HABERLER>EKONOMİ
17 Ocak 2012 Salı - 13:00

İşte İzmir'in EXPO 2020 logosu

İzmir EXPO İzmir 2020 sürecinde iletişim sürecinin en önemli ayağını oluşturan düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı.

İşte İzmir in EXPO 2020 logosu

ERKAN İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ - Logoda İzmir’in konukseverliği, gençliği ve sıcaklığı vurgulanan logoyu İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO İzmir 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ve Yürütme Kurulu Komite Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar tanıttı. Logoyu ihaleyle bir şirkete değil, grafikerler grubu hazırladı. İhale uzun süreceğinden dolayı böyle bir yönteme gidildiği öğrenildi. Logoda yer alan İzmir/Turkey yazısının küçük kalması eleştirilirken, yetkililer bunun hem İzmir hem de Türkiye projesi olduğunu ifade etti.

 
İzmir’in EXPO 2020 yolunda en önemli ayaklarından biri olan kurumsal kimlik çalışmasında yer alan logo bugün belli oldu. Mövenpick Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında EXPO 2020 logosu basına tanıtıldı. Dünyaya İzmir’in pozitif gücünü, gençliğini, sıcaklığını, konukseverliğini gösteren logo bundan sonra tüm yazışmalarda, toplantılarda kullanılacak.

EXPO 2020 Logosu tanıtım videosu için tıklayın
 
“İzmir köklü geçmişi olan eski bir şehir, global olarak da genç bir kent, İzmir’in çok hedefi var. Önemli sınavlar verecek” diyen EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İzmir’in en önemli sınavlarından biri de EXPO. Nüfusumuz genç, büyük gücümüz var. İzmir gençliği bizi dünya haritasında özel bir yere koyacak güçte. İzmir’in gençliği tüm dünyaya tanıtmalıyız. Genç kentimiz ve gençlerimiz bu projeye önem veriyoruz. Planlı özenli çalışıyoruz. Strateji oluşturuyoruz. Bu stratejiyle hedefe ulaşmak istiyoruz. İletişim stratejisinin ilk adımını logoyla attık. Bu logoda dünyaya İzmir’in pozitif gücünü, gençliğini, sıcaklığını, konukseverliğini gösterecek bir logoyla tanıtacağız” diye konuştu.
 
Kurumsal kimliğin önemine değinen Özgener, “Aktif bir website olmalı. Site ve diğer danışmanlık alınacak diğer hizmetlerde ihaleye yakın zamanda çıkacağız. Şubat ya da Mart ayında hizmet alacağımız kurumlarla olan ihaleleri tamamlayacağız. Sonucunda da tüm hızıyla dosyamızı hazırlayacağız ve delege bazında çalışmaya başlayacağız. Tüm kentten destek alıyoruz, üniversite rektörlerinden halka, öğrencisinden yaşlısına kadar destek alıyoruz. Bu bir ekip işi, ekip geniş olmalı. Kim destek olmak istiyorsa onlarda faydalanmak istiyoruz. Üniversiteler bu anlamda çok önemli. Rektörlerle 30 Ocak’ta bir toplantı yapacağız” dedi.
 
ZİMMET YÖNTEMİ
“Lobicilik kazanmanın ana noktası” şeklinde konuşan Özgener, “Dışişleri bakanlığının hükümetin desteği önemli ama bizlerin de bu konuda titiz çalışması gerekiyor. Belli gruplar oluşturup BİE ülkelerine ziyaretlere başlayacağız., o ülkeleri gruplara zimmetleyeceğiz. Çizgileri belirleyip çalışmaya başlayacağız. Gruplar kurup fahri konsoloslardan yardımcı olmalarını rica ederek, zimmet yöntemiyle devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
 
ORGANİZE BİR İŞ
Özgener, yürütme kurulunda yer almayan İzmir Ticaret Odası Başkanı’ndan da yardım alacaklarını belirterek, “Ekrem Demirtaş ve İTO’nun eski Sayman Üyesi Nemci Çalışkan’ın da deneyimlerinden yararlanmak için bir araya geldik. İTO bize lobicilik için başvuruda bulundu. Onlarla organize olacağız. Bu bir ekip işi. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. İstanbul’daki önemli fuarlara, kongreler gelen önemli kişilerdenEXPO konusunda yararlanacağı.z İstanbul’da, Ankara’da da ofis açacağız. Gerektiğinde bizler de oraya gidip çalışmalara gideceğiz ” dedi.
 
HERKESE KAPIMIZ AÇIK
EXPO 2015 Genel Sekreteri ve şu anki Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in her fırsatta kendisinden fikir alınmadığını dile getirmesi üzerine İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Mahmut Özgener bu eleştirilere yanıt verdi. Vali Kıraç, “Tunç Soyer 2015’te önemli işler yaptı, 2020 teknik komitede de yer aldı. Danışma kurulunda yer almasını istiyoruz. Destek vermek isteyen kim varsa görüşünü verir. Bize danışılmadığını kimse söyleyemez. Her zaman gelsin çalışsın” derken, Özgener de , “Biz polemiğe girmek istemiyoruz. Biz kendimizi bunun dışında tutmaya özen göstereceğiz. Tunç Bey’i Yürütme Kurulu başkanı olduktan sonra aradım. Kendisini dinlemek istediğimi belirttim. 9 Ocak’taki Yürütme Kurulu toplantısında da komitedeki arkadaşlar, Soyer’in önümüzdeki toplantıya gelmesini, herkesin onu dinlemek istediğini söyledi. İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can da kendisini aradı. Fakat buna rağmen bir gazeteye röportaj verdi. Takdir sizin” dedi.
 
BÜTÇE YETERLİ
Vali Kıraç da EXPO hakkında gelinen durumu anlattı ve 3 Şubat’ta BİE Başkanı Loscartales’e ziyarete nezaket ziyaretine gideceklerini, Türkiye'yle tarihi ve kültürel bağları bulunan Orta Asya, Kafkasya, Karadeniz ve Balkan Ülkeleri'ne kalkınmalarında destek vermeyi amaçlayan TİKA kuruluşuyla da ortak hareket edeceklerini belirtti. Hükümetin yaptığı her uluslarlarası organizasyonda İzmir’in isminin yer almasını, bir ayağının İzmir’de olmasını istediklerini ifade eden Kıraç, “EXPO 2015’te harcanan miktar üzerinden 2020 bütçesini oluşturduk. Bu 50 milyon liralık bütçenin bize yeteceğini düşünüyorum. Herhangi bir kaybedilmesi halinde bütçe yüzünden EXPO’yu kaybettik dedirtmeyeceğiz. Yakın zamanda hem Başbakanımızı hem de Cumhurbaşkanımızı teşekkür için ziyaret edeceğiz” dedi. 

Vali Kıraç, Dışişleri ve Sağlık bakanlıklarından birer temsilcinin de Yürütme Komitesi içinde yer alması için kuruluş yasasında değişiklik yapılması konusunda Başbakanlığa talepte bulunduklarını belirtti. Bakanlıklarla yaptıkları görüşmelerde uluslararası toplantıların bir ayağının İzmir'de düzenlenmesini istediklerini anlatan Kıraç, bu kapsamda 2012'de BM organizasyonuyla yapılacak Somali Konferansı'na bağlı bir etkinliğin İzmir'de gerçekleşmesi için çalışıldığını söyledi. Kıraç, Sağlık Bakanlığı'nın da Dünya Sağlık Örgütü düzeyinde girişimde bulunacağını, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'nın yaptığı yatırımlar hakkında da bilgi alacaklarını bildirdi.

Yapılan çalışmaların rakipler tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Vali Kıraç, medyaya da görev düştüğünü belirtti. Kıraç, İzmir'in karşısında dört rakibin bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Biz kendimize bakacağız. Bu yarışmanın en tecrübeli takımıyız, bu takım galip gelmek için sahaya çıkıyor. İzmir'de gencinden, yaşlısına, çocuğundan kadınına herkes bu işe sahip çıkıyor. Bu duygumuzu pekiştirerek, ilgili kesimleri hareket ettirecek şekilde kamuyou baskısını artırmamız lazım." yanıtını verdi.
İnciraltı’nı EXPO alanı olarak ilan ettiklerini dile getiren Kıraç, “ Belediyemizden imar için özel bir yasa çıkması talep var. Bunun için bir hazırlık yapıp çalışacağız. EXPO sürecinde dış işleri ağırlıklı bir yol izleyeceğiz. Büyükelçi seviyesinde bir temsilci göreve başlayacak. Yürütme kurulunda da yine öyle birisi yer alacak. Fahri konsolos seviyesinde işadamları var onlardan da destek almaya devam edeceğiz. Haziran’da yeni sunum yapılacak” diye konuştu. Kıraç ayrıca EXPO ekibin oluştuğunu, genel sekreterlik görevini İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can'ın üstleneceinğini, İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) sağladığı ofis binasının bir aya kadar tamamlanacağını, İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) sağladığı ikinci ofiste çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
 
İnciraltı ile ilgili de yorum yapan Mahmut Özgener de, “ EXPO 2015 sürecinde yer konusundaki belirsizliğimiz bize dezavantaj getirdi. Ama 2020’de yeni imar düzeniyle yerimizi İnciraltı olarak tespit ettikten sonra eksikliğimizi gidermiş olduk” dedi
 

İZİNLER BİR AN ÖNCE ALINMALI
Toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, dosya hazırlığının bir an evvel başlaması gerektiğini söyledi. “Sunum dosyamız mükemmel olmalı. 2020 stratejik bir plan gerektiriyor. Bu olayın püf noktası bu. Diğer kurumların, hükümetin yatırımları, verecekleri destekler çok önemli. Yapılacakları bugünden projelendirip 2020 için uygun noktaya getirirsek EXPO İzmir’e, Ege’ye büyük bir katkıda bulunacak. İşin bu tarafı beni çok ilgilendiriyor. Belediyeni stratejik planı çevre açısından belirli bir yere taşımak içindir. Yüzülebililir körfez, tasarım kenti İzmir; körfezin, kıyıların terasların tasarlanması, kent dönüşümün hılzı olması, yeni yolların yapılması, tramvay, metro yapılması, yeşil alanların kazandırılması, çöp dönüşümünden, çamur kurutmasına kadar bütün bu hazırlıkları bitirip ana artelleri açıp, kongre fuar merkezini yapıp kenti 2020 için hazırlıyoruz. Bizim yapabildiklerimiz var, bakanlıktan izin beklenen projeler var. Bunların yaşama geçmesi çok önemli. 2013 sürecinde oylamaya giderken 2015 için taahhüt etiklerimizi yaparsak İzmir’in o günden bugüne ne kadar mesafe aldığını, neyi ne derece yapabileceğimizi göstereceğiz. Bu konuda herkesten başta milletvekillerinden, bakanlar kurulundan projeler için bir an evvel belli izinlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
barış koç 18 Ocak 2012 Çarşamba 09:23

logoya bakarmısınız?izmirin rengi mavi den eser yok...turuncunun karışımı gören de izmiri bir narenciye kenti sanacak.daha çok şehirlerarası garaj da ki otobüs firmalarının logosuna benzemiş.ortada bir ampül de olsaydı cuk oturacaktı.expo 2020 şimdiden bitmiştir.yazık izmir'e hem de çok yazık..

Yorumu oyla      13      6  
HERŞEY GERÇEK 18 Ocak 2012 Çarşamba 09:18

BU KADAR ÇOK GENÇLERİ DÜŞÜNÜYORSUNUZDA BU GEÇLER HERGÜN İŞ KAZALARINA KURBAN GİDİYOR SENDİKALI OLDUKLARI İÇİN İŞTEN ATILIYOR HUGO BOSS ,SAAVRANOĞLU ,BİLİR TUZ İŞÇİLERİ ORTADA BU AYIBINIZI ORTADAN KALDIRMADANMI EXPO YU KAZANACAKSINIZ İZMİRE YAKIŞAN BUMU EXPO 2020 YE KADAR SENDİKASIZ İŞYERİ KALMASIN O ZAMAN SAMİMİYETİNİZİ ANLARIZ

Yorumu oyla      14      6  
AMPÜLLLL 18 Ocak 2012 Çarşamba 07:58

aaaaaaaaaaa AMPÜL!

Yorumu oyla      12      6  
AŞAGIDAKİ YORUMLARA 17 Ocak 2012 Salı 23:02

İÇİNİZİN KARASI DIŞINIZA VURMUŞ. ON PARMAGINIZDA ON KARA ÖNÜNÜZE GELENE SÜRÜYORSUNUZ. ONUN İÇİN ZATEN YOK HÜKMÜNDE SAYILIYORSUNUZ. 4 milyon izmirlinin Sizle Kaybedecek Vakti Yok.

Yorumu oyla      12      8  
izmirliyiz 17 Ocak 2012 Salı 21:57

logo da aynı onlara benzemiş...izmir in simgesi olan o kadar şey varken ne o öyle logo ya...zeytin dalı deniz bir izmir için ne kadar önemli...izmir e yakışmayakn bir logo...

Yorumu oyla      14      6  
logo 17 Ocak 2012 Salı 20:44

neden ampüle benzetmişlerki !

Yorumu oyla      16      7  
İZMİRLİ 17 Ocak 2012 Salı 19:19

OLDU OLACAK BİDE AMPUL KOYSAYDINIZ...

Yorumu oyla      18      7  
İZMİR istanbul değil 17 Ocak 2012 Salı 19:16

daha uygun bir logo olabilirdi ..yapacaklarını gene yaptılar logonun renkleri ilk bakışta ne çağrıştırıyor ???? onu biz İZMİR liler biliyoruz .

Yorumu oyla      16      7  
DEMOKRAT 17 Ocak 2012 Salı 15:01

Bu İşler Böyle LOGO İle Oluyorsa,Bu Kadar Basit ise Bravo O Zaman Bizim Değerli Büyüklerimize.Demekki LOGO ya Baktığımızda Gençliğin Enerjisini,Konukseverliği,Sıcaklığı ve Pozitif Gücü Hemen Anlayacağız.Valla hadi biz Anlamasına Anlayacağız da Karşı Taraf Şıp Diye Anlayabilecekmi Acaba!

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin'in yüzde 0.2'si dünyaya yetti
Avrupa'da bitmek bilmeyen krize karşın, Çin'de büyümenin beklentileri ...
'Geçen her dakika aleyhimize işliyor'
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in birçok sorunu bulunduğunu ...
Dolar düşüşe geçti
Yurtdışındaki olumlu seyir ve Euro/dolardaki yükselişle dolar içeride 1,84'ün altına indi.
 
EXPO 2020’de logo bugün açıklanıyor
İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 için kullanacağı logo ve uzun süredir yürütülen ...
Tarihi Dalgakıran'a en yüksek teklif İTO'dan
Pasaport Dalgakıranı üst kullanım hakkı için bugün sabah yapılan ihaleyi ...
Ayten Karadağ: KOBİ’leri zor günler bekliyor
İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Üyesi Ekonomist Ayten ...
 
Emekliye enflasyon zammı belli oldu
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2012 ilk altı aylık maaş zammı belli oldu. ...
BMW 89 bin Mini'yi geri çağırıyor
BMW, su pompasındaki sorun nedeniyle 89 bin Mini Cooper marka otomobili geri çağırıyor.
Şimşek: Avrupa krizinde en kötü günler geride kaldı
2011 bütçe rakamlarını açıklayan Maliye Bakanı Şimşek, Avrupa borç krizinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva