HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2023 Salı - 12:31

İYİ Parti İzmir’den ‘zam’ tepkisi: Kasadaki son parayı ulufe gibi dağıttılar!

Son dönemlerde yaşanan zam yağmuruna tepki gösteren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Popülist yaklaşım içinde olan hükümet bunları erteleyerek ve seçim öncesi göz boyayarak, hazinedeki son paraları da seçimde ulufe dağıttıktan sonra, seçimin ardından bu olayların yaşanması çok büyük bir sürpriz değil. Son 5-6 yıllık birikimin sonucudur” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir’den ‘zam’ tepkisi: Kasadaki son parayı ulufe gibi dağıttılar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Türkiye'de son dönemlerde üst üste gelen zamlar sonrası bir çok kesimden tepki gelmeye devam ediyor. Başta vatandaşlar olmak üzere birçok kesimden zamlara sert tepkiler gelirken, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’da sürece sessiz kalmadı.

İYİ Parti Genel Merkezi’nin kararı sonrası 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirilirken, İYİ Parti İzmir’de de İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu tarafından düzenlenen toplantı ile zamlara tepki gösterildi.

YILLARDIR ELEŞTİREN AKP İKTİDARI…
Ekonominin sorumlusunun AK Parti olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bezircilioğlu, “AKP iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız. Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla, popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil.  Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir. Üstelik AKP iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer sıkma politikası dayanmamaktadır. AKP iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır.  Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır. Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AKP iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılmaktadır. Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir. Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur. Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam etmektedir. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bütün kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız” dedi.

İYİ PARTİ UMUDUN ADIDIR
İYİ Parti olduğu sürece umudun olduğunu belirten Bezircilioğlu, "Tamamen yanlış uygulanan ekonomi politikaları ile kurda enflasyonu, enflasyonda kuru tetiklemiştir. Zamanında inat edilmeyip tüm dünyada uygulanan ekonomi politikaları Türkiye'de uygulanaydı, enflasyona artarken faizi düşürmeye çalışmak ne kadar yanlış olduğu kara reçete ile maalesef milletimizin önüne getirilmiştir. Umuyoruz kısa zamanda ülkemiz kısır sarmalın ve milletin aleyhine işleyen negatif döngünün bittiğini görürüz. Ancak şu anki gidiş parlak gözüküyor. Bizim umudumuz hep var. İYİ Parti umudun adıdır" dedi.

Muhalefetin ekonomik gelişmeler konusunda yetersiz muhalefet yaptığı eleştirilerine yanıt veren Bezircilioğlu,"Pasif olmadığımız bugün bir araya gelerek göstermiş olduk. Tepkimizin dozunu artırarak devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVLETİ YÖNETENLER MİLLETE GÖRE YAŞAMALI 
Tasarruf genelgesi hakkında gelen soruya yanıt veren Bezircilioğlu, "Nihayet! Devleti yöneten zihniyetin itibardan tasarruf olmaz gibi çok tuhaf bir anlayışı var. Milletimiz kan ağlarken sen saraylarda son model lüks araçlarda, özel uçaklarda şatafat içinde yaşıyorsun. Şimdi kamuda tasarruf önlemleri adı altında bir karar çıktı. İnşallah sadece milletimizin gazını alacak bir hamle değildir. Devleti yönetenlerin sorumluluğu vebalı çok büyük. insanlar açlık mücadelesi verirken, şatafat içinde yaşamak etik ve ahlaki değildir. Umarım hamlenin altı doldurulmuştur. Millet zorluk seçerken devleti yönetenler de buna göre yaşamalı” diye konuştu.

BECERİKSİZLİKLERİ 5-6 YILDIR AYYUKA ÇIKTI
Son olarak yaşanan krizin geleceğinin belli olduğunu belirterek sözlerini tamamlayan Bezircilioğlu, şu ifadeler kullandı;

“Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur diye biz söz var. 20 yıldır bir sıkıntı var ülkede ancak iktidarın beceriksizliği 5-6 yılda ayyuka çıktı. Yapılan hataların yanlışların neticesinde bugünlere geleceğimizi gidişatı belliydi. Popülist yaklaşım içinde olan hükümet bunları erteleyerek seçim öncesi göz boyayarak, hazinedeki son paraları da seçimde ulufe dağıtmak için harcadıktan sonra, seçimden sonra bu olayların yaşanması çok büyük bir sürpriz değil. Son 5-6 yıllık birikimin sonucudur. Umuyorum ki kısa zamanda doğru tedbirler alıp ekonomiyi tekrara rayına oturturlar.Ancak bugüne kadar gösterdikleri performans bana umut veriyor.”

 
İzmir Lozan Antlaşması’nın 100'üncü yılını kutluyor
 
İzmir’e bir zehir gemisi iddiası daha!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
liyakat 18 Temmuz 2023 Salı 15:27

eyi İYİ partili sokağa tanırmızınız sokağa inmdeyen tepki tepki değildir

Yorumu oyla      2      5  
.. 18 Temmuz 2023 Salı 13:47

Reisleri kendi kendilerine enkaz bırakmış, iyi ki Kılıçtaroğlu kazanmamış. Kazansaydı beceremedi şuydu buyduderlerdi, şimdiden her söylemi ve eylemi yaparlardı akkoyunlar.

Yorumu oyla      5      4  
Pabucumun kenarı 18 Temmuz 2023 Salı 13:10

Bu ii parti kimin taşeronluğunu yapıyor bilmeyen kaldı mı? 5 yaşındaki çocuk bile bunların ne amaçla kime hizmet ettiğini biliyor. Seçimlerde de aynı yerde saydı bu enflasyona rağmen. Önce kendini ciddi anlamda sorgulasın!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan zam tepkisi: Milletten kopuşun itirafı!
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, akaryakıt zamlarına dair ...
CHP’li Polat, Bornova seçimlerini anlattı: ‘Tilki’ bana operasyon çekti!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, ...
CHP'de yerel seçim çalışmaları hızlandı
CHP, 2024’teki yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdı. İl il ayrı ...
 
Suudi Arabistan ile 5 anlaşma imzalandı
Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yatırım, savunma sanayii, enerji ve ...
Muhalefetin yarısı MTV oylamasına katılmadı
Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin bu yıl iki kez ödenmesini öngören kanunun ...
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü... Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri yeni gününde de devam ediyor... Bugün ...
 
CHP Parti Meclisi, 23 Temmuz’da toplanıyor!
CHP'de altı il başkanının görevden alınmasının ardından beklenen Parti ...
Akşener: Zam rüzgârına sessiz kalmayacağız!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TC-TRK" ile Körfez turunun ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva