HABERLER>SEÇİM 2015
12 Şubat 2014 Çarşamba - 11:08

İzmir'de 10 Başkan'dan isyan metni: Açıklama istiyorlar!

CHP’de 18 ilçe belediye başkan adayının belli olmasının ardından isyan sürüyor. Aday gösterilmeyen 10 Belediye Başkanı ortak bir metinle Genel Merkez’e açıklama çağrısında bulundu.

İzmir de 10 Başkan dan isyan metni: Açıklama istiyorlar!

EGEDESONSÖZ – CHP’de iki gün süren mesainin ardından 18 ilçe belediye başkan adayının belirlenmesi sonrası kentte aday gösterilen ve gösterilmeyen isimler üzerinden tartışmalar sürerken, parti için isyan da giderek büyüyor.

İzmir’de yeniden aday gösterilmeyen 10 belediye başkanı ortak bir yazılı açıklama yaparak Genel Merkez’e açıklama çağrısında bulundu. Açıklamada, “Kamuoyunda bizleri başarısız gösteren, ailelerimizi, sevenlerimizi ve onurumuzu küçük düşüren aday belirleme sürecinde; hangi başarısızlığımızdan, hangi yanlışımızdan ya da kim ve kimlerin karşı çıkışından dolayı aday gösterilmedik. Sevenlerimize, halkımıza ve bu fedakarca görevi yaparken bizi yalnız bırakmayan, çoğu zaman ihmal ettiğimiz ailelerimize bir açıklama yapmak Sayın Genel Başkanımızın, Beşli komisyonun, MYK’nın ve Parti Meclisinin görevidir ve bu açıklamayı istemek de bizim hakkımızdır” ifadeleri kullanıldı.

Ortak metinde görevi isteyerek bırakan ve Başkan Aziz Kocaoğlu'na destek açıklaması yapan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ile Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un yanı sıra siyasi yasaklı Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, şeklen kırgın olduğunu açıklayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın imzasının bulunmaması dikkat çekti.

HABERİMİZ YOK
Bildiride ismi bulunan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz metinden haberlerinin olmadığını söyledi. Özgüven, “Böyle bir metne imza atmadım” derken Korkmaz ise, “Uzun yıllardır partide aktif siyaset yapıyorum. Başka partiye geçmem söz konusu değildir. O yüzden adayımıza destek vereceğim. Onun yanında seçim çalışmalarına katılacağım” dedi. 
 
İŞTE O AÇIKLAMA
İzmir ve Türkiye kamuoyuna;
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin 2012’de başlayan açıklamalarında belediye başkan adaylarının ve belediye başkanlarının objektif değerlendirmeler yapılarak belirleneceği, hiçbir ikili ve kafakol ilişkisinin belediye başkanı değerlendirmesinde etkili olmayacağı belirtilmişti. Bu değerlendirmelerde belediyelerin bütçe, performans, başarı, hizmet memnuniyeti vb gibi kriterler ve yine belediye başkanlarının görevde bulundukları ilçe halkı tarafından beğenilme, desteklenme, başarılı bulunma gibi kamuoyu araştırma kriterlerine göre değerlendirileceği ifade edilmişti.

Bizler Cumhuriyet Halk Partili ve demokrat seçmenlerin oylarıyla seçildik. Yaptığımız başarılı çalışmalarla, halkımızın güven ve desteğini kazandık.  Bu çalışmalarımız kamuoyunda takdir ve beğeniyle karşılandı. Bizler partimizin oylarını artırdık. Bunları yaparken hem parti içi muhalefetle, hem de iktidarın haksız baskı ve sorgulamalarıyla karşılaştık.  Her şeye rağmen yılmadık. Yaptığımız çalışmalar partimiz tarafından da beğenildi ve bu çalışmaların tanıtımı amacıyla Genel Merkez öncülüğünde Sosyal Demokrat Belediyeler – Kentine Güvenen Kentler Buluşması – Fuarı düzenlendi. Ulusal basında, çeşitli radyo ve televizyon kanallarında,  yerel basında ve kentimizde başarılı belediyeciliğin örneği olarak gösterildik. Uğradığımız haksız saldırı ve eleştirilere göğüs gererken bir taraftan da Genel Merkez, bağımsız kamuoyu araştırma şirketleri, iktidar partisi ile tarafımızca ayrı ayrı yaptırılan tüm anketlerde açık ara önde çıktık.  Belediye hizmetlerimiz de halkımız tarafından beğenildi ve onaylandı. 

Objektif kriterlere göre değerlendirme yapılacağının söylenmesine olan inancımızla şimdi soruyoruz!

Kamuoyunda bizleri başarısız gösteren, ailelerimizi, sevenlerimizi ve onurumuzu küçük düşüren aday belirleme sürecinde; hangi başarısızlığımızdan, hangi yanlışımızdan ya da kim ve kimlerin karşı çıkışından dolayı aday gösterilmedik. Sevenlerimize, halkımıza ve bu fedakarca görevi yaparken bizi yalnız bırakmayan, çoğu zaman ihmal ettiğimiz ailelerimize bir açıklama yapmak Sayın Genel Başkanımızın, Beşli komisyonun, MYK’nın ve Parti Meclisinin görevidir ve bu açıklamayı istemek de bizim hakkımızdır.
Saygılarımızla.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak
Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparkmak – Osman Özgüven
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm
Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa
Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya
Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 13 Şubat 2014 Perşembe 08:52

Kazanmak için değil kaybettirmek için aday olanları tarih affetmeyecektir.

Yorumu oyla      12      11  
ercan tatı 13 Şubat 2014 Perşembe 08:49

Bundan sonra halit kurt fatih kara hasan saglam husnu kaya sakine akyuz ercan gecgel suat nezir erhan akyuz turkut yalcin tuna akyol ziya camsarilioglu bunlari dinle baskanliga devam et o koltuk sanada ve cikarcilara da kalmadi

Yorumu oyla      18      7  
FETHİ 13 Şubat 2014 Perşembe 08:05

BU ARKADAŞLAR PARTİYİ DÜŞÜNMEYEN ARKADAŞLARDIR...O KOLTUKLAR KİMSENİN MALI DEGİL İZMİR İÇİNN TAZE KANLARA İHTİYAÇ VARDI O DA OLDU.İNŞALLAH İLERLEYEN ZAMANLARDA DAHA İYİ OLACAK...PARTİYE OY ORANINDA İYİ YANSIDI... RAHAT OLUN...

Yorumu oyla      17      9  
OBJEKTİF OLALIM 13 Şubat 2014 Perşembe 00:58

BUCA İlçesinde ERCAN TATI yada NECATİ İMAM dışında kimse CEMİL ŞEBOY karşısında duramaz bucalı bucalı olmayan birisini asla kabullenmez Piriştina nın seçim ofisi benim mahallemde bugün 21.30da kapattı gün içinde sadece kendi yakınları yada magandalar geliyor adaylık kutlamasında ise ÇEVİKBİR meydanında yüz kişi vardı PİRİŞTİNA nın aday gösterilmesi ŞEBOYUN önünü açtı şimdi oyları katlayacaklarını idda ediyorlar GENEL MERKEZ BU YANLIŞTAN DÖNMELİ..

Yorumu oyla      16      10  
bornova 13 Şubat 2014 Perşembe 00:43

Partiyi yipratan ve bu olaylarla izmire golge dusuren biri var ise buda aziz kocaogludur.sen buyuk sehirbelediye baskanisin isini yap....

Yorumu oyla      15      5  
Seçkin Uygur 13 Şubat 2014 Perşembe 00:38

Bu metnin altında Metin Solak'ın imzası olmamalıydı. Malum, Partinin kararına uymamış, akp nin desteği ile seçilmişti

Yorumu oyla      12      7  
izmir 12 Şubat 2014 Çarşamba 23:57

demeki onlar bizler gibi partiye sadce hizmet icin gelselerdi böyle yapmazlardı hani düne kadar partiyi yücelten başkanlar ne oldu bir anda saf deyiştirdiler tabi okadar ahpap dost ilişkisi olduki işe gitmeden maaş alanların kuyrukları sıkışınca feryat ediyolar bende diyorumki yaşasın chp yolunuz acık olsun yeni başkan adayları onlar zaten partl,i deyilermiş koltukcu başkanlarla işmiz olmaz hatta akp ye gitsinler bence yazıklar

Yorumu oyla      11      7  
EŞŞEK GİBİ 12 Şubat 2014 Çarşamba 23:08

karabağlarda azizin adayı kazansın eşşek gbi bağıracam yidiniz adamın başını şu sıtkı kürüme olan sevgiyi cıkın gelin bizim varoşlarada bakın insanlar şokta yemin ederim..bu adaya da mahalsef ama mahalesef meskepi yüzünden oy alamayacak yazık aziz 1 nisanda olacan matiz:) bügün işten gelirken en az 25 kişiden duydum bunların partiyle falan alakası yok insanlar sıtkı iyidi diyorlardı.ama duyduk ki şimdiki aday aleviymiş biz ona oy vermeyiz dedider var gerisini sen düşün

Yorumu oyla      13      9  
sedat 12 Şubat 2014 Çarşamba 23:06

siz birilerinin yerine geçerken iyidi bağrdıkça batıyorsunz seviyesizler.

Yorumu oyla      11      6  
İlhan Ağca 12 Şubat 2014 Çarşamba 23:01

Değerli başkanlarım bir çoğunuz gerçekten başarılısınız bazılarınızın aday gösterilmemeleri beni üzdü ancak partili olmak o partinin tüzüğüne bağlı olmaktır bir partide karar alınana kadar her türlü tartışma eleştiri yapılır eğer bir partide karar organlarında karar alınmışsa o karara katılmasam da o karar benim kararı mış gibi arkasında durmak gerekir bir partinin karar organları varsa alınan karara herkes saygı duyması gerekir sayın başkanlar elbette beklentiniz yüksekti hatta size haksızlık da yapmışlardır sizler alınan karara saygı gösterip partim böyle uygun görmüş bende partimin aday gösterdiği kiyle kol kola girip AKP faşizmine karşı güç birliği yapıp secim çalışması yapacağız deseydiniz partininde halkında gözünde yücelir diniz Karşıyaka belediye başkanını sayın Cevat Durağı dinledim taktir ediyorum gerçek bir partili olduğunu gösterdi ve kendisi için acık kapı bıraktı yarın bir millet vekiliği veya partinin başka organlarında görevi hak etmiştir sizlerde bir çok başkan adayı vardı parti sizi aday gösterdi onun için hepiniz bu partiye borclusunuz bir an önce kırgınlıklardan vazgeçmeniz lazım bu davranış sizleri yüceltir dostlar tüm CHP lilerin partilerini eleştirme lüksü yoktur herkesin adaylara destek olması lazım eğer partilirse saygılarımla

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Buca Adayı Şeboy beyaz perdede!
AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Cemil Şeboy’un da kamera karşısına ...
Kocaoğlu’ndan Erdoğan’a sert yanıt: İzmir hakkında 9 değil…
Torbalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayrancılar Üçpınarlar ...
Başkan Sındır: ‘Liste YSK'ya Gidene Kadar…’
Bornova İlçesi'nin mevcut Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, yeniden ...
 
Yüksel’den bomba açıklamalar: Kimse partiyi Yıldırım’ın…
CHP’de kaosa neden olan adaylık sürecinin ardından ismi İzmir Büyükşehir ...
Aydın'da büyük isyan: 1100 CHP'li istifa etti!
Didim 10 yıldan bu yana belediye başkanlığı görevini sürdüren ve geçen ...
Durak’tan en detaylı açıklama: İstifa edecek mi?
Partisi tarafından aday gösterilmeyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
 
Flaş! Engin’den kritik MYK açıklaması ve disiplin sopası!
CHP İl Başkanı, 2 ilçe için değişikliğin gündeme geldiği iddialarına net ...
AK Parti’den CHP listesine bakış: Yıldırım ve adaylar ne dedi?
CHP’de büyük tartışmalara yol açan 18 ilçe belediye başkan adayına AK ...
CHP Buca’da aday adayları da kazan kaldırdı!
Başkan Tatı taraftarlarının protestolarının ardından 10 aday adayı da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva