HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2012 Perşembe - 09:22

İzmir'deki okullara otopark yasağı geliyor!

İzmir'de bahçesini otopark olarak değerlendiren okullara yasak geliyor. Ayrıca eğitim kurumları ders saati dışında halkın kullanımına açılacak. Proje 15 Mart’ta hayata geçirilecek.

İzmir deki okullara otopark yasağı geliyor!

İZMİR - İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "okullar Hayat Olsun Pojesi" kapsamında 30 ilçedeki yaklaşık 1400 okulu halka açmaya hazırlanıyor. 

İzmir adına alkışı hak eden karar... Gönül Soyoğul'un yazısı için tıklayınız...

Orman Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla yeşil alanı artırılarak, çevre düzenlemeleriyle vatandaşların nefes alacağı alanlar haline dönüşecek okullar, eğitim saatlerinin dışında halk eğitim kursları ve spor salonlarıyla tamamen halka hizmet edecek. Proje ile eğitim saatlerinin dışında hiçbir okul artık bahçesini otopark olarak işletemeyecek. Belediyelerin alacağı güvenlik tedbirleriyle hayata geçirilecek proje sayesinde, 24 saat yaşayan okullar meydana gelecek. Projenin protokolü ise Valilik organizasyonu ve 30 ilçenin belediye ve milli eğitim müdürlüklerinin katılımıyla en geç 15 Mart'a kadar imzalanacak. Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, projenin herkesin faydasına olacağını söylerken, otoparkları kapatılacak okulların aile birlikleri ise ciddi anlamda yaşanacak gelir kaybından dolayı birçok konuda aksaklık yaşanacağını belirtti.
 
OTOPARK DEĞİL REKREASYON ALANI OLACAK
Okullar Hayat Bulsun Projesi ile İzmir halka yönelik eğitim programlarında devrim yapmaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, sürekli eğitimi içeren proje ile eğitim saatleri dışında kapalı tutulan okullarda bundan sonra halkı eğitmeye başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın işinin sadece örgün eğitim olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Özduran, kenti halk eğitiminde çağ atlatacak bir projeye hazırladıklarını belirtti. Projenin özünü anlatabilmek için altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Özduran, "okulu örgün eğitimden sonra boş bırakıyorsunuz, kimse yararlanamıyor. Halk eğitim merkezlerinin ise birçoğunun fiziki koşulları yetersiz. Şimdi halk eğitimine Avrupa modeli getiriyoruz. Proje ile her türü kursu okullarda rahatlıkla açacağız. Ayrıca İzmir gibi Büyükşehirler de yeşil alan sıkıntısı var. Büyük bahçeleri olan Namık Kemal Lisesi, Atatürk Lisesi gibi liseleri düşünün. Alsancak’ta araba park edecek yeriniz yok, bu okullara bırakıyorsun. Kent genelinde birçok okul otopark olarak kullanılıyor. Hepsi iptal edilecek, sözleşmeler yenilenmeyecek. Tel örgüler kalkacak. Bahçeler yeşillendirilecek, vatandaşlarımız gibi orada oturup, çayını, kahvesini içebilecek" dedi.
 
GÜVENLİK TEDBİRİ ALINACAK
Bazı okullarda yaşanacak güvenlik problemleriyle ilgili önlem de alınacağını kaydeden Özduran, "Belediyeler bize güvenlik anlamında destek olacak. Devletin her türlü birimi de işin içinde yer alacak. Isınma ve benzeri gibi konular üzerinde de azami tasarruf tedbirleri ile hareket edilecek. Açılacak kursların yanı sıra okulların bilişim teknolojisi sınıfları, konferans salonları da halka açık olacak. Spor salonları kiralanamayacak. Sadece halka dönük olacak. Atatürk Lisesi 80 alanda kurs açacak örneğin, konferans verir haftada bir. Diğer okulun imkanı yoktur, az verir. Bu anlamda hangi okul hangi alanda işbirliği yapacak bunlar da belirlenecek. Eğitimin sınırı yok. Yeter ki bu imkanlar tanınsın. Her ay ilçe yürütme kurullarından rapor gelecek. Biz de buna göre değerlendirme yaparak, nerede ne sıkıntı var, nasıl çözeriz, nasıl katkı sağlarız diye düşüneceğiz" diye konuştu. Özduran, projede maaş karşılığı dersini dolduramayan öğretmenlerin yanı sıra atama bekleyen adayların da usta öğretici olarak çalışma imkanı bulacağını sözlerine ekledi.
 
PROJE HERKES İÇİN FAYDALI
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, "okulları yaşayan bir hale getireceğiz. Eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel tüm faaliyetlere açık olacak. Çevre ve okul buluşmuş olacak. Hayat boyu öğrenme mantığıyla herkes okula kendini ait hissedecek. Azami sayıda okulda uygulamaya çalışıyoruz. Okul halka kapalı olunca sanki başkasına aitmiş, uzakmış gibi görüntü veriyor. O zaman muhafazası da oluyor. Şimdi herkes içinde rahatlıkla istediği faaliyeti yapacağı için 'Benim de katkım olsun' diyecek . Karşılıklı herkesin faydasına olacak bir proje diye düşünüyorum" dedi.
 
OKUL AİLE BİRLİKLERİ KARŞI
Atatürk Lisesi okul Aile Birliği Başkanı Alp Ersoy, okul bahçelerini otopark olarak kullanmaları sayesinde yıllık 1 milyon lira gelir elde ettiklerini, bu sayede, öğrencilerden aidat, fotokopi gibi ücretler almadıklarını, hizmetli, sekreterya, güvenlik görevlisi ihtiyacının yanı sıra, çeşitli burs imkanları bile sağladıklarını söyledi. Projeyi yüzeysel olarak duyduklarını belirten Ersoy, "Biz otopark ile KDV yaratırken aynı zamanda büyük bir ihtiyacı karşılıyoruz. Bahçemiz 40 bin metrekare. Devlet bize tek hizmetli veriyor. Kendi gelirlerimiz olmasa ihtiyaçları nasıl karşılarız? Bine yakın araç faydalanıyor. 7/24 güvenlik personelimiz var. okulumuz tamamen kamera sistemiyle kontrol altında tutuluyor. Diyelim ki otoparkı aldınız, kurduğumuz her şey tersine dönecek. Temizlik hizmeti almaksızın 20 tuvaleti nasıl temizlersiniz, hijyeni sağlarsınız? Buradan altın madeni bile çıkarsanız sağlayacağınız yarar bundan fazla olamaz. Ayrıca karşımızda Kültürpark varken, insanlar buradan yeşil alan olarak faydalanabilecekken, okulumuzun bahçesinin bu hizmetten mahrum bırakılmasını istemiyoruz" dedi.
 
Gazi İlköğretim okulu Aile Birliği Nurcan Kavutçu, "Ben uygulanacak projeyi sıcak bulmadım. Önyargılarım var. Bizim otoparkımız özel işletmedeydi. Eğer otoparklar kalkarsa, okul bütçesi düşecek. Bizim okulumuzda 5 hizmetli var, ikiye belki teke düşüreceğiz. Böylece okulun hijyen ortamında aksama olacak. Akşamları da eğitime açılırsa, gündüz yetemeyen hizmet akşam da yetemeyecek. Bu nedenle sıkıntı olacağını düşünüyorum" diye konuştu. (Sezen Özsavrangil/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Harun Demir 17 Şubat 2012 Cuma 02:55

Acilen Fuar alanı Otoparka açılırsa bu iş kısmende olsa çözülür.Yer altındaki otopark yetersiz çünkü.

Yorumu oyla      13      7  
Alsancak 16 Şubat 2012 Perşembe 18:29

Büyük ihtimalles Alsancağa olan talep azalır. Çoğu kimse arabasını park edemeyeceğini düşünerek vaktini Alsancak'ta geçirmekten vazgeçecektir.

Yorumu oyla      17      7  
GÜROL KÜÇÜKGÖRÜR-MAVİŞEHİR MUHTARI 16 Şubat 2012 Perşembe 15:50

OKULLARDA PARK ETME OLANAĞI KALKARSA YERİNE NE KONULACAK, BUNUN AÇIKLANMASI GEREKİR.AYRICA OKULLARI HALKA AÇMAK BÜYÜK BİR LÜTUF DEVLET OKULLARI SADECE ÖĞRENCİLERE DEĞİL VELİLERİN DE KAYITLI OLDUKLARI DERNEKLERE, KOROLARA'DA V.S AİT OLMALIDIR.. EĞER ELEKTRİK, SU VE DİĞER GİDERLER DEVLET TARAFINDAN ÖDENİYOR İSE DERNEKLERE, KOROLARA TAHSİS EDİLECEK SALON VEYA YERLERDEN ÜCRET ALINMAMALIDIR.

Yorumu oyla      14      8  
serdar 16 Şubat 2012 Perşembe 15:16

bu otoparklar kapanırsa alsancak biter zaten yeterince park sorunu olan bir yer kimi zaman oralarda bile otopark bulunamazken şimdi ne yapılacak

Yorumu oyla      18      7  
Hilmi Dülger 16 Şubat 2012 Perşembe 14:48

CHP'li belediyelerin bini aşmış, İzmirlileri İzmir’de yaşatmaktan nefret ettirecek ettiren beceriksizliklerini örtecekse bütün yeşil alanları otopark yapalım. Siz memnun edecekse, CHP’li belediyeleri başarılı gösterecekse Fuarı verelim kordondaki bütün yeşil alanları otopark yapalım. Yetmezse camileri sizin otopark yaparız güzelim. Bu ne güzel iş beceremedin sorumluluğun altından kalkamadın suçu AKP’ye at. Var mı böyle hesap. Bu millet keriz mi. Her seferinde yer mi be anam babam.

Yorumu oyla      15      16  
adagideli 16 Şubat 2012 Perşembe 13:51

Kesinlikle siyasi bir karar amaç insanlarımağdur edip tepkiyi belediyelere yönlendirmek, halbuki otopark mafyalarına yılarca çılgın para kazandırıp, halkı yüksek otopark ücretleriyle mağdur edip okulların su paralarını ödemekten aciz kalan milli eğitim, bomboş duracak okul bahçelerini ücretsin halka açsa bence daha hayırlı bir iş yapmış olurdu.

Yorumu oyla      17      8  
Kenan ÇAKAR İBB Meclis üyesi 16 Şubat 2012 Perşembe 12:45

Bu tür düzenlemeler okulların halka ve eğitmle ilgili alanlarda kullanıma açık olması dikkate alındığında güzel . okullar asli görevleri ile ilgili kullanılmalı.Maddi kaygılarla eğitim ve öğretim dışındaki amaçlarla kullanılmamalıdır. ANCAK okullarımızın müstahdem,ısınma,tamirat,bakım onarım, dargelirli öğrencilerin varlığı,vb. pekçok sorunu yaşadığı ve bunlarında çözülmesi gerektiği de bir gerçek. Birşeyi düzeltirken , ortaya çıkacak diğer sorunların çözümüde beraberinde getirilmelidir

Yorumu oyla      18      7  
yiğit 16 Şubat 2012 Perşembe 11:41

saçma sapan bir uygulama. insanlar nereye park edecek araçlarını. trafiğin de vay haline

Yorumu oyla      19      11  
16 Şubat 2012 Perşembe 11:19

Çok güzel bir uygulama,araç sahipleri başlarının çaresine baksınlar artık.

Yorumu oyla      17      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bunalıma giren polis başına silahı dayadı ve...
Bergama’da bunalıma giren polis memuru 45 yaşındaki Murat Dağlı, eşi ve ...
Topkapı Sarayı Harem girişinde seks rezaleti!
Topkapı Sarayı'nda kutsal emanet odası ve harem girişinin de olduğu 3'üncü ...
CHP'li Vekil dakika dakika Uludere olayını anlattı
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Uludere’de 34 kişinin ölümüne ...
 
Memurlardan 'sendika yasası'na tepki
İzmir'de, KESK'e bağlı sendika üyeleri, Ak Parti il binasına yürüyüp sendika ...
NATO, İzmir'de tartışıldı
NATO'nun kuruluşunun 60'ıncı yıldönümü nedeniyle İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde ...
Yağmur, İzmirlilere görsel şölen yaşattı
İzmir'de iki günden bu yana etkili olan sağanak yağmur, öğleden sonra ...
 
Büyükanıt ve Başbuğ tanık olarak dinlenecek
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 77'nci duruşması görülen "Balyoz ...
KCK davasında 9 emniyet müdürü görevden alındı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele ...
İzmir'den Türkiye'ye örnek proje: Hiç kimse suçlu doğmaz!
Buca Islahevi’nde bulunan çocuklar dört aydır aldıkları müzik eğitimini dev konserde gösterecek
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva