HABERLER>GÜNCEL
28 Kasım 2011 Pazartesi - 13:20

İzmir Adliyesi'nde şok değişiklik

Hanefi Avcı'nın, "Haliçte Yaşayan Simonlar" adlı kitabında yer alan özel yetkili savcı Fatih Genç ile Faruk Çalışkan, belediye operasyonunun yapıldığı hafta HSYK tarafından görevden alınması şok yarattı. Bir çok operasyona imza atan Genç ile Çalışkan, bundan sonra yine aynı adliyede düz savcı olarak görev yapacakları belirtildi.

İzmir Adliyesi nde şok değişiklik

İZMİR - Tutuklu bulunan Hanefi Avcı'nın yazdığı, "Haliçte Yaşayan Simonlar" adlı kitabında yer alan ve Büyükşehir BElediyesi'ne düzenlenen ilk operasyonda ifade alan Özel Yetkili CUmhuriyet Savcısı Fatih Genç ile yine bir yıl önce göreve atanan Faruk Çalışkan, HSYK tarafından şok bir kararla görevlerinden alındı.

Meslek odalarından operasyona ağır eleştiri haberi için tıklayın

Özel yetkili savcıların, Büyükşehir Belediyesi'ne operasyonun düzenlendiği hafta görevden alınması kafaları iyice karıştırdı. Operasyonun yapıldığı hafta Antalya'da düzenlenen seminere gönderilen Genç ile Çalışkan, bundan sonra yine Adliye'de düz savcı olarak görev yapacakları belirtildi. 
 
Hrant Dink davasında Ogün Samast’ı sorgulamıştı
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yaparken, Hırant Dink, cinayeti sanığı O.S. (Ogün Samast) cinayet sonrası sorgulayıp, İstanbul'a götüren ve rahip Santaros cinayeti olayınada bakan Fatih Genç ile Antalya'dan İzmir'e atanan ve başarılı operasyonlara imza atıp dava açan Faruk Çalışkan'ın görevden alınmaları adli yargı çevresinde büyük şaşkınlık yarattı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu Narkotik Suçları ile Terör Örgütü suçlarına bakan Fatih Genç, geçtiğimiz perşembe günü, Adalat Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi'nde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı ve iki gün süren " 2.Uluslararası Hukuk ve Adli Yardımlaşma Semineri" ne katıldığı açıklandı. Pazartesi sabahı makamına gelen ve HSYK'a tarafından görev yerleri değiştiğini belirten tebligatı alan Fatih Genç ile Faruk Çalışkan, odalılarındaki eşyaları toplayıp, yeni odalarına taşıdı.
 
Belediye operasyonu sırasında görevden alınan savcılara tebligatları geç yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan " Körfez 2 .Operasyonu" sonrası görevden alındıkları, tebligataların bugün yapıldığı öğrenildi. Özel Yetkileri alınıp, düz savcı olarak atanan Fatih Genç ile Faruk Çalışkan'ın yerlerine Sinan Taşkın ve Zafer Kılınç atandı. Diyarbakır'dan İzmir Cumhuriyet Başsavcılğı'na atanan Durdu Kavas, Kocaeli Başsavcılığı'na atanan Emin Özler'in yaklaşık 6.5 yıldır özel kalem müdürlğü'nde çalışan Sevda Aslan'ın da görev yeri değişdi.
 
Hanevi Avcı'ya 50 bin TL.tazminat davası açmıştı
İzmir Özel yetkili Savcı Fatih Genç, tutuklanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya, "Haliçte Yaşayan Simonlar" adlı kitabında yer vermesinden dolayı 50 bin TL.lik tazminat davası açmıştı. Savcı Genç, Hanefi Avcı kitabındaki İzmir Tahkikatı'' başlığıyla başlayan 465 ile 475 sayfalar arasındaki bölümünde kendisinin hedef gösterildiğini, iki Emniyet Genel Müdür yardımcısının kendisinin tarafından harcandığı, bu nedenlerden edolayı Avcı'nın mesleki kariyerini ayaklar altına aldığını, aynı zamanda adalet teşkilatının itibar ve saygınlığını ayaklar altına almaya çalıştığını iddia etti.(Cumhur Erkek/İzmir)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 28 Kasım 2011 Pazartesi 23:26

MAKARNACI. SİZ KENDİNİZİ NASIL GÖRMEK İSTİYORRSANIZ ÖYLE GÖRÜN. LAKİN "BENİM OYUMLA DAĞDAKİ ÇOBANIN OYU BİR DEĞİLDİR DİYEN" MANKEN KIZIMIZ . BU LAFI ÇOBANI KÖYLÜYÜ KÜÇÜMSEMEK İÇİN SÖYLEMEDİ. OKUYANLA OKUMAMAYAN BİR OLMAZ DEMEK İSTEDİ. ELBETTE BÜTÜN İNSANLAR EŞİTTİR . KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR. EĞER İNSAN AYRIMI YAPMIŞSA O SÖZLE ONA İLK BAŞTA BEN KARŞI ÇIKARIM. BAZI DURUMLARDA İSE OKUMAK CEHALETİ ALIR EŞŞEKLİK BAKİ KALIR. AMA YİNEDE KURAN DA İLK AYET OKU OKU DUR. BUNU HER ZAMAN ŞİAR OLARAK ..

Yorumu oyla      16      6  
28 Kasım 2011 Pazartesi 21:46

Makarnacı gerçekmisin karikatürmü. Kitap okumamakla övünen kendiyle barışık biri, yarabbim ne günlere kaldık. Arkadaşım sana birileri söylemeyi unutmuş ama Kemalist olmak zordur be arkadaş,

Yorumu oyla      16      7  
Makarnacı 28 Kasım 2011 Pazartesi 18:17

Işık hanım ben sizin tabirinizle makarnacı bulgurcu. Göbeğimi kaşırım, kitap okumam, gazetenin spor sayfasından başlarım, tv.de sadece film izlerim. Sizin tabirinizle makarnacıyım. Ama seçimlerde CHP ye oy verdim. Şimdi ben ilerici çağdaş Atatürkçümüyüm? Yoksa yobaz Türkiye' nin İran olmasını isteyen birimiyim? En görüşlerinizle bizi aydınlatırmısınız?

Yorumu oyla      13      14  
Işık Dikicigil 28 Kasım 2011 Pazartesi 16:05

SAVCILARLA, HAKİMLERLE DAMA TAŞI GİBİ OYNUYORLAR. SONRA DA BAĞIMSIZ YARGI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ MÜ? ÜSTÜNLERİN HUKUKU MU? ÖYLE AĞZA GELENİ SÖYLÜYORLAR. HALK KARAR VERSİN AMA HANGİ HALK TABİİ ELİNE GAZETE ALAN KİTAP OKUYAN. DEVRİMLERİNİ BEĞENMEDİĞİNİZ MUSTAFA KEMAL'E GÖNÜLDEN BAĞLI MİLLET.

Yorumu oyla      28      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meslek odalarından operasyona ağır eleştiri
CHP'nin İzmir milletvekilleri, meslek örgütlerinin sorunlarını dinledi. ...
MEV’den ikinci yabancı dil konferansı
MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Yabancı Diller Bölümünün bu yıl ikincisini ...
Erciş'te yılın ilk düğününe İzmir imzası!
Van'daki depremin acılarını unutturmak isteyen ünlü modacı Hikmet Alcan, ...
 
Palet imalathanesinde korkutan yangın
Bornova’da bir palet imalathanesinde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından ...
90 yaşındaki alzheimer hastası balkondan düştü
Bornova’da ikinci kattaki evinin balkonundan düşen alzheimer hastası 90 ...
Köprü üstünde tartışma ölümle bitti
Alsancak’ta, bindikleri taksiyi köprü üzerinde durdurup, indikten sonra ...
 
Bedellide peşin indirim iddiasına yanıt geldi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikte paranın peşin yatırılması ...
Türk kızı Sevcan mankenler kraliçesi
Çin’de düzenlenen 23. Dünya Mankenler Kraliçesi yarışmasının birincisi, ...
Manisa büyük oynuyor: 1-0
Spor Toto Süper Lig'de zirveyi zorlayan Manisaspor, Kayserispor'u Murat ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva