HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2010 Pazartesi - 00:00

İzmir Çin’’e hazır, Hindistan’’dan davet var

Genertec Group bünyesindeki CNTIC yöneticileri ile görüşen Başkan Kocaoğlu, Çin ile gelinen ticari ilişkiler noktasında ’“Sahaya inip, iş yapmanın zamanı geldi’” dedi. ’

İzmir Çin’’e hazır, Hindistan’’dan davet var


Öte yandan Büyükşehir’’e Hindistan’’dan da davet geldi.    
 
İZMİR - Dünyada ekonomisi hızla büyüyen ülkelerin başında gelen Çin’’in ilk 10 ticari kuruluşu arasında gösterilen Genertec General Technology Group bünyesinde yer alan CNTIC’’in (Çin Ulusal Teknik İthalat/İhracat A.Ş) Başkan Yardımcısı Zhao Shiguo başkanlığındaki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nu makamında ziyaret etti. Çinli grubun İzmir’’deki yatırım olanaklarını değerlendirdiği görüşmenin ardından bir açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, bir süredir Çin ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek artık sahaya inme ve iş yapma zamanın geldiğini söyledi. CNTIC yöneticileri ile yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ve Belediye’’nin alt yapıya ilişkin projeleri ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

 
’“Çinli firmaların müteahhit olarak, yap işlet-devret olarak ya da finans kaynağı olarak nasıl ilişkiler kuracağımız konusunda uzunca bir görüşme yaptık. Bildiğiniz gibi uzunca bir süredir Çinli heyetlerle Türk heyetler arasında karşılıklı gidiş- gelişler söz konusu. Artık Çin ile İzmir arasında sahaya inme ve iş yapma kıvamının geldiği kanatindeyiz. Her konuda olduğu gibi İzmir için düğmeye basmak Büyükşehir Belediyesi’’ne düştü. Büyükşehir Belediyesi, 33 milyon Euroluk metro çekerlerini Çinli bir firmadan alarak düğmeye basmış oldu. Bunun İzmir’’in Çin ile olan ilişkilerinde, İzmir’’in kalkınmasında, karşılıklı ilişkilerin gelişmesinde başlangıç, ilk ateşleme olmasını diliyorum. Çok verimli bir görüşme yaptık. Bu tip görüşmelerin  çok yararlı olduğu kanaatindeyim. Süreci hızlandırarak çalışacağız’”.
 
’“ORTAK ÖZELLİKLERİMİZ ÇOK FAZLA’”
Türkiye’’ye dolayısıyla İzmir’’e ilk kez geldiğini belirten CNTIG Başkan Yardımcısı Zhao Shiguo ise İzmir’’e katkıda bulunmak üzere kentte bulunduklarını belirtti. İki ülke insanı arasında ortak özelliklerin bulunduğunu da belirten Shiguo,  ’“İnsanlarınız çok dürüst ve açık. Ben bunu çok sevdim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nu tanımak istedim. İzmir’’in gelişmesi için biz ne yapabiliriz, onların ihtiyaçları neler bunu öğrenmek istedim. Kendisiyle çok verimli bir görüşme yaptık. İzmir’’in ihtiyaçları ve bizim yapabileceklerimiz konusunda görüştük.  İzmir’’de değişik kuruluşlarla da görüşüp ülkemize dönüp neler yapabiliriz, onları çalışacağız. Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi demek, İzmir ile olan ilişkilerin gelişmesi anlamına geliyor.  Ticari ilişkileri geliştirip İzmir’’e fayda sağlamak istiyoruz’” dedi.
 

 
HİNDİSTAN’’DAN DAVET VAR
Hindistan Büyükelçisi  Raminder Singh Jassal, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’’na makamında ziyaret etti.
 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi’’nde öğretim görevlisi olan eşi Dr. Smita Tewari Jassal ve Hindistan’’ın İzmir Fahri Konsolosu Turgut Koyuncuoğlu’’nun da hazır bulunduğu ziyarette, işbirliği olanakları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Büyükelçi R.S.Jassal’’ın kendilerini Hindistan’’a davet ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fahri Konsolos Turgut Koyuncuoğlu, sanayici ve işadamlarının da katılımıyla bir heyet oluşturarak işbirliği ve yatırım olanaklarıyla ilgili olarak Hindistan’’a bir ziyarette bulunulabileceğini belirtti.
 
Gelişen Türkiye - Hindistan ilişkilerinin daha da artırılması için İzmir’’in çok önemli bir rolü olduğunu belirten Büyükelçi R.S.Jassal, ’“İzmir, çok kültürlü yapısı ve iç dinamikleriyle modern Türkiye’’nin çok iyi bir örneği. İzmir’’i doğal ortak olarak görüyoruz. Hindistan- Türkiye ve İzmir ilişkilerini daha da artırabiliriz. Özellikle akademik işbirliği anlamında İzmir’’de çok güçlü bir ziraat fakültesi olduğunu biliyoruz ve bunu geliştirebiliriz. Bunda İzmir’’in ve sizin katkılarınız olacağına inanıyoruz’” dedi. R.S. Jassal ve eşi, ziyarette İzmir ve İzmirliler’’e 2010 yılı için iyi dileklerini de ilettiler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’’ta siyaset okulu
İlçe belediyesi yerel yönetimler ve siyaset okulu açıyor. Yard. Doç. Dr. ...
Korsan afişe 4 bin lira ceza
Büyükşehir Belediyesi kentteki ilan panolarının üzerine izinsiz afiş yapıştıranları ...
İzmir’’in hedefi AB standartları
AB Çalışma Grubu Başkanı’’nı kabul eden Başkan Kocaoğlu: Önümüzdeki bir ...
 
Bornova’’da halk kürsüye çıktı
Cumhuriyet Gazetesi Okurları  (CUMOK) ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle ...
Turizmci adaylarından başkana plaket
Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, Kuşadası Anadolu Otelcilik ve ...
Gaziemir’’den TEKEL işçilerine destek
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile CHP Gaziemir İlçe ...
 
Kamp ateşi sönmeyecek
Konak Belediyesi’’nin düzenlediği izcilik kursları çocuk ve gençlerden ...
Çinli dev CITIC, İzmir’’de yatırım yapmak istiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’na yatırım planlarını aktaran ...
Kırcaali’’den ''kardeş'' geldi
Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva