HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2011 Perşembe - 15:06

İşte hükümetin İzmir’e özel 'Roman Açılımı'

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin öncülüğünde hayata geçen proje kapsamında Yenişehir’de planlanan tesiste Romanlara aile boyu eğitim verilecek. Çocukların derslerine katkı sağlanacak anne-babaları da meslek sahibi yapılacak.

İşte hükümetin İzmir’e özel  Roman Açılımı

Erkan İyigüngör/Egedesonsöz/Özel -Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen ancak içi tam anlamıyla doldurulamayan Roman vatandaşlara yönelik AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin öncülüğünde hazırlanan proje Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) tarafından İzmir’de uygulanacak. Şimdilik sadece İzmir’de hayata geçecek proje, eğitim-öğretime devam eden Roman çocuklarının eğitimine katkı sağlanması ve ailelerine de mesleki, psikolojik destek vermek amaçlıyor.
İlk olarak Yenişehir’de Gıda Çarşısı yakınlarında SHEÇEK’e ait bin binanın tadilatıyla yıl başından itibaren hayata geçirilmesi planlanan projede, civardaki Roman mahallerdeki eğitim çağındaki çocukların kurulacak etüt merkezine alınarak, eğitim-öğretimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
 
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ
Şu anda tadilat çalışmaları devam eden 300 metrekare büyüklüğündeki binada Roman çocukların dönüşümlü olarak başta bilgisayar olmak üzere okul derslerine yönelik destek sağlanması planlanıyor. Maddi durumu yeterli olmayan ve dolayısıyla dershane hizmetinden yararlanamadığı için eğitimdeki fırsat eşitliğinde diğer öğrencilere göre çok geride kalan Roman vatandaşların çocukları, kurulacak etüt merkeziyle desteklenecek.

ÇOCUKLARA UZMAN ÖĞRETİCİLERLE EĞİTİM DESTEĞİ
SHEÇEK yetkilileri, söz konusu projede kapmasında oluşturulacak etüt merkezinde halk eğitimden uzman öğreticilerin görev yapacağını, ayrıca psikolog, etüt öğretmenlerinin de görev yapacaklarını belirterek, “Amaç burada Roman çocuklarımıza eğitim öğretimde fırsat eşitliği yaratmak. Hem derslerine yardımcı olacağız. Hem de yetenekli oldukları alanlarla onları uzman eğiticiler gözetiminde geleceğe hazırlayacağız” dediler.
 
ANNE-BABALARINA DA MESLEK KURSU
Roman çocukların okullarına desteğin yanı sıra bölgedeki halkın ihtiyaçlarının tespiti ve çözümü noktasında da bu tesisin büyük bir misyon üstleneceğini kaydeden yetkililer, “Çocukların anne ve babalarına aile içi eğitim vereceğiz. İşsiz ailelere kurslar aracılığıyla meslek sahibi yapacağız. Ve bölgenin diğer ihtiyaçları için de elimizden gelen neyse yapmaya gayret edeceğiz’ diye konuştular.
 


BİR ÇOCUĞU KURTARAN DÜNYAYI KURTARIR
Projenin hayata geçmesine öncülük eden AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, en başta Roman vatandaşların çocuklarını kurtarmak, onlara daha iyi bir gelecek sunmak, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için düşündükleri projenin önemine şu sözlerle dikkat çekti: “Bu yola ‘Bir çocuğu kurtaran dünyayı kurtarır’ prensibiyle çıktık. Zaten seçim süreci boyunca da ‘Eksikli tek bir çocuk kalmayıncaya kadar çalışacağız’ diye bir söz vermiştik. Roman mahallerimizde yaşayan, doğru dürüst eğitim-öğretim şansı bulamayan, çoğunlukla küçük yaşlardan itibaren çalışma hayatının içine itilen çocuklarımıza daha iyi bir gelecek planı hazırlamayı hedefliyoruz. Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirip bugüne kadar kıyıda köşede kalmış, fark edilmemiş bu çocuklarımıza başta bilgisayar, İngilizce gibi çağın gerektirdiği derslerin yanı sıra okul derslerinde de destek olmayı planlıyoruz.
 
ÖNCE YENİŞEHİR’DE SONRA GÜRÇEŞME’DE
Şu anda Yenişehir’deki proje belirli bir noktaya geldi. Aynı projenin benzerini Gürçeşme için de düşünüyoruz. Belki kısa süre içinde devletin imkanları çerçevesinde projeyi İzmir’deki tüm Roman mahallelerine yayabiliriz. Çocuklarımız hem okul dersleri hem de yetenekli oldukları diğer alanlarda (örneğin Romanlarla özdeşleşen müzik gibi) profesyonel öğreticilerden ders alacak. Çocukların eğitildiği tesiste aileleri de unutmayacağız. Onlara yönelik meslek kursu, aile içi eğitim, psikolojik destek gibi önemli işlevleri bulunan bu tesisin tüm Türkiye’ye örnek teşkil edeceği ise şimdiden açık” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakrano 27 Ekim 2011 Perşembe 21:44

Bu da bir başlangıç. Eğitim de, hangi eğitim verilecek ? Portekiz'de yapılanları sayın milletvekili gözden geçirsin. " Müzik yetenekleri geliştirilmeli,bağımsız yaşamayı öğrenmeliler. Eğitimde süreklilikleri sağlanmalı" Genel amaçlarını görmeliyiz. Çoğunluk bunları üstelik dillendiriyor da.

Yorumu oyla      13      6  
umıt aydın 27 Ekim 2011 Perşembe 17:57

sen oyle zannet ısık hanım sulukelede alan razı veren razı pozıtıf ayrımcılığa evt roman kardeslerım herseyın ıyısne layık ızmırde chp ıse genelevı yenısehırden kaldırmamakla roman kardeslere en buyuk saygıszlığı yapıyor. ve roman bu her yerde yasar mantığını guduyor roman kardesler herseyın ıyısne layık

Yorumu oyla      13      9  
Işık Dikicigil 27 Ekim 2011 Perşembe 16:12

BU ÜLKEDE EN FAZLA NEGATİF AYRIMCILIĞA TABİİ TUTULAN ETNİK KİMLİKTİRLER , BÖYLE OLMASINA KARŞILIK HER ZAMAN VATAN VE MİLLET SEVGİSİ İLE AİDİYETLERİNİ HİSSETTİRMİŞLERDİR. BUNA KARŞI İKTİDAR SULUKULEDEKİ EVLERİNİ UCUZA KAPATIP, YİNE RANT SAĞLAMIŞTIR. ROMANLAR BUNLARI UNUTMAMALIDIR.

Yorumu oyla      20      9  
buruk 27 Ekim 2011 Perşembe 15:36

adam aç.sen uyduruk işlerle uğraşıyorsun,

Yorumu oyla      15      8  
Işık Dikicigil 27 Ekim 2011 Perşembe 15:27

HARİKA BİR PROJE GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ. LAKİN SİYASİ PROPAGANDA MALZEMESİ OLARAK KULLANILMAZ SA, ÇÜNKÜ BİZ BİLİYORUZ Kİ ROMANLARIN İÇERİSİNDE TARİKATLAR İYİ ÇALIŞIYOR. DÜNE KADAR KENDİLERİNİN NUFUSUNDA KIPTİ YAZIYORDU. VE RADİKAL İSLAMCI ÇEVRELER VE TARİKATLAR, ROMANLAR HACCA GİTSE HACCI KABUL OLMAZ BİLE DİYORDU.

Yorumu oyla      23      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş'tan ilk mesaj: Hedef 2014
MHP İzmir İl Başkanlığına atanan ve coşkulu bir devir teslim töreniyle ...
‘Almanya’da Kandil’in iki katı PKK’lı var’
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Almanya’da Kandil Dağı’ndan iki kat daha fazla ...
Kılıçdaroğlu’ndan büyükelçiye sürpriz sorular
Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye füze ...
 
CHP Karşıyaka’dan depremzedelere yardım
Van’da meydana gelen deprem sonrasında depremzedelere Karşıyaka’dan da ...
Önder Sav tazminat kazandı!
Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski AK Parti Konya Milletvekili Ahmet ...
MHP İzmir'in yeni yönetimi belli oldu
MHP İzmir İl Başkanlığı’na atanan Necat Karataş, coşkulu bir devir teslim ...
 
Tanrıkulu: Başbakan, sözleşmelilere verdiği sözü tutmalıdır
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ...
Gecekonduya savaş: Bedeli ne olursa olsun!
Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ...
CHP İzmir'deki imzacılar hareketinde flaş gelişme!
CHP İzmir’de, 316 imzaya ulaştıklarını belirten muhalif il delegeleri, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva