HABERLER>GÜNCEL
28 Kasım 2011 Pazartesi - 12:44

Meslek odalarından operasyona ağır eleştiri

CHP'nin İzmir milletvekilleri, meslek örgütlerinin sorunlarını dinledi. Meslek odası başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon için 'İleri faşizm' değerlendirmesi yaparken, CHP'yi de sert sözlerle eleştirerek uyarıda bulundular.

Meslek odalarından operasyona ağır eleştiri

İZMİR - İzmir'de CHP milletvekilleri, meslek örgütlerinin sorunlarını dinledi. Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) üyesi meslek kuruluşlarının başkanları katıldı. CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Erdal Aksünger ve Hülya Güven'in dinlediği meslek odası başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona tepki gösterdi.
 
TMOBB İzmir Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ferdan Çiftçi, şunları söyledi:"İzmir düşerse Türkiye'deki demokrasi güçlerinin düşeceğine ileri faşizmin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Saldırı planlı bir şekilde yürütülüyor. Hepimize karşı yapılmış etkili düzenli bir tepki örgütleyemezsek her alanda saldırı sürecek. Meslek alanlarımız üzerinden ürettiklerimizin Ankara'da değer, yerel yönetimlerde karşılık bulması adına bu toplantıları önemsiyoruz. Şu anda demokrasi yoksunluğunu, faşizmi yaşıyoruz. En temel sorun demokrasi sorunudur. İzmir'de yaşadıklarımız uzun tutukluluk süreleri, ülke genelindeki gözaltılar, yargı alanında yapılan değişiklerle işimiz çok zor."
 
BİZİ KULLANIN
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Özsakarya, operasyonun siyasi olduğunu belirterek "Son yapılan olay siyasi. Yapılmak istenen şu; Her yol denendi İzmir alınamadı. Bu ülke için emrinizdeyiz. Meslek, toplum ve kamu yararına bizi kullanın ama kullanıldık maalesef. Madem buraya operasyon yapılıyor Genel Başkan'ın bir an önce burada olması gerekir" dedi.
 
HASTALAR AİLE HEKİMİNİN YÖNLENDİRDİĞİ HASTANEYE GİDECEK
Toplantıda sorunlarını anlatan meslek odası temsilcilerinden İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer, sağlıkta dönüşümü eleştirdi. Sağlıkta dönüşüm programının uluslararası sermayenin sağlıktan para kazanması üzerine kurduğu bir proje olduğuna dikkat çeken Özer, "Halk her istediği hastaneye gidiyor, hekime, ilaca rahat ulaşıyor. Kuyruklar azaldı. Bunlar güzel şeyler. Ancak 2012 yılı başında bunlar değişecek. Yeşil kartlar ellerinden alınmaya başlanacak, aile hekiminin yönlendireceği hastaneye gidilecek ve halkın bu programa karşı duruşu duyarlılığı lehimize dönecek. Hekimler olarak öfkeliyiz hem emeğimizin karşılığını alamıyoruz can güvenliğimiz, mesleki bağımsızlığımız yok. Sağlık bakanlığı bizimle devamlı olarak kavgalı. Biz hekimler tam zamanlı çalışmayı savunuyoruz. KHK ile sözleşmeli yöneticiler gelecek. Sağlık serbest bölgeleri kurulacak kamu arazileri bu bölgelere verilecek. Yabancı sermaye hiç vergi ödemeden buraya gelecek" dedi.
 
MESLEK ODALARININ İÇİ BOŞALTILIYOR
İnşaat Mühendisleri odası İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, meslek odalarının içinin boşaltılmaya, işlevsizleştirilmeye çalışıldığını öne sürerek, "Van depremi sonrası depremi kullanarak kentsel dönüşümü rant aracına dönüştürecek söylemler oldu. Bunun altyapısı oluşturuluyor. Denetimsizlik getirilmeye çalışılıyor. Denetleyen aynı zamanda proje de üretecek. Kendin pişir kendin ye. Yapı üretim ve denetime aykırı bir süreç yaşanıyor" diye konuştu.
 
VEYSEL EROĞLU ORMAN BAKANI OLAMADI, SUDAN ÖTEYE GEÇEMEDİ
Orman Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Kenan Öztan, Veysel Eroğlu'nun Ormana Bakanı olamadığını sudan öteye geçemediğini öne sürerek, "Kurum allak bullak. Orman Genel Müdürlüğü'nde 135 şube müdürü oldu. Taşra yapılanması da aynı şekilde örgütleniyor. Ayaklar baş, başlar ayak oldu. Orman mühendislerinin birçoğu kamuda çalışıyor. Ormanlar talana açıldı. Ormana ciddi saldırılar sözkonusu. Bu konuda sesimizi duyurma olanağı bulamıyoruz" diye konuştu.
 
İZMİR KALESİ DÜŞECEKTİR
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Vildan Gündoğdu, toplantıda CHP'yi sert sözlerle eleştirdi ve "kale elden gidiyor' uyarısında bulundu. Gündoğdu, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti elden gidiyor. Cumhuriyet kutlamalarının bile farklı sebeplerden yasaklandığı bir ortamda CHP'de sen-ben, eski-yeni ondan-bundan- şundan kavgası olmamalı fraksiyonlar yok edilmeli. CHP tek tek sorunlarla ilgilenmedikçe 'kale' dediğimiz İzmir düşme noktasındadır. Bunu başkanlara ve milletvekillerine söylediğimizde 'Yok bir şey olmaz' deniyor ama böyle söylerken neleri kaybettik dönüp bakmak gerekir. Yerel seçime iki yıl kaldı. CHP tabanla buluşmayı gerçekleştiremezse inanın İzmir kalesi de düşecektir. Bunu hiç temenni etmiyorum çok büyük üzüntü ve acı duyuyorum ama AKP'nin yaptığı taban çalışmasını CHP başaramamıştır. İzmir'de parti içinde Bilim Kültür ve Yönetim Platformu oluşturulmuştur. Bunu duyunca "CHP bilim adamlarının sesine kulak verecek' diye sevindik orada bile önceki-sonraki, benden değil dendi. Koskoca profesörler dekanlar partiye üye olmak için gelmiş. Genel Başkan'ın rozet takmasını istediler. Ancak onlara 'Olmaz sizin isminiz yazılı değil' demek ne demek? Bu insanları küstürmemek lazım. Biz hepimiz tek tek oturup bu sorunları içimizde çözemezsek iktidarı değil, İzmir'i bile kaybetmek durumundayız."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EŞREFPAŞALI 29 Kasım 2011 Salı 14:18

BAŞKANLARA BAK SANKİ MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ GİBİ NEYMİŞ BUNLAR"STK" SİZ STK OLARA İZMİRE NE VERDİNİZ KİMİN AİDATLARIİLE GEÇİNİYORSUNUZ BİZ ESNAFLARIN ANASINI AĞLATIN ONDAN SONRA KALE DÜŞECEKMİŞ,ÇEVREYİ BOK GÖTÜRÜYOR GÖZÜNÜZ BÜYÜK FİRMALARDAN NEMALANMAK APARTMAN ALTLARINDA AÇILAN BİRAHANE FIRIN GİBİ ÇEVREYİ KİRLETENLER NE OLACAK. HER ASANSÖRLÜ APARTMANIN YÜZDE SEKSENİNİN ASANSÖRÜ ÇALIŞMAZ ARIZALI BOZUK NEREDE ODA SORUMLULARI YOK KONTROL NEREDE YOK SİZİ GİDİ ÇETECİLER "SU YOK"

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEV’den ikinci yabancı dil konferansı
MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Yabancı Diller Bölümünün bu yıl ikincisini ...
Erciş'te yılın ilk düğününe İzmir imzası!
Van'daki depremin acılarını unutturmak isteyen ünlü modacı Hikmet Alcan, ...
Palet imalathanesinde korkutan yangın
Bornova’da bir palet imalathanesinde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından ...
 
90 yaşındaki alzheimer hastası balkondan düştü
Bornova’da ikinci kattaki evinin balkonundan düşen alzheimer hastası 90 ...
Köprü üstünde tartışma ölümle bitti
Alsancak’ta, bindikleri taksiyi köprü üzerinde durdurup, indikten sonra ...
Bedellide peşin indirim iddiasına yanıt geldi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikte paranın peşin yatırılması ...
 
Türk kızı Sevcan mankenler kraliçesi
Çin’de düzenlenen 23. Dünya Mankenler Kraliçesi yarışmasının birincisi, ...
Manisa büyük oynuyor: 1-0
Spor Toto Süper Lig'de zirveyi zorlayan Manisaspor, Kayserispor'u Murat ...
Rüzgar sörfü yapan sporcular Çeşme'yi terk etti
Çeşme Rüzgar Sörfü Spor Okulları Birliği Sözcüsü Arzu Taylan, yer olmadığı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva