HABERLER>GÜNCEL
13 Temmuz 2024 Cumartesi - 12:47

İzmir şokta, söz esnafta: İki genç ihmal kurbanı!

İzmir'de dün etkili olan sağanak sırasında İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) yağmurdan kaçarken elektrik akımına kapıldığı yerde, savcılık inceleme başlattı. Ayrıca, bölgedeki mazgalların açılıp, elektrik kaçağın nedenini araştırılması içinde çalışma başlatıldığı bildirildi. Bölgede restoran işleten Ahmet Güner, "burası senelerdir arızalı. Bundan birkaç ay önce, yine yağmurlu bir günde orada su birikintisinin içinde böyle fokur fokur elektrik kaçağından dolayı suyun kaynadığını gördüm. Gelip, müdahale de ettiler o anda ama anladığım kadarıyla sorun çözülmemiş" dedi.

İzmir şokta, söz esnafta: İki genç ihmal kurbanı!

İzmirliler, dün etkili olan sağanak sırasında İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) yağmurdan kaçarken elektrik akımına kapılarak ölmesinin şokunu yaşıyor.

EMO'DAN AÇIKLAMA: İZOLASYON HATASINI TESPİT ETTİK

'ORADA DAHA ÖNCE DE ELEKTRİK KAÇAĞINDAN BİRİKEN SUYUN KAYNADIĞINI GÖRDÜM'
İki kişinin akıma kapılıp öldüğü yerin yakınında restoran işleten Ahmet Güner (52), "20 metrelik mesafede esnafım. Çok üzücü bir olay. İki kişinin hayatına mal oldu. Arka tarafta görünen nokta, senelerdir arızalı. Yani tekrar eden bir durum anladığım kadarıyla. Elektrik borularının kablolarının geçtiği bir nokta. Bundan birkaç ay önce, yine yağmurlu bir günde orada su birikintisinin içinde böyle fokur fokur elektrik kaçağından dolayı suyun kaynadığını gördüm. Gelip, müdahale de ettiler o anda ama anladığım kadarıyla sorun çözülmemiş. Allah ölenlerin ailelerine sabır versin" dedi.

AKIMA KAPILAN 2 KİŞİ, BİRBİRİNİ TANIMIYORMUŞ
Öte yandan yaşamını yitiren Özge Ceren Deniz'in Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi olduğu ve aynı olayda hayatını kaybeden İnanç Öktemay ile birbirlerini tanımadıkları öğrenildi.

ÖZGE’Yİ KURTARMAYA ÇALIŞMIŞ
Yakınları, önce Özge Ceren Deniz'in akıma kapıldığını, İnanç Öktemay’ın ise onu kurtarmak isterken hayatını kaybettiğini belirtip, yaşananlar nedeniyle üzgün olduklarını söyledi. Özge Ceren Deniz'in cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'ye götürüleceği, İnanç Öktemay'ın cenazesinin ise bugün ikindide İzmir'de toprağa verileceği bildirildi.

'BAHÇE HORTUMUNU AYAĞINA DOLADIM, SUDAN ÇIKARTTIM'
Akıma kapılan iki kişiye ilk müdahaleyi yapan mahallelilerden Nurullah Özel (30), "Otoparkta oturuyordum. Yoldan sesler geldi. Seslere doğru gittim. Ayağımda terlikler vardı. Biri suda elektrik akımı olduğunu söyledi. Eve gidip çizmelerimi giydim, elime de bir sopa alıp müdahale ettim. Düşüncem, eğer elektrik akımına kapıldılarsa sopayı uzatıp onları sudan çıkartmaktı. Ama gittiğimde ikisinin de bilinçleri kapalıydı. Tekrar eve koştum. Çekpası ve bahçe hortumunu aldım. İlk başta kızın ayağını kaldırarak, bahçe hortumunu ayağına doladım ve kızı sudan dışarıya çıkardım. Aynı şekilde aynı müdahaleyi erkeğe de yaptık. Ama çıkarttığımızda, nabzını kontrol ettiğimizde kızın bedeni soğuktu. Büyük ihtimalle çoktan hayatını kaybetmişti. Erkeğin bedeni hala sıcaktı. Kalp masajı ve suni teneffüs yaptık. Erkeğin kalbi atıyordu, sonrasında ambulansa hastanelere kaldırıldı" dedi.

‘DAHA ÖNCE DE ELEKTRİK KAÇAĞI GİBİ BİR ŞEY OLMUŞTU'
Özel, "Böyle bir olay yaşanmasın isterdik. Daha önce de burada elektrik kaçağı gibi bir şey olmuştu. Neden kaynaklandığını bilmiyorum ama daha önce de mazgalın içinden duman çıkmıştı. O zaman elektrik şirketi yetkilileri gelip, kontrol etmişlerdi. Bir problem olmadığını söylediler, bakımlarını yaptılar. Şu an aynı olay tekrar yaşandı ve iki kişinin canına mal oldu. Allah rahmet eylesin. Ailelere sabır dileriz" diye konuştu.

ÖKTEMAY, BELEDİYE BAŞKANININ AKRABASIYMIŞ
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, İzmir'de elektrik kaçağından yaşamını yitiren iki kişiden İnanç Öktemay'ın cenaze törenine katılmak için İzmir'e geldi. Öktemay'ın teyzesinin torunu olduğunu belirten Başkan Ertemur, Canım ciğerim. Elimde büyüyen yavrumuz. Acı bir olay. Acıdan ötesi olayın şekli. Ülkemizde ölümler bu kadar ucuz olmamalı. Bunların mutlaka sorumluları kimse bulunup, yargılanmalı diye düşünüyorum. Çünkü sokakta yürüyen iki genç akıma kapılıp ölebiliyorsa bu şehirde, özellikle İzmir'de bu düşündürücü bir olay. Üzgünüz tabii ki aile olarak. Ama şu anda yapılacak çok fazla bir şey yok. Şu anda acımızı paylaşıyoruz, acımızla beraberiz ama bu olayın arkasında devam edecek ve takipçisi olacağız. Kesinlikle bu olay unutturulamayacak. İki tane yavru. Aileler, perişan. Taziyemiz bittikten sonra hukuki boyutu ile mücadele edeceğiz. Başınız sağ olsun dedi.

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA
İzmir'de sağanak sırasında 2 kişinin akıma kapılıp ölümüyle ilgili olarak GDZ Elektrik Dağıtım Şirketi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İzmir'in Konak ilçesinde, kenti etkisi altına alan sağanak sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli vatandaşlarımızın elektrik akımına kapılarak vefat ettiklerini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Dün akşam saatlerinde yaşanan acı kayıpların soruşturması adli makamlarca yürütülürken; biz de ilgili mercilerin olayı ivedilikle aydınlatmasına yardımcı olmak adına her türlü desteği sunmayı sürdürüyoruz. Yapılan ilk incelemelerde bölgede şirketimize ait herhangi bir havai yatırımımızın bulunmadığını, haberlere de yansıyan mazgalların sorumluluğunun şirketimizde olmadığını önemle belirtmek isteriz. Öte yandan, bölgeyle ilgili yatırımlarımıza ilişkin son 6 aydır herhangi bir şikayet kaydı da bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Araştırmaların devamında bilirkişi raporunu takiben olayın aydınlatılacağına olan inancımızı belirtirken, tüm desteğimizle, en şeffaf şekilde ilgili mercilerin yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. Kaybından derin üzüntü duyduğumuz İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'e Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

İNANÇ ÖKTEMAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Enver Dündar Başar Sokağı'nda elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından ailelere teslim edildi.

Deniz'in cenazesi yarın defnedileceği Osmaniye'nin Toprakkale ilçesine gönderilmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na sevk edildi.

Öktemay için ise Buca ilçesindeki Yeniyol Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı.

Cenazede Öktemay'ın dayısı Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, taziyeleri kabul etti.

Anne Nevin Öktemay, oğluna, tabutuna sarılarak veda etti.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Alsancak’ta yaşanan su baskınında elektrik akımına kapılarak hayata gözlerini yuman İnanç Öktemay’ı Buca Yeniyol Camisi’nden ebedi yolculuğuna uğurladık. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaşanan bu acı olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Anne Öktemay, Cemil Tugay'ın taziyesini kabul ettiği sırada, "Oğlum eceliyle ölmedi. Ben onu nelerle büyüttüm. Damat olacaktı." dedi. Öktemay'ın bazı yakınları da Tugay'dan olayın sorumlularını bulmasını istedi.

İnanç Öktemay'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Kaynaklar Mezarlığı'nda defnedildi.

Öte yandan olaya yönelik soruşturma kapsamında elektrik kaçağının yaşandığı noktada iş makinesiyle yapılan kazı çalışması tamamlandı. Kazı sonucu ulaşılan elektrik kablolarında kaçak olup olmadığına ilişkin testler yapıldı. (DHA)

 
Türkiye Tiyatro Buluşması’nda deprem hassasiyeti
 
Doğal gaz 2 aydır kesikti: Altay borcu ödedi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kafaya bak! 13 Temmuz 2024 Cumartesi 21:58

olayın CHP ile, oy verenlerle ne alakası var? Elektrik hatlarından CHP mi sorumlu? Hay sizin siyasetiniz batsın!

Yorumu oyla      4      2  
13 Temmuz 2024 Cumartesi 21:11

Hiç biriniz masum değilsiniz ne esnaf ne eletrk. dağ.şt. ne beled,iye ne de chp ye oy verenler.

Yorumu oyla      2      3  
Izmır'li 13 Temmuz 2024 Cumartesi 19:18

Izmır'de yerel seçimlerde kıran kıran partiler mücadele yapıyorlar neymiş izmir önemlidir amiral gemisi diyerek süslü demeçler ile halk üzerinde etkin roller yapılıyor sonuçta izmir'de ikamet etmeyenler milletvekili olur belediye başkanları bu milletvekillerinin akrabası yandaşı olarak atanır iktidar partisi Izmirin sorunlarını biz çözeriz diyerek çayırlık yapıyor sonuçta izmir'de bu tür olaylar zinciri devam edecektir çünkü hizmet yoktur çiçek böcek pahalı konserler ve festivaller ile beş sene geçer gider ege bölgesinde konumu gereği az gelişmiş bir yerleşim alanıdır izmir kimse suçlu aramasın ölen iki vatandaşımıza oldu...

Yorumu oyla      2      1  
NEDEN ? 13 Temmuz 2024 Cumartesi 18:11

İZMİR BALLIKUYU SÜRÜ SÜRÜ SİNEK SİVRİSİNEK, KARAFATOŞ HAMAMBÖCEKLERİ, FINDIK VE CEREDON FARELERİ, BAŞI BOŞ SOKAK KÖPEKLERİ YAZ KIŞ BİZE SALDIRIYOR HEPSİ BELEDİYE HİÇ İLAÇMA ASLA YAPMIYOR VE KÖPEKLER TOPLANMIYOR NEDEN ? ÇOK YAŞLANDI 1998 YILINDAN BERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLİYORUZ

Yorumu oyla      2      3  
Skandal! 13 Temmuz 2024 Cumartesi 17:58

Mazgallardan geçen elektrik hattından oradaki esnaf mı sorumlu? Daha önce ihbar gelmiş, gidip bakılmış, şimdi bizlik bir durum yok açıklaması yapılıyor.

Yorumu oyla      2      1  
ayrancılar ilçe izmir 13 Temmuz 2024 Cumartesi 15:24

GEDİZ AÇIKLAMA YAPMIŞ SUÇ BİZDE DEĞİL. BELEDİYE AÇIKLAMA YAPAR SUÇ BİZDE DEĞİL PEKİ KİMDE BU SUÇ İKİ KİŞİ ALSANCAĞIN GÖBEĞİNDE AKIMA KAPILARAK ÖLÜYOR KİM KİM KİM

Yorumu oyla      2      1  
medya takipçisi 13 Temmuz 2024 Cumartesi 15:16

tam bir rezalet ve utanmazlık... türkiye nin 3 büyük kenti ve merkezi yolda yağmurda yürürken ölüyorlar.. utanmazlar açıklama yapıyor... insan hayatı bu ülkede o kadar değersiz ki.. kim sorumlu ise umarım tüm ailesi bin beteri ile aynı sona ulaşır

Yorumu oyla      2      0  
Mustafa MOROĞLU - Buca 13 Temmuz 2024 Cumartesi 15:06

GEDİZ A.Ş YE İki günahsız vatandaşın acı bir şekilde vefatı çok üzücü olmuş,infial yaratmıştır. Yukarıdaki açıklamadan anladığımız Gediz Elektriğin suçu yokmuş !! , daha önce bu konuda bir şikayet olmamış mış... İki güzel insan elektrik kaçağından ölüyor ama Gediz elektrik suçu kabullenmiyor, güzel ülkem ne hale geldi... 10 Mayıs 2024 de ileride olabilecek bir faciaya dikkat çekmek adına Gediz A.Ş ile Whattsapp hattında yazıştım, Buca Uğur Mumcu caddesinde (Heykel ile çevik Bir meydanı arası) Eğitim Fakultesi önünde Otobüs durağı var. Bu durağın hemen bitişiğinde bir beton elektrik direği var. Direğin beton bölümleri paramparça olmuş,içindeki az miktarda demir ise meydanda korozyona uğramış çürümüş ,Allah göstermesin burada kazaen bir araç çarpsa direk devrilecek ve etrafa ölüm saçacak Gediz A.Ş ye durumu izah ettim ,bu direğin değişmesi gerektiğini olası bir faciada sorumlu olacaklarını ve faciayı önleme adına uyardığımı ifade ettim.Lakin ne ilgilenen oldu,ne de el atıldı. Yarın bir gün bu risk gerçekleşirse buradaki uyarım tarihe not düşme olsun ki o zaman da Bizim suçumuz yok demesinler..

Yorumu oyla      5      1  
13 Temmuz 2024 Cumartesi 14:00

Oradaki arızayı ya da olumsuzluğu ilk fark edebilen esnaftır!

Yorumu oyla      7      0  
Şansa yaşıyoruz 13 Temmuz 2024 Cumartesi 13:58

Elektrik hattı yeraltından geçiyorsa bunun sorumlusu kim? Bizim mahallede de doğalgaz çalışması sırasında yıllar önce binaya giden elektrik kablosunu kepçe koparmıştı. Yillar sonra o ek arıza yaptı. Bu sefer Gediz ekibi kazı yapmak için geldiğinde kazı yapılacak yerden doğalgaz geçtiğinden bihaberlerdi.

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polat çifti davasında liste: 600 fenomenin ismi var!
İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonun ardından Dilan Polat ile ...
Bakterili kaynak suyunun çevresi kapatıldı, inanmayıp teli kestiler
Antalya'da yol kenarındaki kaynakta bakteri olduğu uyarısına rağmen su ...
YÖK'ten 'hayali üniversite' açıklaması: 1 yıl önce suç duyurusunda bulunuldu
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 'Yeni Pazar Üniversitesi' adı altında faaliyet ...
 
DEÜ’de 15 Temmuz anması
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ...
İzmir'de büyük deprem beklentisi: 4 bölgeye deniz taşması uyarısı!
İzmir'de mevcut yapı stokunun eski olması ve yerleşim yerlerinin yanlış ...
75 ilde operasyon: 1819 şüpheli hakkında işlem!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 5 günde, 75 ilde düzenlenen 'Mercek-21' ...
 
Uzman çavuşu bıçakla öldüren sanığa 15 yıl hapis!
Kayseri'de düğün sonrası iki grup arasında çıkan kavgada Uzman Çavuş Utku ...
İki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı
İstanbul-Maltepe'de iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya ...
Prize takılı şarj cihazı yangına neden oldu
Bolu'da prize takılı halde bırakılan cep telefonu şarj aletinin alev alması ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Ruanda, Srebrenika, Gazze
Işıl Öztürk BULUT
Işıl Öztürk BULUT
Uçurumun kenarındayız Hızır
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 günde 306 yangın kendiliğinden çıkar mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bozkurt işareti yapan Alevi olur mu?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba varken neden belediye alsın?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Dilruba ve İzmir sokaklarındaki korku!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tersi de yüzü de bir
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Aptil olmadı Nihal olsun, Osman olmadı Can olsun!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mağduriyet algısı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Başkan ormanda
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva