HABERLER>GÜNCEL
28 Kasım 2011 Pazartesi - 12:33

MEV’den ikinci yabancı dil konferansı

MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Yabancı Diller Bölümünün bu yıl ikincisini düzenlediği ELT Conference / DaF Seminar İzmir ve Ege Bölgesinden iki yüze yakın yabancı dil öğretmenin katılımıyla MEV Koleji’nde gerçekleşti.

MEV’den ikinci yabancı dil konferansı

İZMİR - “Empowering the Educator”- (Eğitimcilere Destek) ve “Spass am Lernen und Lehren” (Eğlenceli Eğitim Öğretim) ana başlıklarında İngilizce ve Almanca öğretmenleri için gerçekleştirilen sunumlarda, öğrencilerin yabancı dili kullanma aşamasındaki performansını artırmanın yolları arandı. Sınıf içinde uygulanacak farklı tekniklerle nasıl daha etkili, eğlenceli ve kolay yabancı dil öğretilebileceği masaya yatırıldı.
 
Etkinliğe MEV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Temel, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mithat Güzel, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazlı Karatürk de katıldı.
 
Etkinliğin açılış programında söz alan MEV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Temel, bilginin kullanım süresinin giderek azaldığı günümüzde öğretmenlerin rollerinin de değiştiğini, öğretmenlerin kendilerini sürekli geliştirme ve eğitim, yönetim hizmetlerinin kalitesini arttırmaya dönük çalışmalar yapması gereğine değindi. “Bugün okullarımızın ev sahipliğini yaptığı konferansların yabancı dil öğrenmeyi ve öğretmeyi destekleyici yeni projeler çıkmasına vesile olacağına, öğretmenlerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Düzenleyen ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Alanlarında uzman yabancı dil eğitimcilerinin farklı alt başlıklarda sunumlarının yer aldığı konferanslar gün boyu sürdü. Konferansların İngilizce öğretmenlerine yönelik bölümünde Tom Godfrey, “Yaratıcılık ve ‘Tüm Dil Öğrenme Yaklaşımı’ Odaklı Dil Becerilerinin Geliştirilmesi”; Hardy Griffin, “İyi, Kötü ve Çirkin: Yaratıcı Yazma Aktivitelerini Başlatma, Geliştirme ve Değerlendirme”; Lilika Couris, “Çocuklar için Tiyatro Oyunları ve Drama Aktiviteleri”; Henry Brothers, “Dil Köprüsü Oluşturma” ve MEV Koleji İngilizce öğretmeni Müge Bilgili tarafından “Sınıfta Rol Yapma Aktivitelerinin Önemi” başlıklarında etkileyici sunumlar gerçekleştirildi.
 
Almanca öğretmenlerine yönelik olarak Sevil Uğursu “Resimlerle ve Renklerle Almanca Öğretmek ve Öğrenmek”; Aydan Özçiller, “Almanca Dil Eğitiminde Medya Kullanımı”; Cavidan Şenuyar, “Oyun Alanlarıyla Dolu Bir Öğrenme Sokağı – Sınıf”; Nilgün Sorguç ise “Kolayca Almanca Öğrenmek” konularında bilgilerini aktardı. Örnek sınıf ortamları yaratılarak katılımcıların da yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlandı. 
 
Etkinlikte, İngilizce ve Almanca öğretmenleri hem yurtdışından gelen eğitimcilerin sunumlarını izlediler hem de yabancı yayınevlerinin sergilediği ve yeni çıkan eğitim kitaplarının bulunduğu stantları gezdiler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erciş'te yılın ilk düğününe İzmir imzası!
Van'daki depremin acılarını unutturmak isteyen ünlü modacı Hikmet Alcan, ...
Palet imalathanesinde korkutan yangın
Bornova’da bir palet imalathanesinde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından ...
90 yaşındaki alzheimer hastası balkondan düştü
Bornova’da ikinci kattaki evinin balkonundan düşen alzheimer hastası 90 ...
 
Köprü üstünde tartışma ölümle bitti
Alsancak’ta, bindikleri taksiyi köprü üzerinde durdurup, indikten sonra ...
Bedellide peşin indirim iddiasına yanıt geldi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikte paranın peşin yatırılması ...
Türk kızı Sevcan mankenler kraliçesi
Çin’de düzenlenen 23. Dünya Mankenler Kraliçesi yarışmasının birincisi, ...
 
Manisa büyük oynuyor: 1-0
Spor Toto Süper Lig'de zirveyi zorlayan Manisaspor, Kayserispor'u Murat ...
Rüzgar sörfü yapan sporcular Çeşme'yi terk etti
Çeşme Rüzgar Sörfü Spor Okulları Birliği Sözcüsü Arzu Taylan, yer olmadığı ...
Gelinini taciz eden adamı sopayla öldürdü
Kiraz’da 60 yaşındaki Kadir A., çalışmak için ilçe dışına çıkan oğlunun ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva