HABERLER>GÜNCEL
8 Mart 2012 Perşembe - 08:49

İzmir’in simgesi Kordon nasıl kurtulur?

İzmir’in simgesi Birinci Kordon, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği öncülüğünde masaya yatırıldı.

İzmir’in simgesi Kordon nasıl kurtulur?

İZMİR - Konak Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezin’de düzenlenen “Kordon Dünü Bugünü” konulu, Moderatörlüğünü Sancar Maruflu’nun yaptığı söyleşide Alsanak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başanı Dilek Olcay, Alex Baltazzi, Alp Kahyaoğlu, Erdogan Tözge, Jak Kaya, Uğur Belger konuşmacı olarak katıldı. Toplantıyı Konak Kaymakamı Ahmet Önal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, Birinci Kordon sakinleri da izledi.
 
KORDON’DAN İZLENİMLER
İzmir’in simgesi Kordon’un 2000’li yıllarla birlikte hızlı bir biçimde ‘çadır kent’, ‘panayır’, ‘çığırtkan pazarı’ haline dönüştüğü, sağlık kontrolsüzlüğü, yangın tehlikesi, geç saatlere kadar çalışmalar, içki ruhsatı, hijyen, otapark, erken saatlerde sonlanan vapur otobüs seferleri, MOBESE bulunmaması, biçimsiz tenteler, levhalar, boyaları dökülmüş dış cepheheli binalar, kaldırım işgalleri, küçük çocuk ve travesti pazarı, lokantaların yağlı ve pis sularının sokaklara dökülmesi, filtresiz lokanta bacaları konusunda yaşanan olumsuzlara dikkat çekildi. Bu konuda sorumlu kurumların dernek ve meslek odaları gibi sivil toplum kuruluşları ve Alsancak’ta yaşayanların üzerlerine düşen görevi yerine getirilmesi ve koordinasyonsuzluğun giderilmesi istendi.
 
KIRMIZI ÇİZGİLERİ KİMSE UMURSAMIYOR
Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Kordon’un işgal edildiği, görünümünden son derece rahatsız olunduğu, masa ve sandalye çıkıntıları nedeniyle ara yollardan yürümenin imkansız olduğu ve üstüne üstelik bu sorunların çığırtkanlarla birleştiğinde Avrupa kenti olarak nitelendirmenin mümkün olamayacağını belirterek, “Kordon’u tek taraflı menfatlerle bozmaya kimsenin hakkı yok. Kordon yönetmeliğinin getirdikleri nasıl uygulanacak? Kaldırım işgalleri sürüyor. Masa sandalye kırmızı çizgiler aşılıyor. Kordon’da yaşıyorsak nelere katkı koyabiliriz bunu düşünmeli ve şehrimizin yöneticilerine de yardımcı olmalıyız. Kordon’da Zabıta’nın çalışma saatleri uzatılmalı” dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alsancaklı 8 Mart 2012 Perşembe 15:41

peki bu dilek hanım ömür şanlı nın hiçmi haberlerini okumuyor bi okusun ne diyor bu tip esnafdan bizde rahatsısız çığırtkandan kapı arasına masa sandalye atandan müzik yapıp yukarda oturan aileleri rahatsız edenden ama ne polis ne beledye denetlemiyor bunları peki niçin o dönemde çıkıp bu derneğe sahip çıkmadınız niye bu toplantıya dernek başkanını davet etmediniz okuyun bu yazılarını ömür şanlının lütfen bir en son apartman girişlerine stikır yapıştırdı kendi numarasını yazan siz ne yaptınız

Yorumu oyla      14      6  
Mert 8 Mart 2012 Perşembe 11:42

Bu haberde önemli bir ayrıntı var.Kordon'daki küçük çocuk ve travesti pazarından bahsediliyor.Diğer fiziksel olumsuzlukları bölgede zaten hep görüyoruz.Travesti'yi de geçtim, ama küçük çocuk pazarı ne demek? Reşit olmayan çocuklara fuhuş mu yaptırılıyor? Böylesine bir ahlaksızlık Kordon'daki işletmelerde mi yapılıyor? Bu Derneğin derhal polise ihbarda bulunması lazım.

Yorumu oyla      15      6  
yatlimanı 8 Mart 2012 Perşembe 10:59

İzmir halkı ile Deniz arasına yat limanı girmezse KORDON sorunlu olmaz ve halkçı kalmaya devam eder. Kordon'a yat limanı yapılırsa, izmirliden kopar, rant yeri olur. Yat limanı için yer mi yok? ranttan uzak uzmanlar incelesin, körfez ile halk arasına yat limanı girdiğinde halk mecburen uzaklaşır. Örnek mi? çok uzak değil BOSTANLI gidip bakın, o noktada halk denizden uzaklaştırılmıştır. Halkçı iseniz, rantçı iseniz diyeceğim bir şey de yok elbette, çenemi de fikrimi de yormam?

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evli her iki kadından biri şiddete uğradı!
42 il, 126 ilçede 3 bin 252 kadınla yüz yüze görüşülerek yapılan araştırma ...
Silivri kampüsünde 'Yüksek güvenlikli' tecavüz
Adana Pozantı Cezaevi'nde yaşananların daha dumanı tüterken, bu kez Türkiye'nin ...
Bilkay dayak yiyen kadınların umudu oldu
İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, şiddete uğrayan 50 kadını dayakçı kocasından kurtardı
 
İzmir’de ‘Yılın Kadını' Nurselen Toygar
‘Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım’ kampanyasının ...
Oray Eğin gözaltına alındı
Bir süredir ABD’de yaşayan ve babasının ölüm haberi üzerine bugün Türkiye’ye ...
Pozantı 'mağdur'una KCK tutuklaması
Pozantı Cezaevi'ndeki iddialarla ilgili 'mağdur' sıfatıyla ifade veren ...
 
Öğrenciler, konak sineması için yürüdü
İzmir'de hacizler nedeniyle kapanma tehlikesi geçiren Konak Sineması'na ...
Cem Uzan'ın 18 yıl hapsi istendi
İş adamı Cem Uzan, ''özel banka parasını zimmete geçirmek'' suçundan yargılandığı ...
2 milyon emekliyi ilgilendiren yasaya Köşk onayı
Cumhurbaşkanı Gül, emekliler arasındaki maaş farkını gideren yasayı onayladı. ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva