HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2011 Cumartesi - 14:56

İzmir Balbay'a koştu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci-yazar Mustafa Balbay için gerçekleştirilen “İmza Günü ve Buluşmalar”, Antalya, Bandırma, Zonguldak, Eskişehir, Ordu, İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de de büyük bir katılımla yapıldı.

İzmir Balbay a koştu

İZMİR - Sağanak yağışa rağmen Balbay dostları etkinliğin gerçekleştirildiği salona koştu. Sanatçı Rutkay Aziz’in Mustafa Balbay’ın Karşıyakalılara hitaben yazdığı duygu dolu mektubu okumasıyla, salondaki coşku alkış sesleri ile birlikte doruğa çıktı.

İzmir’de “Balbay İçin Büyük Buluşmalar” adıyla Karşıyaka ve Konak olmak üzere iki ayrı etkinlik organize edildi. Karşıyaka Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, gazeteci meslektaşları, sanatçılar ve yazarlar Balbay’ın Silivri Üçlemesi ve diğer kitaplarını imzaladılar.

Wİmza gününde; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Cumhuriyet Vakfı 2. Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Cumhuriyet yazarları Ümit Zileli, Şükran Soner, muhabiri Bahadır Selim Dilek, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Sanatçı Rutkay Aziz, Yazar Muzaffer İzgü, gazeteci Yaşar Aksoy ve Tuğrul Keskin okurlarla buluştu.



Balbay İzmir’e yakıştı
Açılışta konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, gazeteci meslek örgütleri olarak Balbay ve diğer tutuklu gazetecilerin özgürlükleri noktasında ciddi bir mücadele içinde olduklarını belirterek, bu amaçla kurulan Gazetecilere Özgürlük Platformu’ndan bahsetti. Balbay’la ilgili anılarını da anlatan Sertel, İzmir’in Mustafa Balbay’la gurur duyduğunu kaydederek, “Mustafa Balbay da İzmirle gurur duymaktadır. Herkesin sustuğu, herkesin korktuğu herkesin konuşmaktan kaçındığı dönemde İzmirliler otobüsler dolusu Silivri’ye giderek Balbay’a destek vermiştir. İzmir demokrasinin beşiğidir. İzmir korkusuzların, yürekli insanların kentidir. O nedenle Mustafa Balbay İzmir’e çok yakışmaktadır” diye konuştu.



İzmirliler’e teşekkür
Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise Mustafa Balbay’ın mesleğini çok zor koşullar altında sürdürdüğünü belirterek, sorumlu bir gazeteci olan Balbay’ın her türlü zorluğa rağmen köşesinden okurlarına seslenmeyi sürdürdüğünü söyledi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay da demokrasinin kalesi İzmir’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Balbay’a sahip çıkan İzmirliler’e teşekkürlerini iletti.

Açılışta CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner de söz aldı. Konuşmaların ardından sanatçı Rutkay Aziz Balbay’ın Karşıyakalılar’a gönderdiği mektubu okudu. Daha sonra imza gününe geçildi. Katılımcılar Balbay kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bana ykışmadı 29 Mayıs 2011 Pazar 00:16

bize ergene koncu lazım değil bize izmirli halkın içinden biri lazım

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteye sınavsız giriş imkanı
YGS yerine olgunluk sınavı yapacaklarını daha önce açıklayan YÖK Başkanı ...
'Planking' akımı Türkiye'de
Facebook ve Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinde kısa sürede binlerce ...
Habertürk Ailesi'nin acı günü
Habertürk muhabiri Beyhan Mutlu, Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
 
Torbalı'da kaza: 2 ölü
İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti.
Emniyet Müdürü'ne 292 yıl istendi
Kayseri’deki İhaleye fesat karıştırma iddialarına ilişkin soruşturmada ...
MHP'den Gökçek dahil 12 kişi için suç duyurusu
MHP, aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve gazetecilerin ...
 
Yarım saat yağdı İzmir göle döndü
İzmir'de öğleden sonra etkili olan sağanak yağmurda hemen hemen tüm kentte ...
Ulaşım zammı üçüncü kez iptal edildi
İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine 28 Aralık 2009 tarihinde yapılan zammın ...
Diyanet'ten Cemevi'ne tarihi ziyaret
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir ilki gerçekleştirerek bir Cemevini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva