HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2009 Cuma - 00:00

İZSU 4 ilçeyi yağmur suyu kanalıyla donatıyor!

Buca, Narlıdere, Gaziemir ve Konak’’ta döşenecek 18 kilometre uzunluğundaki yeni yağmursuyu kanalları ile sorunlu birkaç bölgenin daha sıkıntılarını çözülecek. ’

İZSU 4 ilçeyi yağmur suyu kanalıyla donatıyor!


 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sorunlu birkaç noktaya da neşter vurmaya hazırlanıyor. 2004’’den bu yana 68 kilometre uzunluğunda yeni yağmursuyu kanalı döşeyen İZSU Genel Müdürlüğü, kentin farklı noktalarında yatırımlarını sürdürürken yeni yatırımlar için de kolları sıvadı.  Konak, Buca, Gaziemir ve Narlıdere bölgelerine döşenecek 18 kilometre uzunluğundaki yağmursuyu hatları ile bu bölgeler aşırı yağışlarda bile sıkıntı yaşamayacak.  
 
Buca ve Karşıyaka’’da çalışmalar başladı
Bu çalışmalar çerçevesinde İZSU, Buca Atatürk Mahallesi 220 ve 218 sokaklar ile Adatepe Mahallesi Erdem Caddesi, 68  ve 63 sokaklara 1340 metre uzunluğunda betonarme yağmursuyu kanalı ve yaklaşık 70 metre uzunluğunda betonarme atık su kanalı döşeniyor. 424 bin TL’’ye mal olan çalışmalar, Aralık ayında tamamlanacak.
Uyguladığı proje ile Girne Caddesi, Bahriye Üçok Bulvarı ve Gün Sazak Bulvarı’’nda hemen her yağışta yaşanan taşkın sorununu çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Girne Caddesi ile Ilıca Deresi arasında bulunan ve metro güzergahında yer alan bölgedeki sıkıntıyı gidermek için de yağmursuyu kanalı döşeme çalışmalarını sürdürüyor. 1671 Sokak boyunca toplam 2 kilometre uzunluğunda yağmursuyu kanalı döşeniyor.
 
Şubat ayında başlayan ve 1 milyon 347 bin TL’’ye mal olacak imalat çalışmaları kapsamında, 1 metre genişliğinde betonarme yağmur suyu kanalları oluşturuldu ve üzerine belirli aralıklarla döküm ızgara yerleştirildi. Bu ay içinde tamamlanacak çalışmalarla Bahariye, Bahriye Üçok ve Bahçelievler mahallelerinde yer alan  1675 Sokak, Hidayet Erzeybek Sokak, 1675/1 Sokak, 1867 Sokak 1864 Sokak ve 1671 Sokak’’ta kış aylarında yaşanan yağmursuyu problemleri son bulacak. 
 
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından önünüzdeki günlerde başlayacak yağmursuyu yatırımları ise şöyle:

 
Yeni Mahalle rahatlayacak
İZSU, deniz seviyesinin altında kalması nedeniyle yağışlarda taşkınların yaşandığı Ozan Abay Alt Geçidi ve çevresi için 1 kilometrelik yağmur suyu hattı ile terfi ve tahliye hatları inşa edecek. Mersinli Havzası’’nda biriken yağmursuyu, yeni yapılacak hatlar ve terfi merkezi ile Manda Çayı’’na aktarılacak. Hattın demiryolunun altından geçecek olması nedeniyle, imalat kapsamında 980 metre uzunluğundaki yağmursuyu hattının yanı sıra 716 metrelik terfi hattı, 210 metrelik tahliye hattı, tahliye-pompa-toplama odası ve terfi merkezi inşa edilecek. Belli aralıklarla döküm ızgaralı bacalar yapılacak ve mevcut ızgaralar da yeni yapılacak hatta bağlanacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak inşaat 10 ayda tamamlanacak.
 
Buca’’ya 8.2 kilometre yağmur suyu kanalı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kuruçeşme Mahallesi’’ndeki Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’’nde 2.2 milyon liralık yatırım ile bölgenin taşkın sorununu çözecek.  Yoğun yağışlarda sıkıntı yaşayan Mersinli Yenimahalle bölgesinin yağmursuyu sorununu ortadan kaldırabilmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde de Buca’’daki Ahmet Yesevi Caddesi ile Yıldız Mahallesi’’nin taşkın sorununu çözecek.  300 gün sürecek çalışmalar kapsamında, toplam 8.2 kilometrelik yağmursuyu toplama kanalı yapılarak bölgenin yağmursuyu problemi tamamen çözülmüş olacak. 
 
Gazi Mahallesi ve Gıda Çarşısı’’na çözüm
Gazi Mahallesi’’ndeki sokaklara toplam 3 kilometrelik yağmursuyu toplama kanalı yapılacak ve 6 ayda tamamlanacak. Yenişehir Gıda Çarşısı’’ndaki sokaklarda ise toplam 1.3 kilometrelik yağmursuyu toplama kanalı yapılacak ve bu çalışmalar da 6 ay içinde bitirilecek.
 
Narlıdere’’ye yağmursuyu kanalı
Narlıdere’’de Bodur, Dalya, Zeytin, Sarışın ve Okutan sokaklarında toplam 600 metrelik yağmursuyu toplama kanalı yapılacak ve çalışmalar 6 ayda tamamlanacak. Ayrıca Yıldırım Kemal Caddesi’’ndeki sokaklarda 900 metrelik yağmursuyu toplama kanalı inşa edilecek. Bu çalışmalar da 6 ayda tamamlanacak.
 
Gaziemir’’e 3.7 kilometre
Atıfbey ve Yeşil mahallelerindeki F.Püzüt Caddesi ve muhtelif sokaklarda toplam 2 kilometrelik yağmursuyu toplama kanalı yapılacak ve 6 ayda tamamlanacak. Emlakbank Konut Bölgesi’’ndeki muhtelif sokaklarda toplam 1.7 kilometrelik yağmursuyu toplama kanalı inşa edilecek ve 6 ayda tamamlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in yeni çöplük alanı neresi olacak?
Harmandalı’’yı kapatmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Menemen’’in ...
Karşıyaka’’da okul öncesi eğitim bedava!
Karşıyaka Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocukları için ücretsiz anaokulu açtı.’
Harmandalı çöplerden 2 yıl sonra kurtuluyor
Başkan Kocaoğlu, çöp bertaraf tesisi yerinin henüz belli olmadığını söylerken, ...
 
Narlıdere Belediyesi'nin kasası bomboş
İller Bankası paylarının düşmesi ile ekonomik açıdan sıkıntılı günler ...
Büyükşehir araçlarına teknolojik donanım
İzmir Büyükşehir Belediyesi; itfaiye ve ambulans araçlarına navigasyon ...
Cennetçeşme ’‘ayağa kalkıyor’’
Büyükşehir Belediyesi, göçle gelen vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Cennetçeşme ...
 
Gaziemir Belediyesi araç filosunu yeniledi
Gaziemirliler için ’“Halk Masası’” birimini oluşturarak halkın sorunlarını ...
Karşıyaka’’da sanat danışma kurulu
Karşıyaka Belediyesi tarafından Konservatuvar Müdürlüğü bünyesinde ''Sanat ...
Kentte cimnastik zamanı
Uluslararası Cimnastik Festivali heyecanı bu yıl İzmir'de yaşanacak. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva