HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2024 Pazar - 15:29

İZSU Daire Başkanı'ndan 'facia' savunması: Mazgal olmasa yine kaza olurdu!

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınarak tutuklananlar arasında yer alan İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K, ifadesinde mazgallarda yapılan işlemler sırasında gözlemcinin izinli olduğunu söyledi. B.K. ayrıca "Biz orada mazgal yapmamış olsaydık dahi yine kaza meydana gelecekti" ifadelerini kullandı.

İZSU Daire Başkanı ndan  facia  savunması: Mazgal olmasa yine kaza olurdu!

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Gözaltına alınarak sevk edildikleri hakimlikçe tutuklanan 14 şüpheli arasında yer alan İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K'nin ifadesine ulaşıldı.

İfadesinde sorumluluk bölgesinin İzmir'in tamamı olduğunu, görevlerinin atık ve yağmur sularının toplanması ve ulaştırılması olduğunu belirten B.K, idaredeki işleri yürüttüğünü, bu işleri yaparken yapı denetim ekibi olduğunu, kendisine sahadan bir sorun iletilmesi halinde sahaya gittiğini kaydetti.

Kazanın meydana geldiği mazgalları olaydan sonra incelediğini belirten B.K, şu ifadeleri kullandı:

"Mazgalların yapılması işleminde gözlemcimiz izinliydi. Olay yerinde bir gözlemci yoktu. Biz orada çalışma yaparken kablolara hiçbir şekilde zarar vermedik. Ancak o tarihte izinli olması nedeniyle olay yerinde gözlemci yoktu. Ekipler sadece diğer kurumların malzemelerine zarar verdiğinde diğer kurumlarla iletişime geçeriz. Diğer hatlara zarar verilmediğinde ya da olumsuz bir durum olmadığında herhangi bir rapor tutmuyoruz. Ancak bir zarar meydana geldiğinde yüklenici firma tutanak tutar. Bu zararlardan yüklenici firma sorumludur. Hasar olsaydı, yüklenici firma diğer kurumların gözlemcilerini çağırmakla sorumluydu. Olay yerinde çalışma yaparken İzmirgaz ve Gdz Elektrik'i 'gözlemci olarak gelebilirsiniz' diye aradıklarını biliyorum. İzmirgaz olay yerine gelmiş ancak Gdz Elektrik'ten bir gözlemci gelmemiştir."

Planlı ve plansız olmak üzere iki tür çalışma yöntemlerinin olduğunu aktaran B.K, planlı çalışmalarda diğer kurumlara bilgi verildiğini, kazanın meydana geldiği yerdeki çalışmanın ise plansız bir çalışma olduğu için kurumlara sadece şifahen bilgi verdiklerini anlattı.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen B.K, "Olayın gerçekleştiği gün olay yerine gittiğimizde vatandaşlar tarafından Gdz'den şikayetler olduğu, asfalt ile kaldırım arasında duman olduğu, bunu da bildirdiklerini söylemişlerdir. Biz orada mazgal yapmamış olsaydık dahi yine kaza meydana gelecekti. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmak istiyorum." şeklinde ifade verdi.

'Bizden sonra başka bir işlem yapılmış'
Şüpheli A.K. ise inşaat mühendisi olduğunu, 2007 yılından sonra İZSU'dan işler aldığını belirterek, işi kapsamında belirtilen adreste ızgara ve ızgara kolu imalatı yaptıklarını söyledi.

İşlerini teknik şartnameye uygun yerine getirdiklerini ileri süren A.K, işi tamamladıktan sonra dolgu malzemesi kullanıp asfalt atılması gerektiğini bildirdiklerini ifade etti.

A.K, işlerinin bakım onarım olduğunu belirterek, "Olay yerinde hiçbir kabloya zarar vermeden işlemleri bitirdik. Fotoğraflama yaptık, görüleceği üzere kablolara zarar vermedik. Olaydan zarar gören kabloda 3 tane tamir yapıldığı tespit edilmiştir. Biz işi bitirdikten sonra asfalt ekibi gider ve asfaltlama yapar sonrasında iş tamamlanmış olur. Asfalt atıldıktan sonra söz konusu kablonun olduğu yerde asfalt kaplaması olmadığını gördüm. Yani bizden sonra başka bir işlem yapılmış. Suçlamayı kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Olay ve soruşturma
Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş bunlardan 3'ü yakalanırken 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

 
Bodrum’da 33 kaçak göçmen kurtarıldı
 
Başkan Tugay cemevindeki lokmaya ortak oldu
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:57

taraftar her zaman savunur..

Yorumu oyla      0      0  
Sir alex ferguson 22 Temmuz 2024 Pazartesi 00:56

iş başvurusu için giden kişi elini ver dediğinde neden vermedin ?

Yorumu oyla      1      0  
Etki ve tesir 21 Temmuz 2024 Pazar 19:52

Bana soru soracağınıza haberi iyi okuyun.

Yorumu oyla      2      7  
İZSUDA RÜŞVET VAR.. 21 Temmuz 2024 Pazar 18:02

SİZE BİR ANIMI PAYLAŞMAK İSTİYORUM, İŞ BAŞVURUSU YAPMAK İSTEDİM, KATTA ÇIKTIM, MÜDÜR VEYA YÖNETİCİ BENİ BOŞ TEHNA ODAYA ÇEKTİ, SEKRETERDE ŞAHİT.. ADAM VER ELİNİ UZATTI, BENDE O ANDA İŞ İÇİN GELDİĞİMİ SÖYLEDİM... ADAM ŞOK GEÇİRDİ... İZSUDA RÜŞVET VAR MIDIR NASIL VARDIR BİLEMİYORUM, BÖYLE BİR ŞEY YAŞADIM

Yorumu oyla      2      9  
Bahadır 21 Temmuz 2024 Pazar 17:39

"Etki ve tesir" rümuzuyla yazan kişi, İzsu''nun ne gibi sorumluluğu var bu olayda? İzsu yetersiz ve yeteneksiz çalışmalarından dolayı eleştirilebilir, ama bu olayda hem elektrik şirketinden, hem doğalgaz şirketinden gözlemci istenmiş. Elektrik şirketi göndermemiş ve zaten kablo üç yerinden yamalıymış. Gediz elektrik seçim öncesi bizim semtte de yeraltı kabloları döşedi. Derinlik şüpheli. Kablo altı ve üstünde kum yok, koruyucu doku tuğla yok, hele teknik eleman hiç yok. İzsu burada yazılı rapor tutmadığı için hatalı.

Yorumu oyla      10      2  
Elektrik sorunu 21 Temmuz 2024 Pazar 17:18

Etki ve tesir, bölgedeki esnafın ifadelerine, geçmiş yıllarda çıkan haberlere göre göre buradaki sorun 6 senedir devam ediyormuş; mazgal yapıldıktan sonra elektrik kaçağı olup, bu olay olmamış ki! Bahane değil, gerçek bu. Burada işini düzgün yapmayan elektrik şirketi. O kablonun yüzeye yakın ne işi var? 6 senedir, gazetelere bile konu olan kaçaktan elektrik şirketi sorumlu değil de İZSU veya bir başkası mı sorumlu? Bu adamların bizim mahalleye yaptıkları trafo 3 defa yandı. Trafo da binanın altında. Komple bina yanmaktan tam 3 defa kurtuldu. Hava aşırı sıcak veya soğuk olduğunda altyapıları yetersiz geliyor, sürekli kesintiler oluyor. Aramazsan saatlerce kimse ilgilenmiyor. Gediz'i ara, 5 dakika X yerlerde arıza var bülteninden sonra birine bağlanıyorsun. Bu kadar arıza her gün neden oluyor?

Yorumu oyla      10      1  
Baran 21 Temmuz 2024 Pazar 17:10

Denetçi yok diye bahane olmaz! Allah ın günümü bitti? Bir sonraki gün gider bakarsın. İşiniz gücünüz yalan tipik chp kafası. Sorumsuz müdür.

Yorumu oyla      4      15  
Etki ve tesir 21 Temmuz 2024 Pazar 16:46

Bahaneye bak sen! Mazgal olmamış olsa yine kaza olacakmış ta bilmem ne! Siz önce işinizi düzgün yapmasını öğrenin. Öğrenemediniz, bundan sonra da öğrenemezsiniz.

Yorumu oyla      5      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hemzemin geçitte tren çarpmıştı... Son yolculuklarına uğurlandılar
İzmir'in Menemen ilçesinde hemzemin geçitte yolcu treninin hafif ticari ...
Antep-İzmir hattında kan davası cinayeti: Elinde gevreklerle can verdiler!
Gaziantep’ten bin 100 kilometre uzaktaki İzmir’e kan davasından kaçarak ...
Göztepe galibiyetle moral depoladı
Süper Lig'de yeni sezon çalışmalarına Slovenya'da devam eden Göztepe, ...
 
İzmir'de bir kadın daha katledildi... Sokak ortasında bıçakladı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde İzzet Demir (24), dini nikahla yaşadığı Sidar ...
Mücadeleyi kazandı... İzmir'de 'Hermes' savaşı!
İzmir'de ikinci el kitapları "Hermes Sahaf" adını verdiği iş yerinde satan ...
Sinem'i 7 yerinden bıçakladı... 9 ayda tahliye!
Başkentte eski eşi Sinem T.'yi 7 kez bıçaklayıp ağır yaralayan Sinan Ö., ...
 
Korkunç iddia... Şila'yı zehirleyip öldürdüler!
Zonguldak'ta yaşayan Onur Güneş, 'Çin aslanı' cinsi 'Şila' isimli köpeğinin ...
İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğunu oldu
İstanbul Havalimanı, 8 ila 14 Temmuz arasında, günlük ortalama 1491 uçuşla ...
Şanlı Kordon'un son halini yorumladı: Çok yakında kına gecesi de yaparlar!
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Biraz alkol alan kendini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva