HABERLER>GÜNCEL
3 Ağustos 2011 Çarşamba - 09:36

İş sıkıntısı yaşamayacaklar

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engellinin bulunduğu göz önüne alındığında üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunlarının iş sıkıntısı yaşamayacakları görülüyor.

İş sıkıntısı yaşamayacaklar

İZMİR - Avrupa ülkelerinde fizyoterapist başına düşen kişi sayısı ile karşılaştırıldığında, Türkiye nüfusu için yaklaşık 5 bin olan fizyoterapist sayısının yetersiz kalıyor. Çağın getirdiği yeni hastalıklar ve tıbbi olanakların artmasıyla insan ömrünün uzaması sonucu, fizyoterapistin büyük rol oynadığı yaşam kalitesine verilen önemin her geçen gün artıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Bozan, “Hizmet sunumu ve istihdam açısından Türkiye’de çok sayıda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezununa ihtiyaç var” dedi.
 
İzmir Üniversitesi’nin bu yıl ilk kez Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne öğrenci alacağını hatırlatan Bozan, bu eğitimi veren az sayıdaki vakıf üniversitesinden biri olduklarını ve YGS-2 puanı ile başvuran sadece 60 öğrenciye bu eğitimin sunulacağını hatırlattı.Fizyoterapistler, hem sağlıklı bireyler için koruyucu fiyoterapi, hem de hasta bireylerde hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirilmesi amacıyla fizyoterapi programlarını belirlenmesi, planlanması ve uygulaması noktasında görev yapıyor. Yrd. Doç. Dr. Bozan, ayrıca Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engellinin bulunduğu göz önünde tutulursa fizyoterapiste ne kadar ihtiyaç olduğunun ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.
 
Gelecekte ihtiyaç daha da artacak
Günümüzde çeşitli nedenlerle fizyoterapiste duyulan ihtiyacın arttığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bozan, “4 yıllık üniversite eğitimi, bilimsel formasyonunu çağdaş düşünce ve yaklaşımlar ile şekillendirebilen fizyoterapistler yetiştirilmesinde çok etkilidir. Günümüzde, fizyoterapistler hareket ve fonksiyonun çeşitli nedenlerle tehdit edildiği bütün durumlarda bağımsız hareket ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesinin arttırılmasında her geçen gün sayıları artan yaklaşımlarla hizmet vermektedirler. Dünyada ve ülkemizde toplumların bu gün ve gelecekteki olası ihtiyaçları fizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır. Önemli bir nokta da Fizyoterapistlik mesleğinin ülkemizde ve dünyada bu alanda iş bulabilme sorununun olmayışıdır” diye konuştu.
 
Kariyer olanakları çok geniş
Hastanelerin ortopedi ve travmatoloji, nöroloji, nöroşiruji, cerrahi bölüm, dahiliye, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, çocuk hastalıkları, onkoloji, kadın doğum, yoğun bakım, romatoloji klinikleri, rehabilitasyon merkezleri, endüstri alanları, spor kulüpleri, yaşlı bakım merkezleri, termal tesisleri, sağlıklı kişilerde ise fiziksel uygunluk ve egzersiz, bel ve boyun sağlığı, kadın sağlığı ve halk sağlığı gibi alanlarda Türkiye'de fizyoterapistlerin geniş kariyer olanaklarına sahip oldukları bilgisini aktaran Bozan, “Türkiye’de fizyoterapistler dünyadaki meslektaşları gibi mezuniyet sonrası bilim uzmanlığı ve doktora çalışmaları yapmakta, Üniversitelerde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde öğretim elemanı olarak görev yapabilmektedirler” dedi.Tercih Merkezi’nde üniversite adaylarına bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Hülya Tuna ve Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakırhan, İzmir Üniversitesi’nin bu yıl ilk kez Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne öğrenci alacağını hatırlattı ve bu eğitimi veren az sayıdaki vakıf üniversitesinden biri olduklarını ve YGS-2 puanı ile başvuran sadece 60 öğrenciye bu eğitimin sunulacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Villakent doğalgaza kavuşuyor
İzmir’e 26 yılda 100 bin kişinin sağlıklı, mutlu bir ortamda yaşadığı ...
Ümran hayali için ilk adımı attı
İzmir'de yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle konservatuvara alınamayacağı ...
Bu ay 11 bin 544 öğretmen atanacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ağustos ayında 11 bin 544 kadrolu öğretmen ...
 
Avusturya İEF'ye çevre çıkarması yapacak
Ana teması ''çevre ve çevre teknolojileri'' olarak 8-18 Eylül 2011 tarihleri ...
Ünlü sunucuya 'fener' gözaltısı
Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı ...
Kemeraltı'nda çıkan yangın korkuttu
Kemeraltı Çarşısında boş binada çıkan yangın çevredeki işyerine sıçramasına ...
 
İsmail Sivri ölümünün 4. yılında anıldı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin unutulmaz Başkanlarından Gazeteci-yazar ...
Çiçek: İnternet andıcı gerçek
İrticayla Mücadele Eylem Planı’ davası kapsamında mahkemede konuşan Albay ...
Karabağlar'da fıkra gibi olay
Karabağlar’da kendine ait minibüsle aynı model ve renkteki çalıntı aracı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva