HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2024 Salı - 10:31

İzmir'in altyapı raporu... 5 yılda 9 milyar 915 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Başkan Tunç Soyer döneminde başlattığı altyapı atağı kapsamında, atık su, yağmur suyu ayrıştırma ve içme suyu alt yapısı alanında önemli yatırımlara imza attı. Başta yüzülebilir Körfez ve dirençli bir kent altyapısı için 2019’dan bu güne kadar İzmir’e toplam 11 milyar lira yatırım yapıldı. 300 kilometre yağmur suyu hattı ile rekor kırıldı. Şehrin tarihi boyunca yapılan yağmur suyu hattının toplam uzunluğunun yarısı kadar hat sadece 5 yılda inşa edildi.

İzmir in altyapı raporu... 5 yılda 9 milyar 915 milyonluk yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, 2019 yılından bu yana İzmir’de dev yatırımlara imza attı. Tunç Soyer’in dirençli bir kent ve yüzülebilir Körfez hedefleri doğrultusunda altyapı yatırımlarına toplam 9 milyar 915 milyon lira harcanırken, inşa edilen tesislerin maliyeti ise 1 milyar 518 milyon 245 bin lira oldu.

HER HANEYE SAĞLIKLI VE KESİNTİSİZ İÇME SUYU 
İZSU, İzmir’in 30 ilçesine eşit hizmet ve her hanesine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ulaştırma hedefiyle son 5 yılda 3090 kilometre içme suyu hattı imalatını tamamladı. Yatırımları tesis inşaatlarıyla destekleyen İZSU, İzmir’e 5 yeni içme suyu arıtma tesisi, 11 yeni paket içme suyu arıtma tesisi kazandırırken, 1 tesisin de kapasite artırma çalışmalarını tamamladı. 

KAYIP-KAÇAK ORANI YARI YARIYA DÜŞTÜ
İzmir’in dört bir yanında içme suyu altyapısı geliştirildi ve yenilendi. Bu yatırımların maliyeti 4 milyar 228 milyon lira oldu. 2014 yılından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren ilçelerde ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarının yenilenmesi çalışmalarına ağırlık verildi. Bu sayede İzmir’de içme suyunun verimli ve kesintisiz dağıtımı güvence altına alındı. İçme suyu altyapı yatırımları sayesinde İzmir genelinde 2019 yılında yüzde 34 olan kayıp kaçak oranı yüzde 17’ye düştü.

İÇME SUYU ARITMA TESİSLERİNE 500 MİLYONDAN FAZLA YATIRIM
İZSU, son 5 yıllık süreçte içme su arıtma tesislerinin de yapımına büyük önem verdi. Aralarında 11 milyon metreküp yıllık arıtma kapasitesiyle dikkat çeken Foça Musabey içme suyu arıtma tesisi ile beraber, Dikili, Bornova ve Karaburun’da toplam 5 yeni tesis inşa edildi. 11 paket içme suyu tesisi inşaatı ve Halkapınar Arsenik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kapasite artırma çalışmasının da tamamlandığı bu dönemde içme suyu arıtma tesislerine toplamda 532 milyon 743 bin lira yatırım yapıldı.

ATIK SU ALTYAPISI GÜÇLENDİ, YAŞAM KALİTESİ ARTTI
Bin 300 kilometre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştiren İZSU, 2019’dan bu yana 3 atık su arıtma tesisi ile 8 paket atık su arıtma tesisinin inşaatını tamamladı ve 3 tesiste kapasite artırma çalışması başlattı. 

Atık su altyapısını güçlendirerek İzmirlilerin güvenliğini ve yaşam kalitesini artıracak yatırımların İZSU’ya maliyeti 4 milyar 187 milyon lira oldu. İzmir’in doğasını korumayı amaçlayan İZSU, 30 ilçede de atık su altyapısında önemli atılımlar yaptı. Atık su yönetiminin son halkası olan atık su arıtma tesislerine de kritik yatırımlar yapıldı. Foça Gerenköy, Karaburun Mordoğan ve Kemalpaşa Ulucak ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin inşaatları tamamlandı. Bu tesislerin tamamlanmasıyla Türkiye’nin atık su arıtma lideri İzmir’in atık su arıtma tesisi sayısı 70’e çıktı. Son 5 yılda 11 paket arıtma tesisi inşaatı ve 3 tesiste de kapasite artırma çalışmalarını tamamlayan İZSU’nun atık su arıtma tesislerine yaptığı yatırımın toplam maliyeti 974 milyon 520 bin lira oldu.

YAĞMUR SUYU ALTYAPISINA TARİHİ YATIRIM
İZSU, Başkan Soyer’in küresel iklim krizinin etkilerine karşı İzmir’in direncini artırma hedefleri doğrultusunda son 5 yılda yağmur suyu altyapı ağını yüzde 50 genişletti. Tunç Soyer’in 2019 yılında koyduğu 100 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattı imalatı hedefini yakalayan İZSU, beklentinin ötesine geçerek İzmir genelinde 300 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattı imalatı tamamladı. Başkan Soyer’in sözünü verdiği 100 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattının tam 3 katına ulaşıldı. Buca, Konak, Karşıyaka ve diğer metropol ilçelerde imalatların tamamlandığı noktalarda su baskını ve taşkın gözlenmedi. İZSU, İzmir genelinde yaptığı yağmur suyu ayrıştırma hattı imalatlarına toplam 1 milyar 500 milyon lira harcadı.

Yaşayan Körfez programı kapsamında hayata geçirilen ve meyvelerini vermeye başlayan projeler sayesinde İzmir, Cumhuriyet’in 100. yaşını Körfez’de kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Körfez Festivali etkinlikleri yakın geleceğe kadar hayal bile etmesi güç anlara sahne oldu, Körfez’de yüzme hedefi hayata geçti.

Programın kilit projelerinden Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz İnşaatı Projesi’nin ihale süreçleri tamamlandı ve İzmir’in yıllardır beklediği bu dev projenin temeli atıldı. Tesiste tüm hızıyla devam eden 4. Faz inşaatı tamamlandığında Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, “Türkiye’nin en büyük atıksu arıtma tesisi” unvanını geri alacak. 

İZSU, son 5 yıldaki yatırımları ile İzmir’in kronikleşmiş birçok sorununu ele aldı, şehrin geleceğine yapılan 11 milyar lira yatırımla dirençli ve doğasıyla uyumlu bir İzmir’in temelleri atıldı. 

 
Karabağlar’daki rezerv alanda yetki karmaşası!
 
Menemen'in hocası Vural 'siyaset ve kulüpler karıştı' dedi... 'TFF çok yetkisiz!'
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hikaye 2 Ocak 2024 Salı 21:23

Körfezde nerde yüzülüyor

Yorumu oyla      1      4  
Megaköy 2 Ocak 2024 Salı 21:22

Heykel heykel heykel

Yorumu oyla      1      4  
Değişim şart 2 Ocak 2024 Salı 21:22

Değişim şart Buğra Gökçe

Yorumu oyla      1      4  
gerçek chp li 2 Ocak 2024 Salı 15:24

Tunç başkan zaten chp içinde siyasi çekişmelere bulaşmadı, kendi işine baktı. Bakın bu altyapı, metro, yeşildere expo, süt fabrikası, kentsel dönüşüm projeleri kendinden önceki bürokrasinin çıkardığı zorluklara, pandemiye, akp nin zam vergi ekonomisine rağmen yapılanlar. Tunç başkanın yerine şimdi değişimci diye ortada gezen bazı başarısız belediye başkanları düşünülüyor, tam komedi bu başkanlar 5 sene sadece konuşup, siyaset yapmış kişiler, bir tane elle tutulur proje yok, maaş ödeyememiş, her şeyi satmış, ama değişimciymiş !!, yerim sizin değişimciliğinizi, yok öyle yağma, Tunç başkan ya devam ya devam. Eğer değişimci diye partinin ve halkın istemediği tepeden inme kişileri aday yaparsanız, o chp genel merkezinden nisan da gönderir bu halk emin olun, aklınızı başınıza toplayın. Tunç başkanı yiyemezsiniz midenize oturur, siz yem olursunuz.

Yorumu oyla      8      1  
MURTAZA HAKLI 2 Ocak 2024 Salı 12:33

Bir belediye başkanının yürekli ve de cesur olup olmadığını ancak, alt yapı için yaptığı yatırımla ölçe bilirsiniz. Bu anlamda Sayın Tunç SOYER Türkiye'de açık ara öndedir. NOKTA

Yorumu oyla      11      1  
2 Ocak 2024 Salı 10:47

Tunç başkan çalışkan yalaka olmayan bir başkan, çalışkanlığı ile bir sonraki dönem çok daha iyi projelere imza atacaktır. Diğer iller ne yapmış da Tunç başkan yapamamış acaba. Ankara istanbul ne yaptı, halk memnun mu, kim ölçtü. Tunç başkanla ilgili anket yapıldı mı, kim yaptı. Chp genel merkezi kendine değişimci diye yönetebileceği uzaktan kumandalı aday arıyor. Gelecek kişi zaten kukla olacak bir iş yapamaz.

Yorumu oyla      15      3  
izmirli 2 Ocak 2024 Salı 10:43

Tunç başkan 5 yılda ne yaptı diyenler iyi okuyun, algı çalışmaları ile Tunç başkan sürekli kötüleniyor. Ancak yerine geçirilmek istenen kişileri inceleyince, örneğin karşıyaka başkanı ne yapmış acaba , hangi projeleri bitirmiş diye bakınca ortada bir tane proje yok. Maaş ödeyemiyor, bir sürü mal satmış hatta bir arsayı cengiz inşaata ucuza satmış düşünün.

Yorumu oyla      16      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyucak'a bin metrekarelik parke çalışması
Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları ...
Bergama'dan ilçedeki bütün öğrencilere destek
Bergama Belediyesi sosyal belediyecilik projeleri kapsamında ilkokuldan ...
Askıya çıktı… Hayalet köy canlanacak!
Terk edildiği için kamuoyunda ‘hayalet köy’ olarak bilinen Ödemiş’in Lübbey ...
 
Aliağa'da yılın ilk meclisi toplanıyor!
Aliağa Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, 2 Ocak 2024 Salı günü ...
Yüksel'den 31 Mart mesajı: CHP'nin bütün adayları değerlidir
Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir Milletvekilliği (24.Dönem), Genel Başkan ...
Fatma Çalkaya 2024’ü Balçovalılarla karşıladı
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, dostluğu ve yardımlaşmayı artırmak ...
 
STK'lardan destek eylemi: Soyer'in kurban edilmesine izin vermeyeceğiz!
İzmir’deki sivil toplum kuruluşları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İzmir'de parklar sağlık geliştiriyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlileri yeşil alanlarla ...
Fuarın efsanesi geri dönüyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehrin ve ülkenin kültürel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva