HABERLER>GÜNCEL
14 Şubat 2012 Salı - 15:00

İzmir’de parmaklık tanımayan 14 Şubat eylemi!

Tutuklu Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yakınları ‘parmaklıkların ötesindeki’ sevgililerine 14 Şubat mesajı ulaştırmayı başardı. Ali Sabuktay’ın arkadaşları da ‘Biz sende tutuklu kaldık’ başlıklı gazete ilanıyla 14 Şubat mesajını parmaklıklar ardına ulaştırmayı başardı.

İzmir’de parmaklık tanımayan 14 Şubat eylemi!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ-ÖZEL-İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye bürokratları ve sendikacıların yakınları eşine az rastlanır bir 14 Şubat Sevgililer Günü kutlamasına imza attı.  Sevdiklerine 14 Şubat’ta ‘Seni seviyorum’ demek isteyen tutuklu yakınları, parmaklıkların ardındaki sevgiliye ulaşmayı başardı. 

Büyükşehir tutuklu yakınlarının 14 Şubat eyleminden fotoğraflar için tıklayınız

Büyükşehir Tutuklu yakınlarının 14 Şubat eyleminin videosu için tıklayınız

Buca Kapalı Cezaevi’nin karşısında bulunan Buca Belediyesi’nin 8. katına çıkan tutuklu yakınları, yanlarında getirdikleri 8 metre uzunluğundaki “Sizi Çok Seviyoruz” pankartını astı. Hafta içinde avukatları aracılığıyla 14 Şubat’ta ‘Belediyenin çatısındayız’ mesajı gönderen tutuklu yakınları saat tam 14:00’de çatıdan parmaklıkların arkasındaki sevgililerine el salladı.

Bürokratlar da parmaklıklar ardından mendil sallayarak bu sevgiye karşılık verdi. Buca Belediyesi’nin çatısında duygusal anlar yaşanırken, tutuklu yakınları hem adalet isteklerini yineledi hem de yapılan soruşturmaya isyan etti.
 

Tutuklu yakınları aşklarını el sallayarak yollarken, Büyükşehir tutuklularıda bu sevgi mesajlarına mendil sallarayak karşılık verdi...

GÖZYAŞLARI SEL OLDU!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen bürokrat ve sendikacılar 3 Nisan’da gerçekleştirilecek ilk duruşmayı merakla beklerken yakınları 14 Şubat Dünya Sevgililer gününde boş durmadı.

14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel pankart yaptıran tutuklu yakınları Buca Belediyesi’nin 8. katına çıkarak tutuklulara el salladı, ıslık çaldı. Günler öncesinden yapılan hazırlık sonrası gerçekleştirilen etkinlikte kimi tutuklu yakınları göz yaşlarına hakim olamadı. Avukatlar aracılığıyla ve önceki günlerde yapılan ziyaretlerde 14 Şubat’ta belediyenin üst katında olacaklarını söyleyen tutuklu yakınları cezaevinde bulunanların aynı saatte orada olmasını istedi. Günler süren haberleşme ve zaman ayarlamasının ardından avluya çıkış saatleri tespit edildi. Cezaevinin yerleşim planına göre kendilerine yer tespiti yapan tutuklu yakınları 8 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde “Sizi Çok Seviyoruz” pankartını astı. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi tutuklu yakınları’ yazarak pankartın altına not düşülürken pankartın iki tarafına da 14 Şubat’a özel kalp motifleri de konuldu. Belediyenin üst katından cezaevine doğru ıslık çalıp, alkışlayarak seslerini duyuran tutuklu yakınlarına cezaevinde bulunanlar da karşılık verdi. Kimi bürokrat eline bez parçası alırken kimisi de Türk bayrağı sallayarak mesaj vermeye çalıştı. Pencerelerin etrafında bulunan parmaklıklar arasından kollarını çıkartan tutuklular uzun süre yakınlarının dikkatini çekti.
 
YALNIZ KALMADILAR
Belediyenin en üstünden yapılan sevgililer günü kutlamasına tutuklu bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’in eşi Sabiha Bey, İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’nın eşi Ahter Kırmızı ve oğlu Emekcan Kırmızı, DİSK 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca’nın eşi Neşe Konca ve kız kardeşi, Grand Plaza eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları’nın oğlu Sinan Derbentoğulları, Halim Yazıcı’nın eşi Azime ve oğlu Ilgaz Yazıcı ve diğer tutuklu yakınları katıldı. Tutuklu yakınlarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, İzmir Kent Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Gülgün Tosun başta olmak üzere birçok kişi yalnız bırakmadı.
 
TATI DA DESTEK VERDİ
Belediyenin 8. katına çıkarak özel günü kutlayan tutuklu yakınlarına Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da destek verdi. Cezaevinin camlarından el sallayan tutuklulara yakınları ile birlikte el sallayan Tatı, “Yıllarını İzmir’in gelişmesine veren belediye bürokratlarının suçsuz olduğuna inanıyorum. Adalet herkese lazım. Bir ön önce adaletin yerini bulmasını istiyorum. Tutuklu bulunan arkadaşlarımızın yakınlarına sabır dilemekten başka diyecek bir şeyimiz yok. Hep birlikte göreceğiz” dedi. Tutuklu yakınlarının cezaevinde bulunanlara el salladığı anda gözlerinin parıldadığını gördüğünü dile getiren Tatı, “Çok duygusal bir atmosfer oldu. İnşallah en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşurlar” ifadelerini kullandı.

ONLARI ÇOK ÖZLEDİK
Ömür boyu unutamayacakları bir 14 Şubat etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden tutuklu yakınları cezaevinde bulunan yakınlarını çok özlediklerini belirtti. Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’in eşi Sabiha Bey, “Hepsinin Sevgililer Günü’nü kutluyorum. Onlarla gurur duyuyoruz. Eşimi çok özledim” derken İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’nın eşi Ahter Kırmızı da, “ Eşimi çok seviyorum. Bundan sonra birlikte yaşayacağımız günleri dört gözle bekliyorum. Onların hiçbirisi cezaevini hak etmedi” dedi. Halim Yazıcı’nın eşi Azime Yazıcı da, “33 adımlık avluda ömrünün en güzel şiirini adımlıyor” diye konuşurken Muharrem Derbentoğullarının oğlu Sinan Derbentoğulları da, “Annem de ben de bu özel günde kendisini çok arıyor ve özlüyoruz” ifadelerini kullandı. 



SABUKTAY'IN ARKADAŞLARINDAN İLANLI 14 ŞUBAT MESAJI

Buca Cezaevi'ndeki sevgililerine belediye çatısından el sallayan tutuklu yakınlarının 14 Şubat eylemi, duygusal anların yaşanmasına neden olurken, 22 Kasım'dan bu yana tutuklu bulunan İZENERJİ  Genel Müdürü Ali Sabuktay'ın arkadaşları, gazete ilanlarıyla sevgilerini iletti.  Sezen Aksu'nun 'Ben sende tutuklu kaldım' şarkısından esinlenen Sabuktay'ın arkadaşları, 'Biz sende tukuklu kaldık' yazılı gazete ilanına fotoğraflarını da ekleyerek Buca Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sabuktay'a anlamlı bir 14 Şubat hediyesi verdiler. İlanda hayvan ve doğa sevgisiyle tanınan Ali Sabuktay'ın köpeği Afet'in yanısıra pek çok arkadaşının fotoğrafı da yer aldı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PAŞAKULE 15 Şubat 2012 Çarşamba 10:43

Biraz insaf! İddianamede Savcı bile bu insanların ceplerine 1 kuruş belediye parası girdiğini iddia etmiyor. Vurgun lafını ne tür bir vicdanla yazdınız?

Yorumu oyla      14      6  
şirinyerli 15 Şubat 2012 Çarşamba 10:39

PAŞAKULE AKILLI OL! KİMLİĞİNİ AÇIKLA SANA ANLATAYIM VURGUNUN NASIL OLDUĞUNU...

Yorumu oyla      16      7  
Murat 15 Şubat 2012 Çarşamba 09:34

Toplum yavaş yavaş genel affa hazırlanıyor. Hukuka kalmayan güven ve benim tutuklum dürüstür imajı ile beyinler yıkanmakta. Lütfen adalete güvenelim.

Yorumu oyla      13      12  
Mahmut Abbas 15 Şubat 2012 Çarşamba 09:08

paşakule seni Allah'a havale ediyoruz, zira kendisinin iftiracılara karşı çok ikna edici yönetemleri olduğuna inanıyoruz.

Yorumu oyla      16      8  
15 Şubat 2012 Çarşamba 08:43

paşakule boşa gelmişssin bu dünyaya

Yorumu oyla      15      8  
ozan 14 Şubat 2012 Salı 19:01

paşakule terbiyesizlik etme cahil insan ne biliyorsunda yorum yapıyorsun bu insanlar ne yapmışta etme bulma dünyasından ne vurgunundan bahsediyorsun ceplerine bir kuruş girmişmi acaba ....editörden ricamız böyle dengesizce yorum yapan cahilleri yayınlamayın lütfen...

Yorumu oyla      34      11  
paşakule 14 Şubat 2012 Salı 17:55

eeee etme bulma dünyası vurgunu yaparken iyiydiler şimdi bucapalastan el sallarlar

Yorumu oyla      17      42  
metin 14 Şubat 2012 Salı 16:59

ümit yaldız'ı kutluyoruz..Güzel haber..!

Yorumu oyla      25      9  
H. Özer 14 Şubat 2012 Salı 16:06

Arkadan vurana ne denir?. Bu yorumu en basit olarak kendin yap.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalnız yürüyen kadınlara bıçakla saldırdı
İzmir'in Özkanlar semtinde, karanlık parklarda bekleyip gece yarısı evlerine ...
Önce el çektirildi, şimdi de inceleme başlatıldı
HSYK, MİT görevlilerini ifadeye çağıran KCK Savcısı Sarıkaya hakkında inceleme kararı aldı.
Kıraç: 110 ülkeden 5 bin öğrenci İzmir’de eğitim görüyor
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'de 110 ülkeden yaklaşık 5 bin yabancı ...
 
Kayıtsız III ile Boat Show'a katılacak
Kayıtsız III adlı teknesiyle 2006-2009 yılları arasında hiçbir elektronik ...
Yargıtay'dan İlker Başbuğ'a kötü haber!
Yargıtay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, yargılamanın ...
Biletix'ten Grup Yorum açıklaması
'Grup Yorum konseri biletlerinin satışı engellendi' haberleriyle ilgili Biletix'ten açıklama geldi.
 
'Efe' can dostunu hiç yanlız bırakmıyor
İzmir'de hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 70 yaşındaki Zeki Yalçın, ...
Babasıyla tartıştı, köprüden atlamaya kalktı
Balçova’da, babasıyla tartıştığı ileri sürülen 24 yaşındaki S.M., 10 metre ...
Balçova'da feci kaza: 2 ölü 1 yaralı
Balçova’da yağmurdan kayganlaşan yolda kontrolden çıkan hafif ticari araç, ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva