HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2024 Pazartesi - 13:09

Aliağa'daki dikkat çeken plan değişikliği… Ege Gaz krizi Ankara'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantı gündeminde yer alan en önemli konular arasında bulunan Aliağa'daki  Ege Gaz A.Ş'ye ait Ege Gaz Aliağa LNG Terminali'nin bulunduğu alana yönelik imar planı değişikliği kararı Ankara'ya taşındı. Büyükşehir'in önce ret edip sonra kabul ettiği değeri milyarları bulan onay CHP Genel Merkezi'nin gündemine geldi. Parti yönetimin süreci yakından takip ettiği öğrenildi. 

Aliağa daki dikkat çeken plan değişikliği… Ege Gaz krizi Ankara da!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis gündeminde yer alan Aliağa'deki  Ege Gaz A.Ş'ye ait Ege Gaz Aliağa LNG Terminali plan değişikliği tartışmalara neden oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce "oy birliği" ile ret ettiği planlama kararı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın katıldığı son toplantıda komisyonlara iade edilirken bu kez İmar ve Bayındırlık Komisyonu  teklifi "oy birliği" ile kabul etti. 

Tükiye'nin önemli enerji yatırımı yapan şirketleri arasında bulunan Çolakoğlu Holding'e ait Ege Gaz'ın Aliağa'da genişleme sınırlarında yapılan değişiklik başka bir tartışmaya daha neden oldu. Özel güvenlik bölgesi olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkili olduğu alanda yapılan plan tadilatının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanması gerekiyordu. Plan hiyerarşisine göre ihmal edilen durum nedeniyle ayrıca çekinceler ifade edildi. 

Planlama sınırı yaklaşık 400 dönüm olan sanayi bölgesinde Aliağa Belediyesi ile birlikte özel şahıslara ait bazı mülkiyetler de bulunuyor. Belediyenin 60 dönümlük alanının belediye hizmet alanı olarak planlanması konusunu da içeren teklifin,  Başkan Tugay'ın Aliağa ziyaretinde MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından özel olarak rica edildiği kamuoyuna yansımıştı. 

ANKARA'NIN GÜNDEMİNE GELDİ
Teklifin, Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde kabul edilmesi halinde milyarları bulan değer artışı CHP Genel Merkezi'ne taşındı. Konunun kamuoyunda tartışılmaya başlanması üzerine parti yöneticilerinin durumu mercek altına aldığı öğrenildi. Parti yönetimi plan teklifi ve sonrasında oluşacak durumla ilgili bilgi alırken konuyu yakından takip etmeye başladı. Alınacak kararlara göre yeniden durum değerlendirmesi yapılacağı ve konunun Genel Başkan Özgür Özel'e doğrudan rapor olarak ayrıntılı sunulacağı dile getirildi.  

İlgili gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi:

Aliağa Belediye Meclisinin 05/12/2023 tarihli ve 193 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1378 ada, 2 numaralı parsel ve çevresini kapsayan bölgede; "Enerji Üretim Alanı, Genel Otopark Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Belediye Hizmet Alanı" olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi ile aynı yazı ekinde iletilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

 
Altınordu deplasmandan puanla döndü
 
Bakan Fidan Arap Devletler Ligi'ne katılacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemalist Partili 9 Eylül 2024 Pazartesi 22:47

Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      0      0  
I.vehbi Turk 9 Eylül 2024 Pazartesi 21:56

Sayın Aliaga belediyesi ve Izmir büyükşehir belediye başkanları Aliaga her taraf sanayi oldu.sanayi imar planları ile çok uğraşıyorsunuz.güzel kardeşimlerim Aliaga.da insanların oturacağı konut lazım bunu nicin düşünemiyorsunuz.aliaga işçi kenti sanayide çalışan insanların %de 70 i aliaga dışından servislerle geliyor.adam 2saat 3 saat toplam günlük 5.6 saatini yolda geçiriyor.sayin başkanlar Aliaga.nin konut sorununu kim çözecek.herkes birbirine atıyor.ev yok kiralar asgari ücretin iki katı.yazik bu halka.acil en az 10000 konutluk bir proje yapın veya yaptırın.acilkonut imari açın ayırın.ucuz ev yapacak arsa ortaya çıkarın.selamlar...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel: Kılıç çatma her yıl yapılan bir merasim
CHP lideri Özel, partisinin tamamlanan tüzük kurultayı sonrası açıklamalarda ...
CHP'li Arslan'dan 9 Eylül mesajı
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ve Cumhuriyet ...
CHP’li Bakan'dan 'Narin' için açıklama: Devlet bazı siyasi çıkarları korumak için refleks gösteriyor
Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyü’nde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran, ...
 
Kabine bugün toplanıyor: Masada neler var?
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
Kabine yarın toplanıyor: İşte gündem maddeleri!
Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın toplanıyor. ...
CHP'nin ikinci Can Atalay başvurusu da reddedildi
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ...
 
Erdoğan’dan Narin mesajı: Bizzat takipçisi olacağım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin'in ...
Özdağ İzmir'de CHP'ye yüklendi: Bayramdan bayrama Atatürkçü!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'de partisinin Çeşme İlçe ...
AK Partili Kırkpınar’dan 9 Eylül mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir’in düşman işgalinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva