HABERLER>GÜNCEL
2 Eylül 2024 Pazartesi - 14:05

Kadın şoföre çirkin saldırı: Dolmuşçu tutuklandı!

ESHOT şoförü Esra Ş, bir dolmuş şoförü tarafından darp edilerek hakarete uğradı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı saldırı ile ilgili ‘mafyavari’ çıkışında bulunurken saldırgan gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kadın şoföre çirkin saldırı: Dolmuşçu tutuklandı!

EGEDESONSÖZ - ESHOT’un 7 numaralı Sahilevleri – Üçkuyular İskele hattında görevli şoför Esra Ş, başka bir dolmuş şoförü tarafından darp edildi ve hakarete maruz kaldı. Yaşanan olayla ilgili DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve Esra Ş.’nin üyesi olduğu Genel İş İzmir 1 Nolu Şube basın toplantısı düzenledi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Darp edilen şoför Esra Ş. ise açıklamasında, "Ben seyir halindeydim. Dolmuş şoförü sağda durdu ben de durak cebine girmek için sağa yanaştım. Önüme kırdı ve inerek yüzüme yumruk attı. Ne olduğunu anlayamadım. Böyle bir şey başıma nasıl ve neden geldi anlam veremedim. Bu şiddet ile karşılık verilmemeli. Şiddetin kadını ve erkeği olmamalı. Bir daha böyle bir şey yaşamak istemiyorum. Umarım bir emsal olur" dedi.

SARI’DAN İŞ BIRAKIRIZ RESTİ
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı “ESHOT'la da birçok kadın arkadaşımızın çalıştığı ekonomik olarak kendilerini güçlü hissedecek bir iş sahibi oldukları bir gerçekliktir. Tam da iktidarın bu baskı politikalarına karşı kadınlarımızı emek yoğunluğundan kenara iterek onları baskılayıp, eve hapse hapsetmeye çalışan iktidara karşı duyarlı İzmir halkının kadın şoförlerimizle birlikte yan yana olacağına inancımız büyüktür. Yoksa eğer bu saldırılar gerçekleşmeye devam ederse biz kendi önlemimizi alırız. Kimsenin işinden evine gidecek koşulları yaratacak duruma bizi getirmesinler. Biz sabahın 4'ünde kalkıp İzmir halkını işine, okuluna, evine ya da sevdiklerine kavuşturmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Tam da bu gayreti gösterirken kadın çalışanlarımıza ve kadınların çalışma hakkını gasp edecek bu saldırılara karşı İzmir'in, İzmir halkının sahip çıkacağı inancına olan sonsuz güvenimiz var. Burada ifade ediyoruz. Yoksa bu barbarlara, bu şiddet sarmalı içerisinde, mafyavari kişilere karşı esas ESHOT şoförlerinin ne kadar güçlü bir örgüt olduğunu gösterecek gücümüz de var diyorum. Buradan hiçbir şoför arkadaşımızın yalnız kalmayacağını bir kez daha ilan ediyorum. Şoförüme dokunma... Kadın şoför arkadaşlara el uzatanların elini kırarız” dedi.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU
Esra Ş’nin darp edilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal “Gün geçmiyor ki Şiddet sarmalı tüm ülkeye yavaş yavaş  yayılmasın ve son dönemlerde özellikle işinden evinden işine  evine  ekmek götürmeye  çalışan Eshot otobüs şoförleri bir sürü hakarete maruz kalmasın. Son olayda özellikle bir kadın arkadaşımızın dolmuş şoförü tarafından yolu kesilerek darp edilmesi, bardağı taşıran son damla olmuştur.  Bu şiddet sarmalına  karşı bilinsin ki, her hangi bir önlem alınmazsa bundan sonra ki süreçte  İzmir halkına hizmet etmeye giden Eshot çalışanları olarak kendi önlemlerimizi kendimiz alacağımızı buradan bildirirken, bize sahip çıkıldığında  bu hizmeti en iyi şekilde yürüteceğimizi de  buradan basına ve kamuoyuna duyuruyoruz.” dedi.

İzmir halkına çağrıda bulunan Topal “Son olarak da kadıncinayetlerinin politikleştiği bu dönemlerde ekonomik anlamda ayakta durmaya çalışan kadın şoförlerimize karşı yapılan bu saldırıyı nerede  olursa olsun    saldırıyı şiddetle kınayacağız ve tüm  saldırılara karşı  tek yürek, tek ses hep birlikte sesimizi yükselteceğiz. Bundan sonra yapılacak tüm saldırılara karşı da duyarlı İzmir halkını yanımızda göreceğimizi ve özellikle kadın çalışanlara yapılan bu saldırıya hep birlikte dur diyeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz.” ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ESHOT şoförüne saldıran dolmuş şoförü gözaltına altına alındı. Hakkındaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 
Barış güvercinleri Konak'ta havalandı
 
İzmir’de 4 ilçeden Adıyaman ile ‘kardeşlik’ protokolü hamlesi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dolmuş Taksi s?oforleri denetlensin 2 Eylül 2024 Pazartesi 21:21

İşini temiz ehliyle yapan esnafları tenzih ederek dolmuş ve taksi şoförü aylık tükürük testi kan tahlili hatta ön beş günde bir test versinler ayrıca araçlarını ve üzerlerini belirli peryodlarla arama yapılsın taksi ve dolmuşda kamu kurumuna işe giren insanlar gibi güvenlik prutokolüne tabi olup öyle çalışma ruhsatı alsın ruhsat alamayan kişilere iş verene çok ağır yaptırımlar gelsin aksi halde bu haberler bitmez..

Yorumu oyla      3      0  
Vatandaş... 2 Eylül 2024 Pazartesi 18:19

Dolmuşlar zaten top yekün trfikten kaldırılması lazım...

Yorumu oyla      2      0  
2 Eylül 2024 Pazartesi 18:14

Saldırı terbiyesizliktir. Dinlenecek tarafı olmaz.

Yorumu oyla      2      0  
hamit 2 Eylül 2024 Pazartesi 16:14

her iki taraf da dinlenmelidir burada sadece kadın halklıymıs gibi algı olusturulmasın her iki taraf da dınlensin

Yorumu oyla      0      14  
ilkel taşımacılık kaldırılmalı 2 Eylül 2024 Pazartesi 15:42

Dolmuş, minibüs gibi vergi kaybı ve kuraldışı çalışmaların sonlandırılıp belediye veya İztaşıt tarzı belediye denetimli ulaşım sağlanması için daha ne kadar olay gerekiyor? Umarım araç bağlama, vandalın meslekten men edilmesi vb ciddi ceza gelir ki kamu hizmetinin aksamaması konusunda caydırıcılık olur!..

Yorumu oyla      18      0  
izmirli 2 Eylül 2024 Pazartesi 15:21

dolmuş denilen ilkellik kaldırılsın...

Yorumu oyla      18      0  
AK GANDALF 2 Eylül 2024 Pazartesi 14:53

sendika başkanına bak iş bırakırız resti çekmiş sen daha mafyasın bu adam çok komik

Yorumu oyla      18      12  
ayrancılar ilçe izmir 2 Eylül 2024 Pazartesi 14:42

dolmuşçu sistemi ilkel barbar bir sistemdir çoğunluğu mafaya tipli insanlardır ulşım belediyenin tekelinde olmalı dolmuş sistemi kalkmalıdır

Yorumu oyla      21      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Merkezi yerleştirme yapacağız
Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Çocuklarımızın artık 1. ve 5. sınıfa kayıt ...
Bakan Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasının ne zaman gerçekleşeceğiyle ...
Yolcu otobüsü kamyonla çarpıştı: 2 ölü
Bartın'dan Trabzon'a seyahat eden yolcu otobüsü, Zonguldak'ın Gökçebey ...
 
Restoranda darp edildi, silahla ateş açtı!
İstanbul'da Galataport AVM'de bulunan bir restoranda müşteri ile garson ...
İzmir'de 'uyum' zili!
İzmir'de bu yıl okul öncesi (ana sınıfı) ve ilkokul birinci sınıfa başlayan ...
İzmir'de Adli Yıl açılış töreni!
İzmir Adliyesi'nde düzenlenen törenle, 2024-2025 adli yılı başladı. Geçen ...
 
Eşinden habersiz kredi çeken kocaya kötü haber
Adana'da bir kadın kocasının kendisinden habersiz kredi çekip borçlandığını ...
Bayraklı'daki cinayette yeni gelişme!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaklaşık bir hafta önce kendisini omzundan ...
İEF'te Karadeniz gecesi!
Bu yıl kapılarını 93’ncü kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı, binlerce ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva