HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2023 Cuma - 08:58

İzmir’in simgesinin önünde illegal hayatlar… Kuş yemi mafyası!

İzmir’in simgesi olan Saat Kulesi ve İzmir Valiliği’nin önünde bulunan kuş yemi satıcıları, işin içerisinde illegal bir şekilde ‘mafya’ düzeni olduğunu anlattı. Yemciler, bu kişilerin kendilerinden yem almayanlara satış yaptırtmadıklarını belirttiler. Yapılan şikayetlerin çözümsüz kaldığını belirten yemciler, oturma düzenlerinin dahi bu ‘mafya’lar tarafından şekillendirildiğini anlattılar.

İzmir’in simgesinin önünde illegal hayatlar… Kuş yemi mafyası!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir’in simgesi olan Saat Kulesi’nin çevresi kuş yemi satanlara ev sahipliği yapıyor. Ekmek parası için soğuk-sıcak hava demeden çalışmak zorunda kalan bu insanların büyük bir derdi var. O da mafyalaşma…

İsmini güvenlik sebebiyle vermek istemeyen ve uzun yıllardır aynı yerde çalışan bir satıcı şehrin kalbindeki ‘mafya’ düzenini anlattı.

‘BİRİ URFALI, DİĞERİ MARDİNLİ MAFYASI VAR’
Yemci, “Buranın da mafyası iki kişi. Biri Urfalı, diğer Mardinli… Ağacın başında gölgede oturuyorlar. Birinin adı Ramazan, diğerinin adı Yusuf… Burada bunlar dışında sorumlu yok. Burası ne idüğü belirsiz kişilerin elinde. Buraya çeki düzen istiyoruz, disiplin istiyoruz. Sonuçta ekmek yiyoruz, yapacak başka işimiz yok” dedi.

‘YEMİ ONLARDAN ALMAZSAN BURADA SATIŞ YAPAMAZSIN’
Mafyatik kişilerin Gıda Çarşısı’ndan ucuza aldıkları yemleri çok yüksek fiyata kendilerine sattıklarını belirten yemci, “Yemi ondan almazsan burada oturamazsın. Yem dışarıda 200 TL ise burada 400 TL. Kendi kafasına göre zam yapıyor. Almazsan satamazsın. Sattığını zaten ona veriyorsun” şeklinde konuştu.

‘YEMİ SÜS HAVUZUNDA YIKIYORLAR, VALİLİĞİN ORADA KURUTUYORLAR’
Satıcı, bu mafyatik kişilerin yemi meydandaki havuzda yıkadıklarını ve bu sayede yemi şişirip daha da ağırlaştırdıklarını belirtti. Yemleri valiliğin önünde kuruttuklarını belirten yemci, “Çuvalı Gıda Çarşısı’ndan ucuza alıyorlar. Tozlu topraklı yemleri alıyorlar. Burada belediye süs havuzunun içine sokuyorlar, caminin orada ve valiliğin orada seriyorlar, kurutuyorlar. Yıkandığı zaman şişiyor, bir çuval sana oluyor iki çuval. Terazisiz bir şekilde bu 5 kilo, bu 10 kilo deyip satıyorlar. Kilosu önemli değil, ne derlerse o kilo oluyor” ifadelerini kullandı.

‘BURADA KİMSENİN SAHİBİ YOK Kİ’
Yasadışı düzene karşı çıkanların olduğunu ancak sonuçsuz kaldığını belirten yemci, “Kim karşı çıkacak bunlara? Burada kimsenin sahibi yok ki. Zabıtaya gidiyorsun, yok öyle bir şey diyorlar. Millet birbirini dövüyor, karakolluk oluyor. Polisler ifadeleri alıyor sonra olduğu yerde kalıyor. Ondan sonra zabıta geliyor milleti toplayıp ‘hepinizi kaldıracağız’ diyorlar. Bu satıcılara bir şey dediğin zaman ‘tezgahını kaldır’ diye zorluyorlar, ‘burada satamazsın seni barındırmayız’ diye tehdit ediyorlar. İtin kopuğun eline kalmış burası” açıklamasını yaptı.

‘FAZLA ÇUVAL ALIRSAN SIRANIN BAŞINA OTURTUYORLAR’
Mafyatik kişilerin yem satıcılarının oturma düzenlerine kadar müdahil olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İsterse seni buraya oturtuyor, isterse diğer tarafa oturtuyor. Burada bizim durduğumuz yerler sırayla gidiyor mesela. Yarın ben bir sıra ilerliyorum, daire şeklinde duruyoruz. Fazla çuval alanları meydanın giriş taraflarına koyuyorlar. Sıra benim diyorum, işine gelirse diyorlar. Burada tezgahı kurmuşlar, dizginleri ele almışlar”

 
Terör örgütü DEAŞ'a şafak operasyonu
 
SPK, üç şirketin ilk halka arzını onayladı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kral 58 24 Temmuz 2023 Pazartesi 14:40

Herkesin tezgahini aldilar konak meydanina bu kirli goruntu yakismiyor. Bir duzen gelmeli

Yorumu oyla      3      4  
Esnaf 19 Temmuz 2023 Çarşamba 17:29

Belediye bunlarla bir olduğunu burdan anlayın herkesin zincirini kesip tezgalarini aldılar yanliz bu iki mafyayanin tezgahını ellemediler burdan anlayın zapitalarla bu işi yaptıklarını

Yorumu oyla      3      4  
Necmettin Türen 15 Temmuz 2023 Cumartesi 09:14

Haber doğru ama eksik. Ya yeterince araştırma yapılmamış ya da bazı şeyler yazılmamış. Öncelikle bu durum bugünün sorunu değil, çok eskiden beri var. Peki bu durum nasıl oluştu? Dikkat ederseniz, orada yem satan kişiler engelli, yaşlı, fiziksel güçsüzlüğü olan kişiler. Ve bu satıcılar değişir. Nedeni, ölüm, bu işi daha fazla sürdürememek vs. Satıcılar, daha önce yemlerini Kemeralti esnafından alıyorlardı. Fiziksel durumları bedeniyle bu yükleri taşımak zor geliyor. Bunu farkeden bazı kişiler fırsattan istifade ettiler. Önceleri az bir kâr marjı ile satış yaparak satıcıları kendilerine bağladılar ve süreç içinde yemciler üstünde baskı oluşturdular. Bunda zabitanin da katkısı oldu. Şöyle ki, erken gelen en iyi yeri kapıyordu. Oturma düzeni konusunda sorunlar oluyordu ve tabiki sürekli kavga, döğüş. Kolluk güçleri de basedemiyordu. Iş de bu kişiler burada da devreye girerek asayişi sağlama görevini de üstlendiler. Burada yem satmak isteyen kişi zabıtadan izin alır. Zabıta da izin verdiği kişiyi bu kişilere yani Ramazan ile Yusuf''a yönlendirir. Zabıtanın ''yok böyle bir şey'' demesine bakmayın.

Yorumu oyla      4      4  
gercekci 15 Temmuz 2023 Cumartesi 04:26

belediye tuncelililer tarafından ele geçirilmiş. birbirlerini koruyorlar işte mardinli urfalı tuncelili yakında vanlı gelir muşlu gelir bu böyle devam eder. belediyeden kimse bir şey beklemesin orayı sözde dersimliler ele geçirdi. kemal kılıçdaroğlu sağolsun.

Yorumu oyla      3      5  
Az Bilmiş 14 Temmuz 2023 Cuma 22:23

Haberi yukarıdan aşağıya okudum. Doğru olduğunu inanıyorum. Mümkündür yaparlar ağabey yaparlar. İzmir''de zaten yerel idarelerde yönetim zafiyeti var. Ara bak hiç bir yerde ZABITA bulamazsın. Bulsan bile sallar. Sonra bu problemi zabıta çözemez. Ancak VALİLİK, EMNİYET çözer. Buradan çözüm yolunu yazmayayım.

Yorumu oyla      5      4  
kentli 14 Temmuz 2023 Cuma 12:14

zabıta ekibi bunlara pabuç bırakmamalı

Yorumu oyla      7      4  
ST 14 Temmuz 2023 Cuma 11:21

İzmir'in göbeğinin merkezi olan yerde belediye zabıtası ve polisin en çok bulunduğu yerde bunları bilen veya kendisine vazife çıkarıp müdahale etmek isteyen yetkililer yok mu acaba? Kim bilir benzeri daha neler var?

Yorumu oyla      10      4  
14 Temmuz 2023 Cuma 10:49

bu urfalı ve mardinli denen 2 kişinin adını verin. yerini gösterin bakalım ortada biri kalacakmı? bu şahsın bu kişileri elle göstermesini bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
gerçekler 14 Temmuz 2023 Cuma 09:55

güneydoğu insanın her gittiği her yerde gettolaşması halen daha ortadoğu kafasında olmasından kaynaklı. 1000 tane peygamber inmiş ama adam edememiş.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terör örgütü DEAŞ'a şafak operasyonu
Mersin'de terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları öne sürülen 6 şüphelinin yakalanması ...
İzmirli avukatın ölümünde yeni detay... Videolu intihar!
İzmir Barosu'na kayıtlı Avukat Zeliha Ay'ın (37), otopsisinde, sağ şakağına ...
Bakanlık uyardı: Dolandırıcılara dikkat!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Gençlik Bankası adı altında ...
 
Kimyasal madde üretiyordu... Alev alev yandı!
Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kimya fabrikasında çıkan yangın, ...
Hırsızlara 'Sinerji' baskını: 15 tutuklama
Diyarbakır'da ev ve iş yerlerinden farklı tarihlerde hırsızlık yapan şüphelilere ...
Karaburun’da Roma izleri!
Karaburun’da, otel yapılması planlanan parsellerde Roma Dönemi’nden kalma ...
 
Asayiş uygulaması: 481 şüpheli yakalandı
İstanbul'da yapılan asayiş uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 481 şüpheli yakalandı.
Mehmet KARABEL yazdı... Nereye gidiyoruz?
Mehmet KARABEL yazdı... Nereye gidiyoruz?
Konteynerlerin arasına sıkışan işçi hayatını kaybetti
Kocaeli'nin Derince ilçesindeki limanda konteynerler arasında sıkışan ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva