulvarı’ndaki 300 metrelik ızgarayı açın, en az 10 yerde o kanalın içinden kabloların geçtiğini görürsünüz. Buralarda da ölümle sonuçlanacak olayların yaşanma riski var. Çünkü o ızgaraları yola döşüyoruz. Yoldan her gün binlerce araç, o ızgaraların üzerinden geçiyor ve ızgaralar zamanla aşınıyor. Demirin kendisi zamanla açılıyor ki, İZSU her yıl tamirat ihalesine çıkıyor. Demir esniyorsa, tahrip oluyorsa, o elektrik kablosunun geçtiği boru da esnemez mi, o yükten etkilenmez mi? Özetle, yağmur ızgarasının olduğu her yerde bu tehlike var. Yoğun olarak Alsancak başta olmak üzere tüm yorgun altyapı revize edilmelidir.”

 
Menderes'te asfalt seferberliği
 
Erdoğan imzaladı... İzmir'e Orman Havacılık Müdürlüğü kuruluyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serpil 18 Temmuz 2024 Perşembe 09:02

İnsanın aklına keşke hiç yer altına alınmasa mıydı diye soru geliyor...

Yorumu oyla      0      0  
Skandal! 17 Temmuz 2024 Çarşamba 11:31

Elektrik hattının nasıl döşenmesi gerektiğini söylemek İZSU'nun görevi mi? Ayrıca hatalı bir uygulama varsa bununla ilgili tutanak tutuldu mu? Bu konu acil araştırılmalı ve önlem alınmalıdır.

Yorumu oyla      0      1  
SOKAK 17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:36

Bu olaydan sonra maşallah her kes bilim adamı kesildi. Ne cevherler varmışta aramızda da meğer bir ölüm olayını bekliyorlarmış.

Yorumu oyla      2      1  
Bilge 17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:34

Müteahhit ehli fendir, Aksi söylense bile işi teknik şartnamesine göre yapmak zorundadır. Tekniğe uygun olmayan konuda itiraz hakkı vardır. İşleri şartnamelerine uygun yapmayan müteahhitler paralarını işi doğru yapmış gibi almışladır. Bu anlayışta ki müteahhitlerle nereye varılır . Yanlış yaptık bir daha , bir daha zihniyeti son bulmalı. Teknik elemanları bu tüccar müteahhitlerin elinden kurtaracak , yeni bir ihale kanunu şarttır . Yoksa ülkemde çok can ve kaynak kaybetmeye devam ederiz. Teknik eleman olmayana müteahhitlik hakkı verilmesin .

Yorumu oyla      2      1  
Citizen 17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:01

Bu haberde dikkate değer olan birkaç kritik nokta bulunmaktadır. İlk olarak, altyapı çalışmaları esnasında meydana gelen hasarların düzeltilmesi sürecinde yaşanan sorunlar, şehir planlamasının ve altyapının ne kadar hayati önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle İzmir’de, elektrik hatlarının yüzeye çok yakın olarak döşenmiş olması, teknik standartlarla uyumlu olmayan bir uygulamaların bulunduğunu göstermektedir. Bu durum, sadece altyapının dayanıklılığını değil, aynı zamanda kamusal güvenliği de tehlikeye atmaktadır. Ölümle sonuçlanan kazaların yaşanmasının arkasında, böylesine ihmal edilen teknik hataların yatıyor olabilmesi fazlasıyla düşündürücüdür. Fevzipaşa Bulvarı’nda bulunan ızgaraların açılması durumunda karşılaşılacak olan görüntü, bu durumun boyutunu açıkça gözler önüne seriyor: Elektrik kablolarının, yağmur ızgaralarının içinden geçmesi, şehrin pek çok noktasında potansiyel riskler barındırıyor. Su taşkınları, binlerce aracın üzerinden geçtiği ızgaraların zamanla yıpranması, elektrik kablolarının koruma borularının da hasar görmesine neden olabiliyor. Bir şehirde elektrik kablolarının dünyadaki standartlara uygun olarak yeraltında bulunması, yağmur suyu kanallarının ve ızgaralarının muntazam biçimde döşenmiş olması, temiz su ve iletişim kablolarının doğru şekilde yerleştirilmiş olması, medeniyetin ve şehirleşmenin gelişmişliğinin bir göstergesidir. Eğer bu standartlar sağlanamıyorsa, bu durum “muz cumhuriyeti” olarak nitelendirilen ülkelerde görülen kalitesiz ve uyduruk yapılanmalarla benzerlik taşır. İzmir gibi büyük bir şehirde böylesine plansız, kalitesiz ve yorgun bir altyapı ile yaşamak, hem modern şehircilik anlayışından uzak hem de kabul edilemez bir durumdur. Özetle, İzmir’in tüm altyapısının acilen gözden geçirilmesi ve revize edilmesi gerekmektedir. Özellikle yoğun bölgelerde bu tür teknik eksikliklerin hızla çözülmesi, şehrin tüm sakinlerinin güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Kurumlar arasında daha iyi bir koordinasyon, teknik standartlara uygun bir altyapı ve düzenli bakım ile bu tür kazalar ve potansiyel riskler ortadan kaldırılabilir. Bu, sadece İzmir için değil, tüm büyük şehirler için kapsayıcı ve sürdürülebilir bir şehircilik modelini benimsemek adına önemli bir adımdır.

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kanlı kavga: Mahalle savaş alanına döndü!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ...
Bergama'daki yangın kontrol altında!
İzmir'in Bergama ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
TIR ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Adıyaman'ın Besni ilçesinde TIR ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi ...
 
Zehir tacirlerine operasyon!
Aralarında İzmir'in de olduğu 57 ilde düzenlenen Narkoçelik-27 operasyonlarında ...
Aile Sağlık Merkezi'nde 2 doktor arasında kavga!
Samsun'un Atakum ilçesinde Körfez Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan ...
Restorana silahlı saldırı: Yoldan geçerken öldü!
İstanbul Esenyurt'ta motosikletli ve maskeli kişi ya da kişiler tarafından ...
 
LGS tercih süreci bugün sona erecek
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ...
TÜRKSAT 6A'da dördüncü aşama tamam
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın yörünge ...
Oksijen sızıntısı panik yarattı, hastalar tahliye edildi
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Devlet Hastanesi'nin yanında park halinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Düğünde damada 'bilezik' takılır mı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sorumluluk...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Benim esnaflarım!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset bu ise…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kruvaziyer mi? 'Cruisezillas' mı?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Türkiye’de yaşarken anlam bulamamanın yarattığı psikolojik çöküntü
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yüksek fiyatlara galiba alıştık!
Kemal ARI
Kemal ARI
Türkler'in dirilişi!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (1)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Manzara
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva