HABERLER>GÜNCEL
4 Kasım 2011 Cuma - 14:50

Kadınlardan adliye önünde 'N.Ç.' eylemi

İzmir Kadın Platformu üyesi yaklaşık 50 kadın, Mardin'in Derik İlçesi'nde 26 erkeğin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'nin davasında, kendi rızasıyla ilişkiye girdiği belirtilerek alınan ceza kararını Adliye önünde protesto etti.

Kadınlardan adliye önünde  N.Ç.  eylemi

İZMİR - Platform üyesi kadınlar, ellerindeki, başında 'Utanç Listesi' yazan, N.Ç.'ye tecavüzden yargılanaların isimlerinin yazılı olduğu pankartla İzmir Adliyesi C Blok önünde toplandı. N.Ç.'nin, kendisine tecavüz edenlerle gönül rızası ile ilişkiye girdiği belirtirilip sanıklara buna göre ceza verilmesine tepki gösteren kadınlar, "Biz kadınlar öfkemizi haykırıp, hala var olduğumuzu, N.Ç. davasının utanç davası olarak takipçisi olduğumuzu göstermeye geldik" diye haykırdı. Yaklaşık on dakika süren oturma eyleminin ardından grup adına basın açıklamasını Ayşen Keysan yaptı.
 
Keysan, "Biz kadınlar bugün burada, daha 13 yaşındaki bir çocukken, yaşadığı ilçede 26 erkeğin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'nin uzun yıllar süren davasında alınan son kararla ilgili sözümüzü söylemek için bir araya geldik. Adalet saraylarındaki tahtlarında oturan, sözde adalet dağıtıcılarının N.Ç. davasında aldıkları son karardan anladıklarımızı anlatmak için buradayız. Mahkeme salonlarında büyük puntolarla yazan, 'Adalet Mülkün Temelidir' sözüne yaraşır biçimde, mülkün sahibi olan erkeklerin adaletini biz kadınlara karşı uygulayan, sözde adalet dağıtıcılarına, egemenliklerini hatırlatmaya gelmedik. Biz kadınlar öfkemizi haykırmak için buradayız" dedi.
 
N.Ç.'nin çocuk yaşta, yaşadığı ilçenin ileri gelenlerinin de aralarında bulunduğu 26 erkeğin tecavüzüne uğradığını hatırlatan Keysan, "Kimdi bu illeri gelenler. Bir yüzbaşı, ilköğretim müdür yardımcısı, korucu, mahalle muhtarı, belediye, banka, kaymakamlık gibi kurumlarda çalışan adamlar. 13 yaşındaki bir çocuğun, bir ilçenin ileri gelen adamlarıyla birlikte kendi rızasıyla birlikte olduğu kararını veren adalet dağıtıcısı adamlar, tecavüzcü adamları korumakla kalmamış, aldığı bu kararla neredeyse N.Ç.'yi 13 yaşında kendi rızasıyla ilişkiye girmekle suçlu ilan etmiştir" dedi.
 
N.Ç.'nin davasına yönelik ve münferit gibi görünse bile bu kararın kadınlara yönelik her türlü saldırı, taciz, tecavüz ve diğer şiddet davalarını artık yargının müfredatından çıkardığını öne süren Keysan, "Artık kadına yönelik işlenen bu ve benzeri suçlar, tahtlarında oturup hüküm veren adamlarca suç olurak görülmemekte ve gösterilmemektedir" diye konuşti. Ayşe Keysan, "13 yaşındaki bir çocuğun rızasından söz etmek, hangi insanlığa, hangi vicdana sığar diye sormaya gelmedik. Utanç, ahlak vicdan gibi kavramların artık bu topraklarda yeşermediğine daha önce defalarca kez tanık olduk. Ancak hangi akıl böylesi bir konuda bir çocuğun, bir kadının rızasından söz eder, işte bunu sormaya geldik. Kadınlar çiçektir, ama her gün bir kadın cinayete kurban gider, katilleri sevdikleridir. Katillerimizi korudunuz, tecavüz edenleri korudunuz, devlet adamlarını korudunuz, adaletiniz yerini buldu mu? Dünyanın ve bu toprakların, en azından yarısını oluşturuyoruz, sesimize kulak tıkadınız, sağırlığınız gözlerinizi de mi kör etti? Biz kadınların sesi çoğaldıkça erkek egemenilğiniz küçülecek. Üç maymunu oynamanız N.Ç. tecavüzcülerini kurtarmaya yetti mi? Adaletienizin terazisi sizce hala dengede mi?" sözleriyle tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından, bir kadın 'Utanç Listesi'nde adları yazılı olan sanıkların isimlerin tek tek okudu. Gruptaki kadınlar, okunan her ismi yuhaladı. Kadınlar, açıklamanın ardından 10 dakika daha oturma eylemi yapıp olaysız dağıldı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞEHRAZAT MERCAN 4 Kasım 2011 Cuma 18:49

Haberimiz olsaydı. Olsaydı da hiç olmazsa kadınların yanında durup onlara güç verebilseydim.

Yorumu oyla      12      6  
Asım Korkut 4 Kasım 2011 Cuma 15:22

İşin vahim yanı tecavüzcülerin kamu görevlisi olması.İzmir de bir Cumhurıyet Savcısı babasını tutuklattığı kızı defalarca cinsel yönden taciz etmekten mahkum oldu,sadece görev yeri değişti,kişi halen görevde ve bu suçları soruşturuyor.Umarım yetkililer disiplin yönündende gereğini yapar.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayram öncesi Yıldırım'dan 110 km uyarısı!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı ...
İzmir'de dava sayısı yüzde 60 düştü
Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK), 1 Ekim 2011 itibarıyla yürürlüğe ...
Bedellide üç farklı öneri
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili çalışmaların ...
 
O kışlanın adı artık Muğlalı değil
Van’da 58 yıl önce 33 kişinin kurşuna dizilmesi emrini verdiği belirtilen ...
Yasak aşk cinayeti karara kaldı
Menderes’te bir yıl önce, sütçülük yapan Oktay Aydın'ı yakarak öldürmekle ...
İzmir'in okulları depreme hazır mı?
Van depreminde kamu binalarının ağır hasar görmesi, risk altındaki iller ...
 
Askerde işkence iddiası
20 yaşındaki Er Emrah Başta’nın İzmir’de vatani görevini yaparken aç bırakıldığı, ...
‘Çatışmadan kaçan militanlar var’
TSK’nın Kazan Vadisi ve Irak sınırında yürüttüğü operasyonlarda ağır kayıplar ...
'Kemik yaşı 14 çıkınca onadık'
Türk halkını derinden yaralayan ‘13 yaşındaki N.Ç.’ye rızasıyla 26 kişi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva