HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2011 Perşembe - 12:11

İzmirli Savcı'dan Hanefi Avcı'ya tazminat şoku

”Haliçte Yaşayan Simonlar" adlı kitapta hedef gösterildiğini iddia ederek, Hanefi Avcı’ya 15 bin TL. tazminat davası açan savcı Fatih Genç davayı kazandı.

İzmirli Savcı dan Hanefi Avcı ya tazminat şoku

İZMİR - İzmir’de geçen hafta şok bir kararla özel yetkisi alınarak düz savcı olarak görevine devam eden ve çok sayıda başarılı operasyonlara imza atan Fatih Genç, tutuklanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın, ‘Haliçte Yaşayan Simonlar’ kitabında, kendisini hedef gösterdiği iddiasıyla açtığı 50 bin TL’lik manevi tazminat davasını kazandı. Yaklaşık bir yıldır süren tazminat davasına bakan mahkeme, savcı Genç'i haklı bularak Hanevi Avcı'yı 15 bin TL.tazminata mahkum etti.

Halen tutuklu bulunan Hanefi Avcı ’nın kaleme aldığı ‘Haliçte Yaşayan Simonlar’ adlı kitabının, 465 ve 475 sayfasındaki bölümlerinde, ifadesini aldığı emniyet genel müdür yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya’nın harcandığını iddia edip, bu tahkikatı ibretlik vaka olarak belirttikten sonra, kendisiyle ilgili “Devlet içinde cemaatin gücü olarakî yazdığı, adını açıkça verdiğini iddia eden Savcı Fatih Genç, konuyu yargıya taşımıştı.

Kitapta soruşturma geçiren iki devlet memurunun Fethullah Gülen cemaatinin emniyet içindeki yapılanması ile mücadele ettikleri için, emniyetten sorumlu cemaatin imamının görüşleri doğrultusunda, bu kişilerin harcanması için alınan karar gereği kendisinin görevi kötüye kullanıp, usule aykırı olarak soruşturma yaptığını, iddianame hazırladığı ve kamu davası açtığı yolundaki asılsız iddiaların 10 sayfa boyunca anlattığını belirten Genç, 50 bin TL.manevi tazminat davası açtı.

Avcı’nın, kendisinin cemaat lehine görevini kötüye kullandığını ve asılsız kararlar aldığını yazdığını ve bu şekilde şeref ve namusu, mesleki kariyerini ayaklar altına aldığını, aynı zamanda adalet teşkilatının itibar ve saygınlığını ayaklar altına almaya çalıştığını iddia eden Genç, yazarın olayları çarpıtarak ve yanlış aktararak, gerçek olmayan isnatlarına gerekçe olarak, kendisini cemaat adamı olarak açıkladığını belirtti.

Açtığı tazminat davası dilekçesinde yüzlerce soruşturmayı titikle hazırladığını, hem toplum baskısı hem çevre baskısı altına alınmaya çalışıldığını ama onurlu ve şerefli şekilde sürdürdüğü görevini şüphe altında bırakılmaya çalışıldığını belirten Savcı Fatih Genç, yazar

Avcı ’nın, yazarın yazdıklarıyla hayatının olumsuz yönde etkilendiğini ve iftiraların bedelinin hiçbir şekilde parasal olarak karşılığının olmadığını belirterek 50 bin TL.manevi tazminat davası açmak zorunda kaldığını söyledi.

İzmir 10.Asliye Hukuk Mahkemesi yaklaşık bir yıldır süren tazminat davasını sonuçlandırdı. Mahkeme, geçen hafta özel yetkileri alınarak düz savcı olarak görevini aynı Adliye'de sürdüren Fatih Genç'i haklı bularak, halen tutuklu bulunan Hanevi Avcı'yı 15 bin TL.tazminata mahkum etti. Avcı'nın avukatları ise karara itiraz edeceklerini belirttiler. (Cumhur Erkek)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BBC Efes'te belgesel çekiyor
İngiliz BBC televizyonu, Hz. İsa'nın havarilerinden Aziz Saint Paulos'un ...
Üniversiteye girişte katsayı uygulaması kaldırıldı
YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme ...
Bakan İsmet Yılmaz'dan vicdani ret için 'hapis' formülü
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vicdani ret konusunda çalışma yapılacağını ...
 
Siirt'teki çocuk tacizcisi 19 ay boyunca camide saklanmış
Siirt’te dört kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen müdür ...
Askerin bakanını sivil polis koruyor
Milli Savunma Bakanlığı’nda askerlerden oluşan koruma ekibinin görevine ...
Neslihan'ı kardeşi tuttu, kocası boğdu
Tahtalı Baraj Gölü’nde geçtiğimiz Temmuz ayında cesedi bulunan 26 yaşındaki ...
 
İzmir'de tutuklu 5 sendikacı için 5 bin işçi yürüdü
DİSK'e bağlı Genel-İş, Birleşik-Metal İş üyesi işçiler İzmir Büyükşehir ...
Skandal: Hastanede unutuldu, geri döndü
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Ergenokan davasıyla ilgili skandal ...
Yasak aşk cinayetinde üç sanığa 20'şer yıl hapis
Menderes’te sütçülük yapan Oktay Aydın'ın, yasak aşk yaşadığı öne sürülen ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva