HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2017 Perşembe - 13:31

İzmirli 9 dernekten 'Körfez Geçiş Projesi'ne destek

İzmir'de faaliyet gösteren 9 dernek, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Başkanı adaylığı döneminde kent için açıkladığı 35 projeden biri olan "İzmir Körfez Geçiş Projesi"ne destek verdi.

İzmirli 9 dernekten  Körfez Geçiş Projesi ne destek

Karşıyaka ilçesinde 8 derneği temsil eden Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu ile İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu temsilcileri İnciraltı'nda ortak basın toplantısı düzenleyerek 'İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne destek verdi.

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, kent ekonomisine katkısı olacağına inandıkları, önemli ulaşım projesi İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne tam destek verdiklerini dile getirerek, "Bu projenin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. İzmit Körfez Geçişi, Osman Gazi Köprüsü'ne, kuş türlerinin yaşadığı 'Hersek Lagünü' için kavis verilmişti. Yapılacak İzmir Körfez Geçiş Projesi'nde de aynı hassasiyetin yaşanacağına inanıyor ve güveniyoruz. Körfez Geçiş Projesi'ne itiraz edip 'hiç yapılmasın' yaklaşımı, şehrimizin ilerlemesine ve gelişmesine engel olmaktır." dedi.

Karabulut, İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni, Başbakan Binali Yıldırım'ın gündeme getirdiğini anımsatarak, "İzmirli Başbakan'ımız sayın Binali Yıldırım’ın şehrimize kazandıracağı en büyük yatırımlardan biri ve şehrimiz için bir sembol olacak, tüm İzmir’in merakla beklediği İzmir Körfez Geçiş Projesi için, Başbakan'ımızın şehrimize yapacağı ilk ziyarette, tarih açıklamasını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Beklentimiz, ihalenin 65. hükümetimizin yıl dönümü olan 2017 Mayıs ayına kadar yapılması ve ilk kazmanın şehrimizin doğum günü 9 Eylül’de vurulmasıdır." diye konuştu. 

Karşıyaka Birliği Dernekler Fedarasyonu Başkanı Mehmet Yıldırım da Karşıyakalılar olarak projeyi çok önemsediklerini belirterek, "Bu projenin sadece yol anlamında iki yakayı değil, gönülleri de buluşturacağına inanıyoruz. Böylesi mega projeler artık şehrimize biran evvel kazandırılmalıdır. Hükümetimiz ve büyükşehir belediyemiz birlikte çalışmalı, hizmetlerin büyümesi devam etmelidir." ifadelerini kullandı. (AA)

 
Rusya’dan ABD’ye 'güvenli bölge' yanıtı
 
Türkiye dünyanın en uygun tatil ülkesi!
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Refik şaşmaz 27 Ocak 2017 Cuma 20:05

İzmir güzel şeylere layık dışarıdan gelenlere gezdirebileceğimiz yeni yerler yaratılsın güzel şeyler düşünelim güzel şeyler yapalım

Yorumu oyla      12      5  
Mehmet AKTAŞ 27 Ocak 2017 Cuma 12:28

Bir İzmir li olarak Yen'i projelere ve vizyon a ihtiyaç var anladığım kadarıyla bu projeye mimarlar odasının itirazı var o zaman İzmir li mimarlardan proje bekliyoruz artık muhalefet yapmayı bıraksınlar proje geliştirsinler onlarla birlikte destekleyelim yeterki İzmir e birşeyler katılsın

Yorumu oyla      12      5  
Genç Görüş 27 Ocak 2017 Cuma 09:37

Ne yazık ki Körfez Geçiş projesi hakkında sadece negatif görüşlerini belirten ve İnciraltı halkını rantçılıkla suçlayan TMMOB bölgenin gerçek sorunlarını göz ardı etmektedir. İnciraltı şehrin ortasında kalmış, gerek hava kirliliği, gerek su problemi nedeniyle tarıma tamamiyle elverişsiz bir hale gelmiştir. Ne yazık ki bölge halkının mağduriyeti İzmir'in önde gelenleri tarafından 20 senedir gözardı edilmektedir. Bugüne dek İnciraltı'na değer katacak her proje taslağında olduğu gibi TMMOB Körfez Geçiş Projesine de "Hayır" demektedir. İzmirlileri ve İzmir yönetiminde sözü geçenleri daha geniş bir vizyonla düşünmeye davet ediyorum. Neden kentimizin hem metrosu, hem tramvayı, hem de köprüsü olmasın ki?

Yorumu oyla      12      5  
Misss Olur... 27 Ocak 2017 Cuma 02:10

Düşünün ki ; İzmirimiz in Her yerinde Belediyelerimiz Çiçek Diker Rengarenk İçimiz Açılır... Körfez Geçiş Projesi de İzmirimizin en Büyük Çiçeği Olucaktır... Bir yakadan Diğer Yakaya 15 Dk Kahve İçmeye Gidiceksiniz.Bölgede Hareket Artırıcak, Zaman Kaybını Azaltıcak,Sevdiklerinize Daha kısa Sürede Ulaşıcaksınız..Özgürlükler Şehri İzmire Çok Yakışır...Emeği Geçen herkese Teşekkürler ...Herşey İzmir İçin..Saygılar...

Yorumu oyla      12      5  
Erban 26 Ocak 2017 Perşembe 21:19

Bizim (İZMİRİMİZİN )metro hattımız da feribotlarımız da tramvay hattınızda otobüslerimiz de herşeyimiz de var köprümüz Yok köprü istiyoruz bırakın da yapılsın sonrasını köprüden geçmek isteyen cebine göre karar verir geçer kime ne size ne?? Güzel izmirimize değer katıcak her projenin arkasındayız İnciraltı toprak sahibi olarak yürekten destekliyoruz

Yorumu oyla      12      6  
Gelecek İzmir Demek 26 Ocak 2017 Perşembe 21:05

Bir yorumcu, birtakim metro hatlari ve vapur iskeleleri yapilmasini daha makul bularak, bu projeyi 'gereksiz' olarak nitelendirmis. Halbuki bahsettigi sekilde yapilacak yatirimlarin Balcova-İnciralti-Narlidere bolgesi ile uzaktan yakindan ilgisi bulunmamaktadir. O zaman istenilen yine bu bolgenin magdur halkini İzmir'in gerileyen yuzu yapmak, sadece Bayraklli odakli yapilanmayi mi satisa mi cikarmaktir? İzmirlinin gozunu acma vakti gelmistir. Halkimiz gelismelere duyarli olmali ve boyle kentin kalkinmasini saglayacak genis capli prrojeleri desteklemek konusunda kayitsiz kalmamalidir dusuncesindeyim. Projenin gelistirilmesinde ve ileride gerceklesmesinde emegi gecen her mercii ve sahsa pesinen tesekkurlerimi sunarim.

Yorumu oyla      12      6  
Uğur Köksal 26 Ocak 2017 Perşembe 20:57

İnciraltı'nın biran evvel planlanması ve İzmir ekonomisine katkı sağlamaya başlaması lazım... İzmir için bu şart İzmir kabuğunu kırmalı artık...

Yorumu oyla      12      5  
izmirliyiz 26 Ocak 2017 Perşembe 19:25

Ne kadar istemezükçü olursa olsun.Bu projenin olacağına ve izmirin önünü açacağına,gelişmiş,istihdamı artmış,senelerdir boş olan alanların ekonomiye kazandırıldığı bir izmir göreceğimize inanıyoruz.izmir uçmalı artik.

Yorumu oyla      12      6  
Ilgaz GERMİYANOĞLU 26 Ocak 2017 Perşembe 18:53

Uzun yıllar Amerika'da yaşadım emeklilik için İzmir i seçtim ve şu an Narlıdere de oturuyorum lütfen şu İzmir in önünü açın artık sadece Körfez geçişi için değil o zaman mimarlar odası başka Yen'i herhangi bir proje geliştirsinler onları sonuna kadar destekleyelim 2017 yi yaşıyoruz açın artık İZMİR in önünü lütfen gölge yapmayınız....

Yorumu oyla      12      6  
E. Elçibey 26 Ocak 2017 Perşembe 18:30

Ülkemize izmirimize hayırlı olsun. Yalnız bu projeye taş koymak isteyen sivil toplum kuruluşları ve izmirli bürokratları anlamak da malesef mümkün değil. Oraya yapılacak bir köprü ya da geçiş yolunu sanki kendileri hiç kullanmayacak gibi hareket ediyorlar. Bahse girerim açıldıktan sonra ilk geçenler kendileri olacak :) bu konuda çatlak sesleri susturacak net ve kesin bir açıklama yapılmasını ulaştırma bakanından ve Başbakan'ımız sn. Binali Yıldırım dan vatandaş ve seçmen olarak özellikle rica ediyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY açıkladı: İzmir-İstanbul arası 23 sefer iptal!
Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarında beklenen olumsuz hava şartları ...
Fırat Kalkanı'nda 206 terör hedefi imha edildi
Fırat Kalkanı Harekatı’nın 156'ncı gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 206 ...
Mezarlıkta katliam: 3 ceset bulundu
Adana'nın Yüreğir ilçesindeki bir mezarlıkta, silahlarla vurularak öldürülmüş ...
 
İzmir’de dondurucu haftasonu!
Soğuk hava Cuma gününden itibaren etkisini artıracak, Cumartesi ve Pazar ...
İzmir’de gasp çetesi dehşeti: Kümese kapattılar!
İzmir’de travestileri hedef alan çete, bir travestiyi önce gasp etti sonra ...
DAEŞ'in sözde emiri yakalanarak Türkiye'ye getirildi
Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özel Kuvvetlerin yaptığı başarılı operasyon ...
 
Çarpıcı belge: FBI FETÖ imamını sorguladı!
Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin Amerikan Federal Soruşturma Bürosu ...
DEAŞ'lı kuryeden 'Reina saldırısı' iddiası
Şanlıurfa'da kısa süre önce gözaltına alınan, DAEŞ'in kuryeliğini yapan ...
El Bab'dan acı haber: 1 şehit, 5 yaralı
TSK'dan yapılan açıklamada "DAEŞ saldırısında bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı" denildi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva