HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2023 Cuma - 13:13

İzmir'i sarsan cinayette yeni gelişme!

İzmir’de, 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı "organize suç örgütü" davasında elektronik kelepçe takılarak, adli kontrol tedbiri uygulanan iş adamı Ahmet Kurtuluş'un hayatını kaybettiği silahlı saldırıda tetikçi Yener Toğa ile irtibatlı oldukları iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunulan 6 sanık hakkında takipsizlik kararı verildi.

İzmir i sarsan cinayette yeni gelişme!

İzmir'de FETÖ Borsası davası olarak bilinen 'organize suç örgütü' davasının 69 sanığı arasında bulunan AK Parti eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş(41), elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulduğu Narlıdere ilçesindeki bir sitede bulunan dairesine polis yeleği giyerek gelen ve güvenlik görevlilerine kendisini Denetimli Serbestlik Bürosu elemanı olarak tanıtan Yener Toğa tarafından 5 yaşındaki oğlunun gözleri önünde tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen ve Arjantin'de yakalanan organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ile örgütün yöneticisi Lider Camgöz hakkında Türkiye’ye iade karar verilmişti. İade süreci ise halen sürüyor.

6 SANIK HAKKINDA TAKİPSİZLİK
T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre Ahmet Kurtuluş cinayeti ile ilgili davada yeni bir gelişme yaşandığı öğrenildi.

Kurtuluş’u evinde öldüren ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Yener Toğa ile irtibatlı oldukları iddiasıyla haklarında suç duyurusu yapılan 6 sanık hakkında takipsizlik karar verildiği ortaya çıktı.

Şardan’ın köşe yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Evinde öldürülen Kurtuluş’un avukatları halen süreci yakından takip ediyor. Dosyadan yeni çıkan bilgiler ışığında yeni suç duyuruları yapılıyor. Savcılık soruşturma yürütüyor.

Bu çerçevede 14 Kasım’da yeni bir gelişme yaşandı İzmir’de.

Avukatların, Kurtuluş’un öldürülmesiyle ilgili yaptıkları suç duyurusunda tetikçi Toğa ile bağlantıları bulunduğu iddia edilen altı kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Suç duyurusunda adı geçenler, cinayetin Erzurum boyutunda yer alıyor. Serkan Kurtuluş ve adamlarının Erzurum’dan bulup İzmir’e getirdikleri ve cinayeti işlettikleri tetikçi Toğa ile irtibatları olduğu anlaşılan kişiler; Samet Kaya, Ahmet Karadaş, Servet Aktaş, Metin Küpeoğlu, Siyami Uçan ve Umut Asan.

Cinayet öncesi ve sonrası görüşmeler

Soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen takipsizlik kararında yer aldığı şekliyle; Toğa’nın kullandığı cep telefonunun HTS kayıtlarında yapılan incelemede, şüpheliler Ahmet Karadaş’ın 9 Mayıs 2019, 16 Mayıs 2019 ve 17 Mayıs 2019’da, Samet Kaya’nın 2 Mayıs 2019 ve 12 Mayıs 2019’da, Servet Aktaş’ın 31 Mayıs 2019’da, Siyami Uçan’ın 1 Mayıs 2019, 17 Mayıs 2019, 29 Mayıs 2019 ve 31 Mayıs 2019’da, Metin Küpeoğlu’nun 27 Mayıs 2019’da tetikçi Yener Toğa ile telefon görüşmesi yaptığı anlaşıldı.

İzmir’de 30 Mayıs 2019’da işlenen cinayete yakın günlerde yapıldığı tespit edilen telefon görüşmeleri hakkında savcılık, altı şüpheli için yaşadıkları Erzurum’a talimat yazarak ifadelerini aldırdı.

Ayrıca, aynı zamanda Yener Toğa ile telefon görüşmeleri tespit edilen ve “bilgi sahibi” olarak ifadeleri alınan Yakup Tarancı, Burak Dinçer, Mücahit Abik, Orkun Toktamış, Vildan Toğa, Vedat Özdemir, Mehmet Yaşar Acar, Abdürrezzak Akış ve Nuriye Toğa, “altı şüpheliyi tanımadıklarını, isimlerini ilk kez duyduklarını ve olayla ilgilerinin bulunmadığını” savcılığa aktardı.

Örneğin tetikçi Yener Toğa’nın eşi Evren Gülsüm Toğa, savcıya şu ifadeyi verdi:

“Eşim Yener Toğa’nın işlediği cinayetten, olayın öncesinde bilgim yoktu. Şüpheliler Samet, Metin ve Ahmet’i, Yener’in arkadaşları oldukları için ismen biliyorum, tanışıklığım yoktur. Diğerlerini duymadım. Ara sıra telefonda konuşmaları olurdu. Cezaevinde cinayet ile ilgili konuşmalarda şüpheli Ahmet Karadaş’ın da ismi geçerdi. Yener’in kardeşleri konuşmalarında Ahmet’i aradıklarını ancak bulamadıklarını ifade ediyorlardı. Şüpheliler hakkında başka bilgim yoktur.”

Tetikçi Toğa, arkadaşları için ne dedi?

Halen Bolu F Tipi Cezaevi’nde kalan Kurtuluş’un katili Yener Toğa ise telefon görüşmesi yaptığı isimler için şöyle dedi:

“1 numaralı fotoğraftaki şahıs pazarcı Ahmet Karadaş olarak bildiğim Erzurum’da ikamet ettiğim mahalleden tanıdığım şahıstır. Kendisini Erzurum’da kuaförlük yaptığım dönemde müşterim olması sebebiyle tanırım. Ayrıca bir irtibatımız yoktur.

9 numaralı fotoğraftaki şahıs benim Erzurum ilinde berberlik yaptığım dönemde benim müşterilerimden olan Siyami Uçan isimli şahıstır, kendisinin olay ile herhangi bir bağlantısı söz konusu değildir. Kendisi olay günü veya olay sonrasında tıraş olmak için benimle irtibat kurmuştu. Bu sebeple kendisi ile telefon görüşmelerim bulunmaktadır.

10 numaralı fotoğraftaki şahıs benim Erzurum ilinde ikamet ettiğim mahalleden tanıdığım, mahallemizin genci olan Metin Küpeoğlu isimli şahıstır. Kendisinin olay ile bir bağlantısı yoktur. Cinayeti işlemek amacıyla İzmir iline gitmeden bir gün önce birlikte olduğum arkadaşımdır. Olayla bir ilgisi yoktur.

11 numaralı fotoğraftaki şahıs benim kardeşim Soner Toğa'nın kayınbabası olan Servet Aktaş isimli şahıstır. Kardeşim bu şahıs adına kayıtlı olan bir hattı kullandığı için kendisi ile irtibatım olduğu düşünülebilir ancak kendisinin olayla hiçbir irtibatı yoktur.

14 numaralı fotoğraftaki şahıs benim Erzurum ilinde berberlik yaptığım dönemden arkadaşım olan Samet Kaya isimli şahıstır. Kendisinin olay ile herhangi bir irtibatı söz konusu değildir. Kendisi ile telefon irtibatım söz konusu olabilir ama bunlar kesinlikle olayla ilgili değildir. Arkadaşça yapılan görüşmelerdir.

Umut Asan isimli şüpheliyi tanımıyorum. Benim Serkan Kurtuluş ile irtibat kurmama vesile olan ve istihbaratçı olarak kendisini tanıtan kişi Ahmet Can Karakaş isimli kişidir. Ancak şüpheliler arasında bu kişinin fotoğrafı yoktur. Bu kişi şüphelilerden biri değildir.”

Şüphelilerin savunmaları

Savcılığın takipsizlik kararında şüpheliler kendilerini şöyle savundu:

Metin Küpeoğlu: “Telefon görüşmelerinde Yener bana İzmir'e gideceğini söyleyerek İzmir’de ikamet eden yeğenim Barış Yedibela’nın numarasını istemişti ama ben vermedim. Diğer görüşmede Yener onda kalan yeleğimi getirmek için evde olup olmadığımı sordu. Başka bir muhabbet olmadı. 30 Mayıs 2019 günü farklı bir numaradan beni arayarak İzmir’de bir park sordu. Ben de bilmediğimi söyledim. Ben herhangi bir örgüte üye değilim. İşlenen cinayet ile hiçbir ilgim yoktur. Haberim olsaydı ihbar ederdim."

Siyami Uçan: “Yener'i tanırım, erkek kuaförüdür ve kendisine tıraş olurdum. Diğer şüphelileri tanımam. Şüpheli Metin’i, Yener’in berber dükkanından tanırım. Yener ile aramdaki görüşmeler ve mesajlaşmalar doğrudur. Kendisini uzun zamandır tanırım. Sık sık görüşürüz. Dükkanda göremeyince aradım. Bana İzmir’de olduğunu söyledi. Akşam otobüsle Erzurum’a geleceğini söyledi. Sonra kendisine bir daha ulaşamadım ve cinayet olayını öğrendim. Olaydan haberim yoktu. Meydana gelen olayla hiçbir ilgim yoktur. Yener’e bu cinayetin birileri tarafından işletildiğini düşünüyorum.”

Samet Kaya: “Cinayet olayını haberlerde gördüm. Yener benim 15 yıldır berberim olduğu için çok şaşırdım. Dükkanı kapalı olunca sormuştum. Bana şehir dışına gideceğini söylemişti. Daha sonra beni arayarak şehir dışında olduğunu ve oğlunun telefon faturasını ödemem gerektiğini söyledi. Ben de oğlunun telefon faturasını ödedim. Daha sonra bana Ziraat Bankası hesabım olup olmadığını sordu ve ben de olmadığını söyledim. Bir daha da telefonda görüşmedik zaten. Ondan sonra haberlerde olayı gördüm. Diğer beş şüpheliyi tanımam. Mesajlaşmalar bana aittir. Şehir dışına gideceğini söylemişti. Ama nereye gideceğini bilmiyordum. Kendisi ile telefonda görüşüp mesajlaşırdık. Telefon faturası olayı nedeniyle de bu şekilde mesajlaştık. Benim bu cinayet olayı ile ilgim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

Umut Asan: “Ahmet Kurtuluş bana husumetli olduğu Batum’da bulunan Serkan Kurtuluş’tan bahsetmişti. Olay günü Serkan’ın arkadaşı Ercan Yılmaz beni aradı ve Ahmet Kurtuluş'un öldüğünü söyledi. Ercan bana ayrıca bu olayın Serkan Kurtuluş tarafından gerçekleştirildiğini ve olayın kameraya da alındığını söyledi. Ben Yener Toğa'yı ve diğer şüphelileri tanımam. Hiç görmedim. Olayla bir ilgim yoktur.”

Servet Aktaş: “Yener benim damadımın erkek kardeşidir. Bir iki defa görmüşümdür. Berber dükkanı işletir. Şüphelilerin hiçbirini tanımam. Öleni de tanımam. 31 Mayıs 2019 günü benim Yener ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Damadım Soner Toğa benim telefonum ile görüşme yapmış olabilir. Olayı bilmiyorum. Damadım Soner de bilmediğini söyledi. Sadece kardeşi Yener’in tetikçilik yaptığını ama kime yaptığını bilmediğini söylemişti. Olayla hiçbir ilgim yoktur."

Ahmet Karadaş: “Yener’i çocukluğumdan beri tanırım. Cinayet olayını mahalleden öğrendim, inanamadım. Diğer şüphelileri tanımam. Telefon görüşmeleri bana aittir ve iki arkadaş arasında olan görüşmelerdir. Yener’in ifadesinde geçen Ahmet Can Karataş isimli kişi ben değilim. Ben Yener’in berber dükkanına 7-8 yıldır gidip tıraş olurum. Bahsettiği devlet görevlisi ya da istihbaratçı kişi ben değilim. Bu şahsın kim olduğunu da bilmiyorum. Ben ticaret yaparım. Olayla bir ilgim yoktur."

NE OLMUŞTU?
Hakkında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan Ahmet Kurtuluş, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "organize suç örgütü" davasında, firari örgüt elebaşı Serkan Kurtuluş ile 7'si tutuklu 69 sanık arasında bulunuyordu. 

İddianamede, sanıklara "suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurma, yönetme ve örgüte üye olma, örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme" gibi suçlamalar yöneltilmişti. 

Bazı devlet görevlilerinin suç örgütüyle bağlantıya geçerek FETÖ soruşturmalarını etkilediğine değinilen iddianamede, "Çeşitli üst düzey kamu görevlileri ile siyasetçiler arasında FETÖ soruşturmalarında haklarında işlem yapılan iş adamlarına yönelik menfaat temini saikiyle ve örgütlü hareket edildiği, bir nevi kamuoyundaki tabirle 'FETÖ borsası' olduğu kuşkusu uyanmıştır." ifadelerine yer verilmişti. 

Narlıdere ilçesinde üzerinde polis yeleği bulunan Yener Toğa, güvenlik görevlisine denetimli serbestlik bürosunda görev yaptığını söyleyerek, girdiği sitedeki dairesinde Kurtuluş'u silahla yaralamıştı. 

Şüpheli yaya olarak kaçmış, hastaneye kaldırılan Ahmet Kurtuluş kurtarılamamıştı.

Cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen ve Arjantin'de yakalanan organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ile örgütün yöneticisi Lider Camgöz hakkında Türkiye’ye iade karar verilmişti. İade süreci ise halen sürüyor

 
Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için geri sayım!
 
'Alia Atlı Spor Kulübü Binicilik Eğitimleri' başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık: Teröristler etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında ...
Korkunç kaza... Otomobiller hurdaya döndü!
Antalya'nın Kaş ilçesinde iki otomobilin karıştığı kazada bir çocuk hayatını ...
Bu kadarına da pes... Hasarlı binanın kolonundan metal kap çıktı!
Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, gazetecileri öldürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail özellikle tüm zorluklara rağmen ...
'Dezenformasyon en sık başvurulan yöntem'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dezenformasyon bugün karşı karşıya olduğumuz ...
İzmir’deki vinç faciası davasında ‘para’ tartışması ve üç tahliye kararı!
İzmir’in Bornova ilçesindeki bir otel inşaatında 6 işçinin can verdiği ...
 
Bakan Ersoy: Turizmde dünyanın süper ligindeyiz
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizmde dünyanın ...
24 Kasım öncesinde 3 öğretmene saldırı!
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde 3 öğretmen, velilerin saldırısına uğradı. ...
Polatlar soruşturmasında muhasebeci hakimliğe sevk edildi
İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan Dilan Polat ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva