HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2011 Çarşamba - 17:37

İzmir 2. Bölge'ye Kadir Topbaş çıkarması

AK Parti ve CHP arasındaki siyasi rekabetin dozu arttıkça iki parti arasındaki hamle savaşları kızışıyor. Bayındır ve Ödemişli üreticiden alım yapma kararı alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ilçe ziyaretleri siyasi tansiyonu yükseltti.

İzmir 2. Bölge ye Kadir Topbaş çıkarması

İZMİR/Egedesonsöz - İzmir'de büyük bir rekabete sahne olan genel seçimde AK Parti ve CHP arasındaki hamle savaşları ilginç sonuçlar doğuruyor. Gündoğdu Mitingleri'nde yarışan iki partinin son mücadele alanı ilçeler ve tarım kesimi... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başta Bayındır olmak üzere ilçelerdeki çiftçi/üretici kesim üzerindeki etkisini kırmak için İstanbul Büyükşehir kozunu devreye sokan AK Parti, CHP Bayındır İlçe Başkanlığı’nın başvurusu üzerine 'çiçek alım sözleşmesini' iptal etse de Kadir Topbaş'ı getirip, bölge çiftçisini ziyaret ettirdi. Bayındırlık Eski Bakanı Binali Yıldırım'ın seçim bölgesi olan Bayındır ve Ödemiş'te seçim çalışmalarına katılan ve bölge çiftçisinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 3 katı çiçek alma anlaşması yapan Topbaş, İzmirli üreticiyi kendilerinin de desteklediğini, tek desteğin Kocaoğlu'ndan gelmediğini söyledi. 



SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ AMA...

CHP'nin seçim kuruluna başvurusu nedeniyle bugün yapıllması planlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bayındırlı üreticiler arasında çiçek alım sözleşmesi ertelenirken AK Parti, Bayındır’da Kadir Topbaş'lı, Binail Yıldırımlı gövde gösterisi yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Bayındır ve Ödemiş’e getirerek CHP’nin kırsalda üretici üzerindeki üstünlüğünü kırmaya çalışan AK Parti, destek sözü verdi. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da katıldığı ziyaret ilçede faaliyet gösteren iki üretici birliğini de birbirine düşürmüştü.

ÜFLEMİYORUZ İŞ ÜRETİYORUZ
Bayındır’da konuşma yapan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, seçim döneminde vaatlerin akıl almaz hale geldiğini ifade ederek “Bazıları ‘Güneşi sağ elinize, ayı sol elinize vereceğim’ diyor. Hızını da alamıyor ‘Kışları kaldırıp yaz’ yapacağım diye konuşuyor. Üfle babam üfle. Bunların yaptığı üflemektir. Üflemekle işimiz yok bizim. Bizim işimiz hizmetle” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiden aldığı çiçek alımlarını karşılaştıran Yıldırım, “Bana ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi seraları dolaşıp çiçek alıyormuş’ dediler. Konunun araştırılmasını istedim. Bir de gördüm ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayındırlı üreticiden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 katını alıyor. Bayındırlı üreticiden aldığı 4 katı. İşte bu emek. Yeter daha fazlasına gerek yok. Bazıları az iş yapıyor, çok konuşuyor. Biz çok iş yapıp az konuşuyoruz. Bizde az laf çok iş. İzmir’de bundan sonra ideolojik, boş siyaseti bırakıyoruz. Artık İzmir’de hizmet siyaseti başlıyor. Hazırlanan hedef projelerde İzmirliye iş var. Aş var, zenginlik var. Bayındırlıların çiçeğine bereketine bereket katmak var. Laf yapanları değil, iş yapanları siz bilirsiniz. İzmir’in de körfezi, denizi var. İzmir’in bu hali İzmir’e yakışıyor mu? İzmir körfezini kuğu gibi gemilerle şenlendirerek birliğimizi beraberliğimizi bozanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.
 
BİZİ TÜRKİYE BİLİR
Bayındır’ın bolluğuna bereketine bereket katacaklarını anlatan Yıldırım, sulama suları ve göletlerle ürünlerin artışını sağlayacaklarını dile getirdi. Bundan sonra birlikte çalışacaklarının sözünü veren Yıldırım, “Bizi Türkiye bilir, Bayındır bilir. Bizi bölünmüş yollardan, havayolunu halkın yolu yaptığımızdan bilirsiniz, hastane eczane kuyruklarında günlerden bilirsiniz. Bizi Recep Tayyip Erdoğan’dan bilirsiniz” diye konuştu. Yıldırım, Bayındır’ın çiçeğinin İstanbul’da açacağını söyleyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti.
 
YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise iyi gören ve okuyanların ülkeyi geleceğe taşıyacağına dikkat çekti. Türkiye’de bir milat yaşandığını ve ezberlerin bozulduğunu kaydeden Topbaş, “Bu ezberi bozan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gemisini yürüten kaptan mantığı bitti. Hepimiz aynı gemideyiz. Sayın Başbakanımızın Dünya insanlığı, Dünya barışı için mücadelesi yeni bir yönetim anlayışını ortaya koyuyor. Söz söyleyemeyenler susanlar yanlışlar karşısında duruş sergilediği zaman Dünya sizi takip ediyor. Değişim ve dönüşüm takip ediliyor. Yerleşim alanlarında bu süreci iyi okuduğumuz taktirde şehirlerimizi geliştiririz. Şu anda Dünyada artık şehirler yarışıyor. Yerel yöneticiler olarak halkın refahını sağlarken, Dünya ile olan yarışa girmek zorundayız. Böyle bir süreçte İstanbul’da 39 milyar (Katrilyon) lira sadece ulaşım ile ilgili ise 22 Milyar liralık iş yaptık. İstanbulda ciddi anlamda değişim ve dönüşüm yaşanmakta. Ekonomik ve sosyal dönüşüm yaşanıyor. 2010 yılı itibariyle Dünyada 150 kent arasında yapılan değerlendirmede İstanbul 144. sırada iken 1. sıraya konuldu. Londra’yı Tokyo’yu geçtik. Bu süreçte biz altyapıdan ulaşıma kadar rotamızı çizdik. “Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, varacağınız yerin önemi yoktur” sözü önemli. Bu ülke hak ettiği yere gelmelidir diyor sayın başbakanımız. Pazar günü seçim sandığına gideceğiz. Düşündüğünüzde ülke için ne yapacak denildiğinde, Sayın Başbakan 2023 yılı projelerinde dünya ile yarışmayı hedefliyor. Şehirler marka haline gelecek. Diyarbakır’ı İzmir’i de ele alıyor. Yiğidi öldürüp hakkını vermek gerek. Devletin sürekliliği önemli, insanlar geçici. Geçmiş yüzyılın mantığı ile siyaset yapılamaz” diye konuştu.Topbaş,  “İnsan her şeyi affeder, insan yerine konmayı affedemez” derler. Yıllarca insanca davranmadılar. Sadece siyaset olsun diye konuşursan gönüllerde yer bulman mümkün değil. İstanbul Türkiye’nin diğer kentleriyle arayı açıyor deniyor ama istiyorum ki tüm kentler aynı durumda olsun” dedi.Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ise şimdiye kadar Bayındır’a gelen tüm siyasetçilerin bir süre vaatte bulunduğunu ve gönüllere heyecan düşürdüğünü ifade eden Kertiş, “46 yaşındayım 30 yıldır buraya siyasetçi geliyordu, gelenleri efelik ve sıcakkanlılıkla bağrımıza bastık. Ancak kimse gereğini yapmadı. Ama artık tüm vaatler yerini bulacak” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demokrasi 10 Haziran 2011 Cuma 02:03

vallahi izmirli olarak bu seçimde ak partiye verecem yıllardır cehapenin izmire verdiği koca bir hiç belediye 5 kilometrelik metroyu bitiremezken adamlar denizin altından metro yapacak helal olsun ..

Yorumu oyla      13      6  
9 Haziran 2011 Perşembe 14:59

bayındırlı üreticiler mi??? bayındır çiçek kooperatifinden çıkın çiçek birliğine girin sizden alalım çiçekleri diyorlar insanlara.. noldu ihalesiz çiçek aldılar diye büyükşehirden içeri atılan atılan insanlar.. pis oyunlar hep vardı belki ama akp döneminde şahlandı. insanların gözlerinin içine baka baka yalan iftira. bu kadarına da pesss

Yorumu oyla      12      6  
develi 9 Haziran 2011 Perşembe 14:01

ayıp be vallahi ayıp

Yorumu oyla      14      6  
9 Haziran 2011 Perşembe 12:57

izmir de aziz bey yüde 55 oy alarak insan yerine koyulmuştur aziz beye insan değil demek çok ayıp işte akp görüşü artık bizden olanlar insan olmuyanlar insan değil yazıklar olsun böyle siyasete

Yorumu oyla      15      6  
Saray Muhalebicisi 9 Haziran 2011 Perşembe 00:33

Helal olsun Aziz Başakana, Saray Muhallebicisinin patronu Kadir TOP-BAŞ'a Hollanda'dan lale alma yerine Bayındır'dan yerli çiçek almayı öğretti. İnşallah Muhallebici sütünü de Tire'li üreticilerden almayı öğrenir.

Yorumu oyla      26      9  
!!!!!!! 8 Haziran 2011 Çarşamba 19:29

akepenin mikserleri çalışıyor ama boşuna.

Yorumu oyla      36      12  
izmir li 8 Haziran 2011 Çarşamba 19:25

bayındır çiçeğinle bilinir şimdiye kadar çiçek almka için niye gelmediniz...tama seçim zamanımı aklınıza geldi...sadecce show sadece...ayıp...sizi izmir de görmek istemiyoruz topbaş...

Yorumu oyla      39      9  
AHMET 8 Haziran 2011 Çarşamba 19:14

İzmir seçimler gelince aklınıza geliyo seçim yokken gavur İzmir, seçimlerde baştacı ediliyor. Bu ne anlama geliyo şimdi? İzmirli vatandaşları enayi mi sandınız?

Yorumu oyla      39      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Emekliler de CHP iktidarıyla nefes alacak’
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği İzmir Şubesini ziyaret etti.
Erol Tuncer: DSP'ye ihtiyaç var
DSP’nin İzmir 2. bölge milletvekili adayı Erol Tuncer, 12 Haziran seçimlerinden ...
Müjdeci: En az 20 vekille meclise gireceğiz
''Cumhuriyet Güçbirliği''nin desteklediği bağımsız İzmir milletvekili ...
 
‘Kesenin içinde ne var?’
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, üzerinde ...
Kaset skandalında şok gelişme
MHP'deki kaset depremiyle ilgili soruşturmada zanlı Yusuf Arpacı'nın evine ...
İklim toplantısında ‘pis koku’ gerginliği
CHP’nin İklim Raporu’nu anlatmak için İzmir’i seçen Kılıçdaroğlu’na AKP’nin ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Buca ve Kemalpaşa'da mini miting
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi’nin Evka semtinde ...
Bir 'ucube' yorumu da Arınç'tan
Başbakan Erdoğan'ın "ucube" dediği "İnsanlık Anıtı"na bir yorumda Başbakan ...
Eski vekillerden Dervişoğlu'na destek
MHP 1. Bölge milletvekili adayı Müsavat Devrişoğlu'na İzmir'in iki eski ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva