HABERLER>POLİTİKA
16 Nisan 2023 Pazar - 08:44

İzmir’de hedef 3 bin kişi… Oy ve Ötesi gönüllülerini bekliyor!

2013 seçimlerinden beri sandık güvenliğini sağlamak için gönüllülük esasıyla görev yapan Oy ve Ötesi ekipleri, 14 Mayıs seçimleri öncesi gönüllü ordusunu büyütmek için çabalıyor. 9 bin civarında sandığın kurulacağı İzmir’de 3 bin gönüllüyle sahada olmak isteyen Oy ve Ötesi, 18 yaşından büyük tüm seçmenlere “Bize katılın” çağrısında bulundu

İzmir’de hedef 3 bin kişi… Oy ve Ötesi gönüllülerini bekliyor!

Muhittin AKBEL  / EGEDESONSÖZ – Her seçimde gündeme gelen sandık güvenliği sorununa kısmen de olsa çözüm bulmak için kurulan “Oy ve Ötesi Derneği”, İzmir’de ve tüm yurtta gönüllü ordusu kurmak için çaba harcıyor. 2013 yılındaki yerel seçimlerden itibaren yapılan her seçimlerde tamamen gönüllülerden oluşan Oy ve Ötesi ekipleri, sandık güvenliğini sağlamak için çalışıyor. 298 sayılı seçim kanunu çerçevesinde seçim günü sandık gözetmenliği ile ilgili sorumluluk alarak, seçim gününün daha şeffaf ve güvenilir geçmesi için sorumlu vatandaş bilinciyle hareket eden Oy ve Ötesi, İzmir ve ülke genelindeki gönüllülerin sayısını artırmak için 18 yaşın üstünde herkese “Bize katılın” mesajı gönderdi.

İŞTE BAŞVURU ADRESİ
Üç aşamalı eğitimden geçtikten sonra sandık başlarında müşahitlik yapma görevi verilen Oy ve Ötesi mensupları, herhangi bir partiye mensup olsun olmasın, tarafsızlık ilkesiyle bu görevini yerine getirmeye çalışıyor. Sandık kurullarının oluşumu aşamasından itibaren tutanakların yazımına kadar seçim günü akışının, gün içerisinde ihtiyaç duyulacak yasal dayanakların, olası sorunların anlatıldığı eğitimlerde barışçıl çözüm tavsiyelerinde bulunan yetkililer, Oy ve Ötesi oluşumunun içinde yer almak isteyen herkesi www.oyveotesi.org bağlantısından başvuruyu yapmaya davet etti.

VERİLER ÖNCE PARTİLERLE, SONRA KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK
Oy ve Ötesi Derneği’nin İzmir yetkililerinden Sinem Şahpaz, kayıtların oluşturulduğu bölge, il, ilçe ekiplerimiz kendileriyle seçim gününden önce iletişime geçtiklerini belirterek, “Sandık başında olan gönüllülerimize yine gönüllü avukatlarımız destek veriyor. Ayrıca Türkiye genelinden herkesin ulaşabileceği bir telefon danışma hattımız olacak. Hukukçularımız ve tecrübeli merkez ekiplerimiz gün içerisinde gelen soruları cevaplayacak, gerekli olduğu hallerde yetkililere yönlendirmeleri yapacaklar. Gün sonunda da herkesin kolaylıkla kullanabileceği yazılımımızla tüm ülke genelinden tutanakların sonuçlarını toplayacağız. Bize ulaşan verileri  önce bütün siyasi partilerle daha sonra ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşacağız. Bu sayede sürece şeffaflık kazandırmak konusunda destek sağlıyoruz” dedi. Şahpaz ayrıca, şu değerlendirmelerde bulundu:

ŞAHPAZ: MANİSA VE İZMİR’DE İKİ BÜYÜK EĞİTİM ÇALIŞMASI YAPILACAK
“İzmir’de şu anda tüm ilçelerde ilçe sorumlularımız var. Gönüllüler de çok yoğun bir şekilde ilgi gösteriyorlar. Tüm ilçe sorumlularımıza eğitimler veriyoruz. Ayrıca sandık gözlemciliği eğitimleri de veriyoruz. Tüm siyasi partilerle görüşüyoruz ve dayanışma, işbirliği teklifinde bulunuyoruz. İzmir genelinde bir avukat organizasyonumuz var. İzmir Barosu ile de işbirliği halindeyiz. Bizimle çalışmak isteyen herkes, özellikle kendi seçim bölgesinde olmak üzere bize başvuruda bulunuyor. İlçe sorumluları, whatsapp grupları kurarak mahalle sandık ekiplerini oluşturuyor. 298 sayılı seçim kanununun 135 nolu genelgesinin içeriğine yönelik eğitimler veriyor. 6 Mayıs’ta Manisa’da, 7 Mayıs’ta İzmir’de büyük çapta eğitimlerimiz olacak. Özetle sandık başında müşahitlik yapacak Oy ve Ötesi gönüllüleri, 14 Mayıs’a kadar seçime hazır hale gelecek. Sandık başında olmak, her açıdan çok önemli. Fakat eğitim almamış bir kişinin bile sandık başına gitmesini istemiyoruz. Çünkü kanunun ve genelgeyi bilmeden sandık başında olmak, yarardan çok zarar getirebilir. Şu anda İzmir genelinde 2 bin 200 civarında gönüllümüz var. Bu sayıyı 3 bine çıkarmayı amaçlıyoruz. Ülke genelindeki gönüllü sayımız 25 bini geçti. Ülke genelinde 100 bin kişilik gönüllü ordusuyla sahada olmak istiyoruz. Seçim gününe kadar hem İzmir’de hem de ülke genelinde gönüllü sayımızın çok daha yukarılarda olacağını ümit ediyoruz.”

ÇAKMAK: BAZI PARTİLER BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTEMİYOR
İzmir’de Oy ve Ötesi Konak sorumlusu olarak görev yapan Arif Çakmak ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sadece Konak’ta 300 kayıtlı üyemiz, gönüllümüz var. Sayımız sürekli artıyor ancak tüm sandıklara yetecek sayıda değiliz. Tüm partilerle görüşüyoruz. Bizler hiçbir partinin yanında veya karşısında değiliz, herkese eşit mesafedeyiz. Ancak bazı partiler nedense bizimle işbirliği yapmaktan kaçınıyor. Tek isteğimiz var, sandığın güvenliğini sağlamak. Bize katkı koyacak herkese kapımız açık. Gönüllülerimiz arasında avukat da var, bakkal da, manav da, öğrenci de var. 70 yaşında büyüklerimiz de var. Avukatlarımız, hukuk kurullarımız var.  Ticari bir kimliğimiz yok, ihtiyaçlarımızı imece usulü karşılıyoruz. Geçmiş yıllarda Oy ve Ötesi olarak çok büyük başarılar elde ettik. Bu seçimlerde de aynı başarıyı tekrarlayacağız. Oyların güvenliğini sağlamak üzere görev almak isteyen herkesi Oy ve Ötesi ailesine katılmaya davet ediyoruz.”

 
Rekabet Kurumu'ndan kırmızı ete ön araştırma
 
Deprem raporu... 'En az çocuklarla çalışma yapıldı'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 16 Nisan 2023 Pazar 09:10

Izmir milletvekilleri Istanbul'dan Ankara'dan atandığı için Izmır'den zor üye bulursunuz,çünkü ınsanlarda heves ve heyacan YOKTUR,oy da olmayacak başka türlü tepe yöneticileri koltukları bırakmayacak...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu: Tunceli'de terörist kalmadı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geçen ay etkisiz hale getirdiklerimizle ...
'Türkiye'yi şahlandırmaya her şeyimizle hazırız'
CHP Genel Başkanı Ve Millet İttifaki Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
'Proje diye sundukları tek şey 7 başlı koalisyon'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ankara'nın 2021 yılı ihracatı, 2002 ...
 
‘Ülkemizi içinde bulunduğu derin krizden çıkaracağız’
İstanbul’da konuşan Babacan, “Endişeye mahal yok. Ülkemizi içinde bulunduğu ...
'İnşası başlayan konut ve köy evi sayısı 100 bin'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem konutlarımızın temellerini ...
AK Parti İzmir'de yeni yönetim belli oldu
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yeni İl Yönetim Kurulu'nu oluşturdu. ...
 
AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'e 'takoz siyaseti' çıkışı... Ödemiş'te TOKİ sevinci!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde TOKİ Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan ...
Bakan Çavuşoğlu: Yüzyılın işini 20 yıla sığdırdık
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İnşası ve projesi devam edenlerle ...
Milletvekili aday listeleri Resmi Gazete'de
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva