HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ocak 2010 Cumartesi - 00:00

Çinli dev CITIC, İzmir’’de yatırım yapmak istiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’na yatırım planlarını aktaran CITIC Başkan Yardımcısı, ’“İzmir, Çin’’de çok konuşulan bir kent. Burada iyi bir yatırım şansı bulacağımızı umuyoruz’” dedi.’

Çinli dev CITIC, İzmir’’de yatırım yapmak istiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’na yatırım planlarını aktaran CITIC Başkan Yardımcısı, ’“İzmir, Çin’’de çok konuşulan bir kent. Burada iyi bir yatırım şansı bulacağımızı umuyoruz’” dedi.’
 
Dünyada ekonomisi en hızlı büyüyen ülkelerin başında gelen 1.3 milyar nüfuslu Çin’’in İzmir’’e yönelik yatırım planları, son dönemde giderek güç kazanmaya başladı. İzmir’’in Çin’’de ’“dünyada yatırım yapılabilecek en iyi 70 kentten birisi’” seçilmesiyle başlayan ve  EXPO adaylığı ile devam eden süreçte yoğunlaşan ilişkiler, Çin’’in önemli gruplarını da peş peşe kente çekti.
 
Son olarak Çin Ticaret Bakanı Chen Deming başkanlığında Türkiye’’ye gelen Çinli müteahhitlik, müşavirlik ve yatırım gruplarının temsilcilerinden bir bölümü, sadece Ankara ve İstanbul ile sınırlı tutulan ziyaret programında İzmir’’e de özel yer ayırdı.
 
 
Çin’’in en büyük yatırım gruplarından CITIC Construction Co. Başkan Yardımcısı Piao Bo, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşerek İzmir’’e yönelik yatırım planlarını aktardı. Başkan Kocaoğlu’’nun İstanbul’’daki programı nedeniyle İstanbul Conrad Otel’’de gerçekleşen görüşmede Bo, ’“İzmir, Çin’’de çok konuşulan bir kent. O yüzden kentinizde yatırım yapma konusunda somut adımlar atmak istiyoruz. İzmir’’de iyi bir yatırım şansı bulacağımızı umuyoruz’” diye konuştu.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kente yatırım yapmak isteyen tüm gruplara ellerinden gelen desteği verdiklerini hatırlatarak, ’“Çin ile son zamanda gelişen ilişkilerimiz ve Çinli dostlarımızın İzmir’’e giderek artan ilgisi, kısa süre içinde bu ülkeden ciddi anlamda yatırım alacağımızı gösteriyor’” dedi.
 
Başkan  Kocaoğlu, CITIC’’in uzun vadeli kredi önerisi karşısında da, ’“Biz sadece geriye dönüşü olan yatırımlarımız için kredi aldık. Borçlanarak yapılacak yatırımın mutlaka ticari bir getirisinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer yatırımlarımızı ise özkaynaklarımızla yapma konusunda kararlıyız’” şeklinde konuştu.
 
İZSİAD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Mustafa Yılmaz da hazır bulunduğu görüşmede, Çinli grubun İzmir’’e yönelik yatırım planlarını kısa süre içinde netleştirmek istediğinin altı çizildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Pazartesi günü de yine Çin Ticaret Bakanı Chen Deming başkanlığındaki heyette yer alan bir başka Çinli grubun yöneticileriyle İzmir’’de görüşecek.
 
CITIC DÜNYA DEVİ
Bünyesinde 44 şirket bulunan CITIC China, özellikle bankacılık, sigortacılık, makine üretimi ve yurt dışı müteahhitlik yatırımları konusunda çok deneyimli bir grup. Dünyanın en büyük 200 şirketi içinde yer alan inşaat şirketleri, Pekin’’de kuş yuvasını andıran Olimpiyat Stadı’’nı yaparak tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Son olarak İran’’daki metro projesinin yatırım ve finansmanını üstlenen CITIC, aynı zamanda Çin’’in en fazla tren ihraç eden grubu olarak biliniyor. 1979 yılında kurulan CITIC’’in Belarus’’tan Arjantin’’e kadar dünyanın pek çok ülkesinde önemli yatırımları bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırcaali’’den ''kardeş'' geldi
Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Pazartesi su kesintisi var
İZSU Genel Müdürlüğü, ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle ...
Bayraklı’’da pazar yeri yasaklıları var
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleştirilen ...
 
Karşıyaka'dan ’“Erol Atar’” parkı
Belediye Başkanı Cevat Durak'ın meclis başkanlığını yaptığı yeni ...
Kılıçdaroğlu’’na Buca baskısı
CHP’’li Meclis Üyesi Adnan Öztekin’’in yılbaşında işsiz kalan 68 işçi ...
Tire esnafının otopark isyanı
İlçenin en işlek caddesi olan Gümüşpala esnafı yolun kaldırımsız oluşu ...
 
Karşıyaka’’da kuaförler mercek altında
Karşıyaka Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Berberler Odası İle ...
Bayraklı deprem etüt merkezi ilk testi yaptı
Bayraklı Belediyesi’’nin kurduğu Deprem Etüt Merkezi, ilk testi belediyenin ...
Gültepe’’de aşure günü coşkusu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, aşure gününde Gültepeli vatandaşlarla bir araya geldi. ’
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva