HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2012 Salı - 18:53

İzmir'de kentsel dönüşüme 4 onay daha!

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakanlar Kurulu’na gönderilen kent dönüşüm planı paketi içinde bulunan onaylanmayan dört bölgeye de vize verdi.

İzmir de kentsel dönüşüme 4 onay daha!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti yeniden ayağa kaldırmak için farklı ilçe ve alanlarda başlattığı kent dönüşüm projeleri için İçişleri Bakanlığı’ndan onay geldi. Büyükşehir’in tüm hazırlık ve çalışmalarını tamamlayarak aylar önce Ankara’ya gönderdiği 9 farklı bölgeyi kapsayan dönüşüm paketinin tamamı onaylandı. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü kanalıyla İçişleri Bakanlığı’na gönderilen kent dönüşüm paketi İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in imzasından çıktı. Bakanlık, son kararı vermek üzere paketi Bakanlar Kurulu’na gönderdi.
 
İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde öncelikli olarak hükümetin Roman Açılımı kapsamına aldığı Menemen, Torbalı, Bayındır’daki alanlarla birlikte Gaziemir Akpete-Emrez ve Konak Cennetçeşme bölgesi için onay vermişti. Paket içinde yer alan diğer 4 yer için de beklenen bakanlık onayı gelmiş oldu.
 
EGE MAHALLESİ’NE MÜJDE
Bakan Şahin, Karşıyaka Örnekköy’de 707 adet yapıyı içeren 18 hektarlık alanda kentsel dönüşüm uygulanması için Karşıyaka Belediyesi ile hazırlanan “Örnekköy kentsel dönüşüm ve gelişim alan sınırı”nı onayladı. İçişler Bakanlığı hükümetin Roman açılımına karşı alternatif olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Ege Mahallesi dönüşüm alanını da kabul etti. Ege Mahallesi, Hilal-Yenişehir’de toplam 30 hektar üzerinde kentsel dönüşüm çalışmaları planlanmıştı. Farklı katlardaki konut tiplerinin adalar bazında yapılmasının öngörüldüğü planda park, pazar ve sosyal donatı alanları yapılması tasarlanıyor. Bu çalışmalar kapsamında dönüşüm alanına yakın olan Umurbey Mahallesi’nin ise “Liman arkası planları” ile kendi dinamiğinde değişebileceği ifade edilmişti
 
YEŞİLDERE DEĞİŞECEK
Bakakanlık yine Yeşildere Vadisi kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, Konak Belediyesi tarafından 2001 yılında başlatılan “Ballıkuyu Kentsel Yenileme Projesi”nin 47 hektar büyüklüğündeki kısmında uygulama yapılması hedeflenen çalışmayı da resmen kabul etti. 3 bin 685 adet yapıyı içerecek olan dönüşüm projesi için uygulama imar planına göre alanın büyük kısmının imar uygulaması ile tescili tamamlandı. Bölgede 25 bin kişilik çağdaş bir yaşam alanı tasarlanmıştı. Kadifekale’nin uzantısında bulunan “Yeşildere Heyelan Bölgesi”nde yaklaşık 2 hektarlık alan üzerinde kentsel dönüşüm uygulanarak yeşillendirme çalışması yapılması da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Daha önce bölgeyle ilgili mülkiyet sahipleriyle görüşmelerin devam ettiği açıklanmıştı. Öte yandan Yeşildere Caddesi ile Demiryolu arasında kalan, “Dericiler Bölgesi” olarak bilinen alanın 50 hektar büyüklüğünde bir bölümünde kentsel dönüşüm alan sınırı belirleme ön etüd çalışmaları da ayrıca belediye tarafından yürütülüyor.
 
UZUNDERE DE VAR
Bakan Şahin, Uzundere ve Yurtoğlu Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan, Batı’sında Uzundere Rekreasyon Alanı, güneyinde Aydın – Çeşme Otoyolu, doğusunda Eski İzmir caddesi ve bu yolu otoyola bağlayan bağlantı yolu ile çevrili alanda, Konak Belediyesince parselasyon planı yapılarak tescili sağlanan yere de onay verdi. Yaklaşık 32 hektarlık alanda yapılması düşünülen 500 adet yapının taşınmaz değerlemesine esas zemin üstü ölçümleri tamamlanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gökhan 22 Şubat 2012 Çarşamba 15:56

Kentin, TOKİ ucubeleriyle dolmasını mı istiyorsun? Kişiliksiz, estetikten yoksun bir kentsel dönüşüm mü istediğin? Bırak Allah aşkına..

Yorumu oyla      13      6  
Sefa Özel 22 Şubat 2012 Çarşamba 10:58

Arkadaşlar iyi düşündük mü? CHP’li Büyükşehir’in kentsel dönüşüme başlamasını gerçekten istiyor muyuz? Başladıkları işi ne zaman bitirdiklerini görüyoruz. CHP’li belediyenin yaptığı işin kalitesini görüyoruz. Nasıl olsa 2012’te CHP’ gidecek. 2014’de kadar bekleyelim derim ben. Kenti düzeltme işini doğru dürüst belediyecilik başarısı olmayan CHP’li belediyelere bırakmayalım. Sizi bilmem ama bana göre geç olsun kötü olmasın.

Yorumu oyla      16      15  
Gökhan 21 Şubat 2012 Salı 21:11

İçişleri onay verdi de Bakanlık hala neyi bekliyor? İlk partide onaylanan projelerin hepsi için 1 hafta içinde bakanlığın onay verileceği söyleniyordu..Sn. Bakan neyi bekliyor??? Tam 1 yıl oldu el insaf

Yorumu oyla      31      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’den Anadolu Caddesi’ne yeni proje
Çiğli Belediyesi tarafından Anadolu Caddesi’ndeki trafik sıkışıklığını ...
‘Mutluluğun resmi’ Bornova’da
Bornova Belediyesi’nin Ressam Abidin Dino adına düzenlediği ‘4 Mevsim ...
Torbalı'nın startejik planları Ege'ye emanet
Torbalı Belediyesi ile Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında “Stratejik ...
 
Başkan Karaosmanoğlu'nun 'çete'den beraati istendi
İzmir'de 'ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve suç örgütü ...
İzmirli, İZBAN'a güveniyor
İzmir halkının beklentilerini öğrenmek amacıyla tüm istasyonlarında eşzamanlı ...
“Selçuk’a birlikte sahip çıkmalıyız”
Selçuk Belediyesi sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.
 
Seferihisar’a ‘‘sıcak” müjde
İzmir Jeotermal A.Ş, Seferihisar’da seraları termalle ısıtacak proje için ...
Karayollarının yeşil alanları Büyükşehir’e emanet
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ile imzaladığı ...
Büyükşehir'e bir kötü haber de Narlıdere'den...
Danıştay, Narlıdere’de belediye hizmet alanına ‘konut’ eklendiği için ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva