HABERLER>GÜNCEL
4 Kasım 2011 Cuma - 13:52

Yasak aşk cinayeti karara kaldı

Menderes’te bir yıl önce, sütçülük yapan Oktay Aydın'ı yakarak öldürmekle suçlanan, yasak aşk yaşadığı öne sürülen kadının kocası, babası ve kardeşlerinin yargılanmasına devam edildi.

Yasak aşk cinayeti karara kaldı

İZMİR - Menderes'te sütçülük yapan 30 yaşındaki Oktay Aydın'ın geçen yıl kasım ayında Çömönü Köyü'ndeki evine dönmemesi üzerine, eşi Nergiz Aydın jandarmaya başvurdu. Gidebileceği yerlerde araştırma yapan ekipler, en son Akçaköy girişinde kavga ettiğini belirledi. Aydın'la tartışan köylüleri 54 yaşındaki A.S., oğulları 31 yaşındaki B.S., 25 yaşındaki A.S. ve damadı 31 yaşındaki M.R.İ. gözaltına alındı. Oktay Aydın'ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.
 
Üç çocuk babası Oktay Aydın'ın, A.S.'nin kızı, M.R.İ.'nin de eşi olan H.İ.'yle yasak aşk yaşadığı, cep telefonuyla mesajlaştığı anlaşıldı. Zanlıların, sütçü Aydın'ı dövdükten sonra Tahtalı Barajı kenarında yakarak öldürdükleri tespit edildi.
 
Gözaltındaki B.S. işlenen cinayeti itiraf etti. Suçu üstlenip Oktay Aydın'ı kendisinin benzin dökerek yaktığını belirten B.S., babası A.S., kardeşi A.S. ile damatları M.R.İ. işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Tutuklanan 4 sanık hakkında dava açıldı.
İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar A.S., oğulları A.S., B.S. ile damadı M.R.İ., öldürülen Oktay Aydın'ın eşi Kibare Aydın ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada dinlenen tanıklardan Yiğithan Çetin, "İzmir Ahmetbeyli'den Menderes'e okula gitmek için otosptop yaptık. Bir araba bizi aldı. Menderes'e beş kilometre kala Kuşadası, Gümüldür, Seferihisar yol kavşağını geçtikten sonra petrol istasyonu civarındayken, yanımdaki arkadaşım, dört kişinin bir adamı dövdüklerini söyledi. Ancak uzaklaştığımız için ben olayı görmedim. Arkadaşım döven kişilerde siyah maske olduğunu da söyledi. Derse girdik. Tenefüse çıktığımızda, arkadaşım benim telefonumdan jandarmayı arayıp olayı bildirdi. Benim olayla ilgili görgüm ve bilgim bunlardır" dedi.
 
Son iddialarını mahkemeye sunan savcı Berkant Karakaya, suçun planlanarak işlendiğini ve dört tutuklu sanığın ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. Sanıklardan A.S., ve M.R.İ. suçsuz olduğunu belirtip tahliyelerini istedi. Diğer iki sanığın avukatları da son savunmalarını yapmak üzere kendilerine süre verilmesini talep etti.
 
Eşi öldürülen Kibare Aydın ise, "Köyde dedikodular yayıldı. Olaydan üç ay önce eşim ile H.İ.'nin mesajlaşma olayı duyulup köyde yayıldı. Daha önce de H.İ.'nin başka erkeklerle görüşmeleri olduğunu duydum. Bu olay sanıklarda niye o zaman infial yaratmadı? Eşim, tasarlanarak, canavarca öldürüldü. Eşimi huzurda bulunan sanıklardan M.R.İ. öldürmüş, bir yakını da yakmıştır. Sanıklar suçludur, cezalandırılsın" dedi.
 

Mahkeme heyeti sanıkların tahliye istemlerini reddedip, duruşmayı karar verilmek üzere 30 Kasım'a erteledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in okulları depreme hazır mı?
Van depreminde kamu binalarının ağır hasar görmesi, risk altındaki iller ...
Askerde işkence iddiası
20 yaşındaki Er Emrah Başta’nın İzmir’de vatani görevini yaparken aç bırakıldığı, ...
‘Çatışmadan kaçan militanlar var’
TSK’nın Kazan Vadisi ve Irak sınırında yürüttüğü operasyonlarda ağır kayıplar ...
 
'Kemik yaşı 14 çıkınca onadık'
Türk halkını derinden yaralayan ‘13 yaşındaki N.Ç.’ye rızasıyla 26 kişi ...
9 yaşındaki Nurten'e çarptı kaçtı
Bornova’da, kırmızı ışıkta geçtiği ileri sürülen otomobilin sürücüsünün, ...
Terk edilen 3 çocuğa Torbalı Kaymakamı sahip çıktı
Torbalı, kocası cezaevine giren F.Ç., iddiaya göre yaşları 4 ile 9 arasındaki ...
 
Evlenmesine ailesi izin vermeyince intihar etti
Urla’da, ailesinin evlenmesine izin vermediği 20 yaşındaki Elif Güdek, ...
İzmir’de öğrencilerden YÖK protestosu
Öğrenci Kollektifi üyesi bir grup AKP il binası önünde YÖK'ü protesto yürüyüşü yaptı.
Hakimden Şener'e 20 bin lira önerisi
Şener 20 bin TL verirse hakkında açılan “soruşturmanın gizliliğini ihlal" ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva