HABERLER>EKONOMİ
7 Haziran 2011 Salı - 11:45

İTO ödül için Meksika yolcusu

Dünya Odalar Federasyonu'nun düzenlediği 2011 Dünya Odalar Arası Yarışması’nda “En İyi Uluslararası Proje” kategorisinde Kruvaziyer Turizm Projesi ile 5 finalist arasına kalan İzmir Ticaret Odası ödül için Meksika’ya gidiyor.

İTO ödül için Meksika yolcusu

İZMİR - İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 14 bin üyesi bulunan Milletlerarası Ticaret Odası’nın iki yılda bir düzenlediği Dünya Odalararası Yarışması’na bu yıl 41 farklı ülkeden odaların 72 farklı proje ile katıldığını söyledi. Demirtaş, 2009 yılında ödülle döndükleri yarışmaya bu yıl ise Kruvaziyer Turizm Projesi ile katıldıklarını belirtti. Demirtaş, “Projemizde bugüne kadar Oda olarak ülkemizde adı yeni duyulan bir sektörün gelişmesi için nasıl çaba sarf ettiğimizi, 2004 yılından bu yana yaptığımız çalışmaları A’dan Z’ye anlattık. Sektörün coğrafyaları ve ticaret odalarını bugün nasıl birleştirebileceği konusunda görüş ve önerilere yer verdik” dedi. Kruvaziyer turizmde sıfır noktasından yılda 650 bin yolcuya nasıl geldiklerini, Türkiye’nin ikinci kruvaziyer limanı haline gelmelerini anlattıklarını kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu:
 
“Yarışmaya sunulan projeler “Oda ve/veya İş Dünyası Üzerinde Etkisi”, “Projenin Yenilikçi Doğası”, Ölçülebilir Sonuçlar”, “Hedef Kategorisindeki Projenin Uygunluğu”, “Projenin Dünya çapında diğer Ticaret Odaları tarafından başarıyla kabul edilmesi için potansiyel var mı” başlıklarıyla 5 kategoride değerlendiriliyor. Projemizin genel hedefi, dünyada ve Türkiye’de giderek gelişmekte olan turizm sektöründe yeni ve önemli bir dal olarak kabul edilen kruvaziyer turizminin İzmir’de gelişmesine katkıda bulunmaktı. Proje, hiçbir ticaret odası tarafından denenmemiş bir projedir. Bu nedenle yarışmanın kriterlerinde aranan yenilikçi özellik ile uyum sağlıyordu. Ayrıca en iyi uluslararası proje olma özelliği de gösteriyor. Çünkü uluslararası platformda ivme kazanan bu sektör, Odamızın yaptığı çalışmaları yerel olma boyutundan çıkarmış ve ona küresel bir anlam katmıştır. Bütün bunları projemizi tanıtırken belirttik. Bu projenin dünya çapında diğer odalar tarafından da uygulanabileceğini, projemizin finale kalmasının diğer odalar için de motivasyon kaynağı olacağını anlattık. Jürinin de bizimle aynı düşüncede olduğunu ve finale kaldığını mutlulukla görüyoruz.”
 
FİNAL MEXİCO CİTY’DE
Yarışma jürisinin ön eleme sonucunda İTO’nun kruvaziyer turizminin İzmir’de gelişimi üzerine verdiği projeyi “En İyi Uluslararası Proje” kategorisinde değerlendirerek finalist olarak ilk 5 içine aldığını belirten Demirtaş, Meksika’nın Başkenti Mexico City’de 8-10 Haziran 2011 tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan Dünya Odaları Kongresi’nde finalde sunum yaparak diğer adaylarla yarışacaklarını söyledi. Demirtaş, İTO ile aynı kategoride Canterbury Ticaret Odası (Yeni Zelanda), Davao Şehri Sanayi ve Ticaret Odası (Filipinler), Handwerkskammer Koblenz (Almanya), Winnipeg Ticaret Odası (Kanada) ile yarışacaklarını belirterek, “Dünya Odalar Federasyonu bu yıl yarışmasını “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi”, “En İyi Küçük İş Projesi”, “En İyi Uluslararası Proje”, “En İyi Sıradışı Proje” olmak üzere 4 kategoride hazırladı. Başvuran 72 projeden bu 4 kategorinin her birinde seçilen 5 finalist olmak üzere toplam 20 finalist Mexico City’deki Dünya Odaları Kongresi kapsamındaki yarışmada 8 Haziran’da jüriye sunum yapacak. Bizde iddialı bir sunum ve film hazırladık. 10 Haziran’da da ödüller açıklanacak. Ödül almak için Meksika’ya gidiyoruz” dedi. Demirtaş, Her iki yılda bir yapılan yarışmaya Oda olarak 2009 yılında da İzmir Ekonomi Üniversitesini Kurma Projesi ile katıldıklarını ve “En İyi Sıradışı Proje” dalında finale kaldıklarını hatırlatarak, Malezya’daki finalde de “Gelişmekte olan ülkelerden gelen en iyi proje” ödülünü aldıklarını söyledi.
 
DÜNYADAKİ ODALARI BİRARAYA GETİREN TEK ORGANİZASYON
Dünya Odalar Kongresi, Milletlerarası Ticaret Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ve dünyadaki tüm oları bir araya getiren tek uluslararası etkinliktir. Milletlerarası Ticaret Odası’nın yaklaşık 14.000 üyesi bulunmaktadır.
 
Bu kongrelerde Odaların sunduğu yeni hizmetler, yeni ürünler, trendler ve yapısal değişiklikler konularında Odalar birbirleri ile fikir alışverişi olanağı sağlanmaktadır. Ayrıca dileyen Oda temsilcileri bu kongreye beraberinde işadamları ile birlikte katılabilmekte ve bu heyetler iş bağlantıları yapabilmektedir. Kongre konuşmacıları, Odalar, ticaret birlikleri, iş dünyası ve hükümet liderleri ve uzmanlardan oluşmaktadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeyrek altının yeni rakibi
Düğünlerin vazgeçilmez hediyesi olan çeyrek altının fiyatının 130 lirayı ...
Türk istihbarat uydusu Çin'den fırlatılacak
Türkiye, fırlatma teknolojisine sahip olmadığı için ilk istihbarat ve ...
Açılmadan kapatılacağı tarih verildi
İlk kez bir ülke kurulmadan nükleer santralını kapatacağı tarihi açıkladı. ...
 
Otomotivde büyüme %50’yi aştı
Türkiye otomotiv pazarı yılın ilk 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,26 büyüdü.
Türkiye’ye cari açık ve kredi notu uyarısı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin artan ...
MB: Enflasyon Haziran’da düşüşe geçecek
Merkez Bankası, Haziran ayında meyve fiyatlarındaki aşağı yönlü düzeltme ...
 
EFT’ye alternatif geliyor
Merkez Bankası EFT Sisteminde artan yoğun işlem hacmi göz önüne alınarak, ...
CIPR Mükemmellik Ödülü Aygaz'ın oldu
Aygaz’ın “Yarın Hava Nasıl Olacak?” projesi Avrupa’nın en önemli iletişim ...
6 Ege firmasını yabancılar satın aldı
Uluslararası sermayeli kuruluşlar son 6 ay içinde, Ege'de faaliyet gesteren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva