HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2023 Pazar - 09:19

İzmir'de 235 işletmeye 32 milyonluk ceza!

Çevre, Şehircilik Bakanlığı İzmir’de geçtiğimiz yıl 235 işletmeye yaklaşık 32 milyon 359 bin TL’lik ceza keserken ayrıca 21 tesise de faaliyet durdurma/kapatma kararı verdi.

İzmir de 235 işletmeye 32 milyonluk ceza!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘İzmir 2022 Yılı Çevre Durum Raporu’nu yayımladı. Raporda geçtiğimiz yıl İzmir’de verilen ‘çevresel etki değerlendirme’ izinlerinin sayıları ve bakanlık tarafından işletmelere kesilen cezaların miktarlarının bilgisine de yer verildi.

Raporda 2022 yılı içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir ekipleri tarafından 80 planlı denetim, 4 bin 338 plansız denetim yapıldığının bilgisi verilirken ayrıca bin 448 şikayetin ise bin 360’nın ise denetimle sonuçlandığı ifade edildi.

Raporda yer alan bilgilere göre İzmir Müdürlüğü tarafından toplamda 235 işletmeye ya da kişiye 32 milyon 359 bin 840 TL tutarında ceza yazıldı. Geçtiğimiz yıl 19 milyon 787 bin TL tutarında 198 ceza kesilmişti.

Kesilen cezalarda ilk sırada su kaynaklı çevre kirlilikleri yer aldı. Su kirliliği kaynaklı 11 milyon 799 bin TL tutarında 65 ceza kesilirken, atık kirliliği kaynaklı 13 milyon 698 bin 52 ceza, egzoz kirliliği kaynaklı 118 bin 230 TL değerinde 26 ceza, hava kirliliği kaynaklı 2 milyon 264 bin 323 TL değerinde 20 ceza, toprak kirliliği kaynaklı 263 bin 32 TL değerinde 2 ceza ve diğer çevre kirlilikleri kaynaklı 2 milyon 511 bin 898 TL değerinde 26 ceza kesildi. Ayrıca 28 işletmeye de ÇED kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 1 milyon 704 bin TL değerinde ceza yazıldı.



21 İŞLETMEYE DURDURMA
Ayrıca geçtiğimiz yıl 21 işletmeye durdurma veya kapatma kararı verildi. Cezalar, 2 işletmeye hava, 1 işletmeye su, 1 işletmeye atık ve 1 işletmeye diğer konularla ilgili taahhütlerini yerine getirememesinden kaynaklı verildi. Ayrıca işletme de ÇED taahhütlerine uymadığı gerekçesiyle durduruldu ya da kapatıldı.

Raporda yapılan denetimlerle ilgili  “Müdürlüğümüz tarafından her takvim yılı başında yapılan planlama kapsamında; her yıl bir önceki yıla göre yapılan denetim sayısı arttırılarak ilimiz genelinde Müdürlüğümüz envanterinde bulunmayan hiçbir tesis kalmaması planlanmaktadır. Yapılan denetimlerin artırılması, önleyici denetimler olarak değerlendirilmekte olup, her yıl denetim sayısı arttırılarak idari yaptırım kararlarının azaltılması hedeflenmektedir. Bununla beraber Müdürlüğümüze iletilen her şikayet titizlikle ele alınmakta olup, en hızlı şekilde sonuçlandırılarak şikayet sahiplerine gerekli bilgilendirme yapılmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

ÇED RAKAMLARI
2022 yılında ayrıca Bakanlık İzmir merkezli 122 proje için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı, 17 proje için ‘ÇED Olumlu’ kararı verildi. Sadece 1 proje için ‘ÇED Gereklidir’ kararı verilirken ayrıca 14 projenin dosyası da şirkete iade edildi.

122 ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararlarının 32’si atık-kimya tesisleri, 31’i tarım-gıda, 24’ü sanayi, 13’ü maden, 11’i enerji, 8’i turizm-konut ve 3’ü de ulaşım-kıyılarla ilgiliydi.

764 İZİN BELGESİ
Ayrıca 340 işletme için ‘Geçici Faaliyet Belgesi’, 371 işletme için ‘Çevre İzin/Çevre İzin ve Lisans Belgesi’ ve 53 işletme için ‘Çevre İzni Muafiyet’ belgesi verildi. 

 
Valilik'ten 'Çeşme Neron'u hakkında açıklama: Psikolojik rahatsızlığı var!
 
Ege Bölgesi mama üretiminde zirvede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik'ten 'Çeşme Neron'u hakkında açıklama: Psikolojik rahatsızlığı var!
Çeşme’nin Karadağ mevkiinde meydana gelen yangının ardından İzmir Valiliği ...
Kemal ANADOL yazdı... Tek adam!
Kemal ANADOL yazdı... Tek adam!
Mehmet KARABEL yazdı... Enginarı tadamadan veda etti!
Mehmet KARABEL yazdı... Enginarı tadamadan veda etti!
 
Türkiye ve Mısır'ın karşılıklı büyükelçi atama süreci tamamlandı
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğine ...
Yerinde Dönüşüm Projesi'ne beş günde 80 bin başvuru
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem ...
Küçük Doğukan'ın acı sonu... Serinlemek için girdiği dere sonu oldu!
İzmir'in Kınık ilçesinde, sıcak havadan bunalarak dereye giren 12 yaşındaki Doğukan Ay, boğuldu.
 
Edirne'de çıkan yangın kontrol altına alındı!
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde tarlada başlayıp ormanlık alana sıçrayan ...
Türkiye'nin konuştuğu polis memuru o anları anlattı
Samsun'da hız yapan motosikletli gence uyarıda bulunan trafik polisi Alper ...
Muhtar ve muhtar adayı çatıştı: 1 ölü 2 yaralı
İzmir'in Bergama ilçesinde, mevcut muhtar S.D. ile muhtar adayı H.C. arasında ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva