HABERLER>GÜNCEL
27 Haziran 2024 Perşembe - 11:46

İzmir'de moto-isyan... Adalet istediler!

İzmirli meslektaşlarını kaybeden motokuryeler, eylem düzenledi. Motokuryeler, hayatını kaybeden Samet Özgül ile Ata Emre Akman’ın yarın görülecek olan mahkemelerini kamuoyuna duyurmak amacıyla Fahrettin Altay Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar toplu sürüş gerçekleştirdi.

İzmir de moto-isyan... Adalet istediler!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Motokuryelik mesleği, son dönemde ölüm haberleri ile çok sık gündeme gelmeye başladı. 2024 yılında dün İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Erkan Biber’le birlikte 3’ü çocuk en az 24 motokurye iş cinayetinde hayatını kaybetti. İstanbul’dan sonra en çok ölümün yaşandığı il ise İzmir oldu.

İzmirli motokuryeler, hayatını kaybeden meslektaşları Samet Özgül ile Ata Emre Akman’ın yarın görülecek olan mahkemelerini kamuoyuna duyurmak amacıyla Fahrettin Altay Meydanı’nda toplanarak Alsancak Cumhuriyet Meydanı’na kadar toplu sürüş gerçekleştirerek eylem düzenledi.

'KAMUOYU OLUŞTURMAK İSTEDİK'
Motokurye Ahmet Karadaş, “Yarın gerçekleşecek mahkemeye dikkat çekmek için  ve mahkeme sürecine bir katkı sunması için kamuoyu oluşturmak istedik. Geçmişteki yargılanmalarda Tevfik Arayıcı’nın katili serbest bırakıldı. Yunus Emre Göçer’in katili ceza almadı. Bir baskı oluşturmaya çalıştık. Bugün eylemde ismi geçen Muhammet Çetinkaya’nın ölümü 6-7 ay önce İzmir’de oldu. Tevfik Arayıcı İzmirliydi. Samet Özgül ve Ata Emre Akman için ise meslektaşımız oldukları için isimlerini geçirdik.”

'OĞLUMU ÖLDÜRENLERİN YARGILANMASINI, TUTUKLANMASINI İSTİYORUM'
Minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden motokurye Tevfik Arayıcı'nın annesi Bahar Arayıcı, "Eşim vefat ettiği için evlere temizliğe giderek, merdiven yıkayarak oğlumu Karabük'te okutmaya çalışıyordum. Gönderdiğim harçlık yetmediği için oğlum hem okuluna gidiyor hem de kuryelik yapıyordu. Orada alkollü bir cani oğlumun şeridine geçip, çarpıp, kaçarak ölüme terk etmiş. Bir de caniyi serbest bıraktılar. Sanki ödül verir gibi tahliye verdiler. Benim oğlumun suçu neydi? Niye öldü? Oğlum, tüm kuryeler ve tüm gençlerimiz için adalet istiyorum. Oğlumu öldürenlerin yargılanmasını, tutuklanmasını istiyorum. Gençlerimizi sokakta bulmadık" şeklinde konuştu.

'EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ, ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ'
4 yıldır motokuryelik yaptığını dile getiren Fatih Cem Yılmaz, “Bu iş uğruna bir sürü arkadaşımızı kaybettik. Bir sürü canımız gitti. Samet Özgül, Ata Emre Akman, Tevfik Arayıcı... Ekmeğimizin peşindeyiz, öldürülmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

'ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRESİZ NÖBET HALİNE GELECEK'
6 yıldır motokuryelik yapan Mahsun Korkmaz,"Tevfik Arayıcı, 17 saat boyunca can çekişerek öldü. Şu an katili serbest bir şekilde dolaşıyor. Ata Emre Akman'ın da mahkeme süreci başlayacak. Onun da takipçisi olacağız. Muhammed Çetinkaya da 12 kurşunla öldürüldü. Samet Özgül boğazı kesilerek öldürüldü. Bizim buradaki sorunumuz trafikte ölen kuryeler değil, hunharca katledilen kuryeler. Adalet arayışımız devam edecek. Eğer ki bu adalet arayışında istenilen sonuç halkın kalbini ferahlatmıyorsa, adalet arayışımız süresiz nöbet haline gelecek" dedi.

'KURYELİĞİN TEHLİKELİ MESLEKLER STATÜSÜNE ALINMASINI İSTİYORUZ'
10 yıldır motokuryelik yapan Taner Bişilen ise "Bizler kuryeyiz, hayatı sizler için kolaylaştırmaya yarayan aracılarız. Trafikte ya da kendini bilmeyen birileri tarafından öldürülmek istemiyoruz. Yarınlarımızın, geleceğimizin ve çocuklarımızla geçireceğimiz birkaç günün hunharca elimizden alınmasını istemiyoruz. Kuryeler olarak bizler de sizler gibi yaşamayı hak ediyoruz. Hiçbir insan 25 bıçak darbesiyle ya da son sürat gelen bir arabanın çarpmasıyla öldürülmeyi hak etmiyor. Hiçbir insan, ölümü hak etmiyor. Hele böyle bir ölümü asla hak etmiyor. Bizim adalet anlayışımız, adalet çabamız mahkeme süresinde değil, failler cezalarını alıp hükümleri kesinleşene kadar. Hiçbir kurye arkadaşım yalnız değil. Biz bir topluluğuz. Bizler sizlerle varız. Hayallerimizi, yarınlarımızı, geleceğimizi elimizden almayın. Yaşamak istiyoruz. Ailelerimizi de yaşatmak istiyoruz. Kuryelik mesleğinin tehlikeli işler statüsüne bir an önce alınmasını istiyoruz. Haklarımızın savunulmasını ve varoluş çabamızın halk tarafından görülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. (DHA)

 
Konak'ta spor zamanı!
 
Vitto Brown'dan Pınar Karşıyaka'ya veda!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asds 27 Haziran 2024 Perşembe 16:29

Bir de özeleştiri yapsanız, bir de ortalıkta Azrail gibi dolaştıklarınıza dem vursanız, biraz da trafik ve görgü kurallarına uymayı deneseniz.

Yorumu oyla      1      1  
27 Haziran 2024 Perşembe 12:08

siz kaldırımlarda son sürat giderek yayaların yüreğini ağızlarına getirirken yeteri kadar dikkat çekiyorsunuz ve hayır duası alıyorsunuz zaten...

Yorumu oyla      9      1  
27 Haziran 2024 Perşembe 12:08

Büyük şehirlerde dağıtım mrk. 4-5 km. geçmemeli Uzak mahallere paket gittiğinde acele etmek zorunda kalıyorlar.

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de zehirli 'çekici'ye baskın!
İzmir'in Buca ilçesinde, oto çekicide 19 kilo 315 gram skunk ele geçirildi, ...
Sağlıkta şiddet bitmek bilmiyor... Yoğun bakım doktoruna çirkin saldırı!
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir yıldır tedavi gören ...
İzmir'de FETÖ baskını!
İzmir'in Buca ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda hakkında ...
 
TAG Otoyolu'nda zincirleme kaza: 3 kişi can verdi!
Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Gaziantep-Kahramanmaraş arasındaki ...
Ehliyetsiz sürücü faciası: 1 ölü, 2 yaralı!
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil ...
YÖK'ten sınavsız ikinci üniversiteye neşter
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversitesinde ...
 
Yargıtay'ın 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı belli oldu
Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanlığı'na aynı daire üyesi Battal Yılmaz seçildi.
13 ilde Narkoçelik-24 operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-24' operasyonlarında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Koç'un 'Can'ı İzmir'in sevdalısı!
Mehmet KARABEL yazdı... Koç'un 'Can'ı İzmir'in sevdalısı!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva