HABERLER>GÜNCEL
6 Ekim 2012 Cumartesi - 13:15

İzmir'de eğitim uçağı düştü: 1 ölü 1 yaralı

İzmir Selçuk Havaalanı'ndan kalkan Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağı İzmir Beydağ ilçesi Çomaklar köyü yakınlarında düştü. İlk belirlemelere göre bir kişi öldü, bir kişi de yaralı kurtarıldı.

İzmir de eğitim uçağı düştü: 1 ölü 1 yaralı

İZMİR - Selçuk Efes Havalanı'ndan havalanan Türk Hava Kurumu'na ait Cessna 172S tipi TC-CBI kuyruk numaralı eğitim uçağı saat 12.30 sıralarında Beydağ'ın Çomaklar köyü yakınlarında düştü. İçinde bir eğitmen pilotla öğrencisinin bulunduğu uçağın düştüğünü gören köylüler hemen yardıma koştu. Uçaktaki iki kişiden birinin öldüğü belirlenirken diğeri yaralı kurtarıldı. Bölgeye askeri ve sivil kurtarma ekipleri gönderildi. Uçağın İstanbul'dan çok kısa süre önce eğitim vermek üzere Efes Havaalanı'na getirildiği öğrenildi.
 
Çomaklar Köyü Muhtarı Bünyamin Süren olayla ilgili "Uçak alçaktan geliyordu aniden düştüğünü gördük. İçinden yaralıları çıkardık. 1 tanesini kaybettik, diğer kişiyi yaralı kurtardık" dedi.
 
İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki köyün yakınlarında meydana gelen kazanın hemen ardından arama kurtarma çalışması başlatıldığını ve uçak enkazına ulaşıldığını kaydeden Totuk, uçaktaki pilot öğretmen Ahmet Can Damarsardı'nın yaşamını yitirdiğini, pilot adayı öğrenci Volkan Umudum'un ise ağır yaralı olarak kurtarıldığını söyledi.

Totuk, kazada yaralanan pilot adayı Umudum'un, ambulans helikopterle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.



Yaralı kurtulan pilot adayı Volkan Umudum ambulans helikopterle İzmir'e getirildi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Umudum'un çenesinin kırıldığı belirtildi.

UÇAĞI AĞAÇLARIN ÜZERİNE YÖNLENDİRMİŞ
İzmir'in Beydağ İlçesi, Çomaklar Köyü yakınlarında irtifa kaybedip, düşen Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağının pilotu tarafından kestane ağaçlarının bulunduğu Alışdağı Mevkisi'ne doğru yönlendirildiği ileri sürüldü. Görgü tanıkları, uçağın havada iki tur attıktan sonra, pilotu tarafından kestane ağaçlarını üzerine indirilmeye çalışılırken düştüğünü söyledi.

Burun üstü çakılan uçağın ağaçlara takılarak hızının kesilmesi sayesinde pilot öğrenci 28 yaşındaki Volkan Umudum'un yaralı kurtulduğu belirtildi. Uçağın düştüğünü görerek ilk müdahaleyi yapan köylüler, ölen Hava Kuvvetleri'nden emekli 54 yaşındaki öğretmen pilot Ahmet Can Damarsardı'nın sağ koltukta, öğrencisinin ise solda oturduğu belirtti. Uçak kazalarında çarpmayla birlikte devreye giren ve uyduya sinyal yollayan ELT cihazının çalıştığı tespit edildi. Ankara'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezine gelen sinyal ile Hava Kuvvetleri'ne ait helikopter bölgeye sevkedildi. 

Öte yandan pilot Damarsardı'nın cenazesi jandarma aracıyla Beydağ Toplum Sağlığı Merkezi Morgu'na kaldırıldı. Jandarma aracı cenazenin sığmaması nedeniyle kapıları açık olarak yoluna devam etmek zorunda kaldı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa ÖZDEMİR 6 Ekim 2012 Cumartesi 15:44

Selçuk havaalanından kalkan eğitim uçakları son yıllarda sıkça kaza geçirmeye başladı.Bu uçakların eski olduğu ve bakımlarının yetersiz yapıldığı ilgili çevrelerce gündeme getiriliyor.Konunun bu yönünün mutlaka araştırılması gerekir,insan canı bu kadar ucuz değil.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memura mesai ayarı: İşte yeni çalışma saatleri
Bakanlar Kurulu, bakanlıkların merkez teşkilatlarının mesai saatlerinde değişikliğe gitti.
İzmir'de yeni trend: Solowheel
Yurt dışında birçok ülkede yaygın olarak kullanılan tek tekerlekli elektrikli ...
Tarladaki 11 işçinin üzerine yıldırım düştü
Ankara'nın Haymana ilçesinde yıldırım isabet etmesi sonucu tarlada çalışan ...
 
'Erdoğan Başbakan olsaydı 28 Şubat olmazdı'
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun 28 Şubat sürecine ilişkin ...
Ödemiş iki korkunç cinayetle sarsıldı
Korku dolu bir gece yaşayan ilçede 59 yaşındaki Fikret Yalçın'ın cesedi ...
Motosiklet üzerindeyken pompalı tüfekle vuruldu!
Ödemiş’te motosiklet ile hareket halindeki 40 yaşındaki Halit Zeybek, ...
 
Suriye'den 4 top mermisi de Hatay'a düştü!
Suriye’den yapılan top atışları, sınırımıza düşüyor. Dün 20.30'da önce ...
Adliyedeki operasyona eski emniyet müdürüne tutuklama
İzmir ve Ankara’da davalar için takipçilik yaptıkları ileri sürülen şebekeye ...
İzmir Barosu’ndan ‘Savaşa hayır’ yürüyüşü
İzmir Barosu, ''savaşa karşı barışı savunmak amacıyla'' yürüyüş düzenledi.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva