HABERLER>EKONOMİ
28 Nisan 2011 Perşembe - 10:40

İzmirli turizimciye tanıtım müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın “İzmir destinasyon çalışması” yabancı medya mensuplarını İzmirli turizmcilerle buluşturacak.

İzmirli turizimciye tanıtım müjdesi

İZMİR - Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK)Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “Living İzmir” etkinliğinde İzmir'i ve bölge turizmini yabancı medya mensuplarına anlatma şansı bulacaklarını söyledi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yürütülen “İzmir destinasyon çalışması” kapsamında, var olan ve potansiyel turizm pazarlarından medya mensupları eş zamanlı olarak İzmir'e davet edilecek. Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Belçika, İsviçre, Avusturya, İspanya, Polonya, İran, Kazakistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, İsrail, ABD, Çin'den gelecek medya mensupları 14-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında İzmir’de ağırlanacak.
 
İzmir ve bölge turizmini canlandırmak için yurt dışında tanıtım atağına geçtiklerini belirten ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, bu amaçla ilk kez Frankfurt'ta Alman tur operatörleri ve medya temsilcileriyle çalıştayda bir araya geldiklerini anımsattı. Bu çalıştayda İzmir'in ve Ege'nin yeterince bilinmediğini, sahip olduğu zenginliklerin yeterince tanınmadığını saptadıklarını anlatan İşler, şu görüşleri dile getirdi:
 
“İzmir turizmi hak ettiği yerde değil. Olmak istediğimiz yere göre kötü durumdayız. Bize yakışmayan, hak etmediğimiz rakamlarla yetinmek istemiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı oturamazdık. Bu nedenle ETİK olarak yurt dışında tanıtım atağı başlattık. Frankfurt'ta çalıştayda Ege'yi ve bölge turizmini Almanya'daki tur operatörlerine ve medyaya anlatma şansını yakaladık. Alman tur operatörlerini ve turizm medyasını gelip Ege'yi keşfetmeye, programlarınıza koymaya çağırdık.”
 
Ege Bölgesi'nin tarih, kültür, tabiat varlıklarını, deniz kum, güneş, termal varlıklarını dünya insanlarının yararlanmasına sunmak istediklerinin altını çizen ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “12 ay düzenli turizm potansiyelini yakalama çabasındayız. Eşsiz zenginliklerimizi anlatmalıyız. Bunun için tanıtım etkinliklerinin son derece önemli olduğunun bilincindeyiz” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım bütçesinden İzmir'in ve Ege'nin tanıtımına daha çok pay ayırılmasını istediklerini anımsatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bir kez daha belirtelim ki, Ege olarak İstanbul ve Antalya'ya rakip değil, alternatifiz. Ege turizminin gelişmesi için yerel yönetim, merkezi yönetim, kentin kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve sektörün el ele vermesi gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'İzmir destinasyon çalışması'nı son derece önemsiyoruz. Bakanlık yetkililerine bu buluşma için şimdiden teşekkür ediyoruz. 'Living İzmir' etkinliğinde bir çok ülkeden medya mensuplarıyla bir araya gelecek ve onlara İzmir ve Ege turizmini anlatma şansı bulacağız. ”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın çıldırdı
Uluslararası piyasada altının ons fiyatı 1.533,60 dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı.
‘Atölyelerde sıra bekliyoruz’
Türk konfeksiyon firmalarının kapasitelerinin dolu olduğunu ve ihracatın ...
Çılgın projeye çılgın maliyet
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çılgın Projenin maliyetinin ...
 
Google Maps'in alternatifi hazır
Turksat A.Ş Genel Müdürü Özkan Dalbay, uydu görüntüleme sistemi "TURKSAT ...
THY Malaga seferleri başladı
Türk Hava Yolları'nın Malaga'ya gerçekleştirdiği ilk sefer Emel Sayın'ın katılımıyla başladı.
Tanrıkulu: KOBİ’ler Türkiye’nin geleceğidir
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin öncülüğünde düzenlenen II. Girişimcilik ...
 
‘Kahin’ Türkiye için uyardı
Küresel krize yönelik isabetli tahminleriyle “Kahin” unvanı alan Prof. ...
'Türk KOBİ'leri çok yavaş büyüyor'
Dünya Bankası Türkiye Özel Sektör ve Kalkınma Direktörü Carlos Pinerua, ...
Elden maaş devri kapanıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede önemli ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva