HABERLER>GÜNCEL
19 Mart 2016 Cumartesi - 15:17

İstanbul saldırısında flaş iddia: Canlı bomba o mu?

Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD üyesinden biri olan S.Y.'nin gerçekleştirdiği öne sürüldü.

İstanbul saldırısında flaş iddia: Canlı bomba o mu?

HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştiren S.Y.'nin geçmişinde yasa dışı sol örgütlerle bağlantısı var. Canlı bomba S.Y.,  2007'de de DHKP-C örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile hem Ankara'da hem de İstanbul'da gözaltına alınmış.

ARANAN 4 IŞİD'CİDEN BİRİ
Hürriyet’ten Tolgun Atilla’nın haberine göre patlamanın ardından yapılan ilk incelemeden sonra, kafası vücudundan ayrılan canlı bombanın kimliğinin de belirlendiği iddia ediliyor: Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD'ciden biri olan S.Y.

Güvenlik güçleri, Taksim Meydanı'ndaki Çevik Kuvvet toplanma alanını hedef aldığı sanılan canlı bombanın, takip edildiğini düşünerek Yunan Başkonsolosluğu'nun önünde, Balo sokak girişinde kendini patlattığını değerlendiriyor.

YASADIŞI SOL ÖRGÜTTEN GÖZALTINA ALINMIŞ
S,Y., geçmişte yasadışı sol örgütlerle bağlantısı olan DHKP-C örgütünün eylemlerinde yer aldığı için 2007'de hem Ankara hem de İstanbul'da gözaltına alınmış bir isim.

8 YIL SONRA IŞİD'Cİ OLARAK SAHNEDE
O tarihten sonra S.Y.'nin ilk olarak 'terör sahnesine' çıktığı tarih ise 18 Mayıs 2015... Adana Seyhan ve Mersin Akdeniz HDP ilçe binalarında meydana gelen bombalı saldırıların faili olarak Adana Yüreğir nüfusuna kayıtlı 33 yaşındaki S.Y.'ın ismi gündeme geldi.

Saldırı sonrası İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Adana/Seyhan ve Mersin/Akdeniz HDP parti binalarında 18.05.2015 tarihinde saat 10.00 sıralarında el yapımı bombaların patlaması neticesinde 4 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanmış ve maddi hasar meydana gelmiştir. Patlamalarla ilgili olarak güvenlik güçlerimiz tarafından soruşturmalar derhal ve titiz bir şekilde başlatılmış, yapılan çalışmalarda olayın çiçek saksıları içerisine gizlenmiş patlayıcı düzeneklerinin kullanılması neticesinde meydana geldiği anlaşılmıştır. Güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan yoğun ve titiz çalışmalardan; bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van İlimizden gelerek Adana İlimize yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir. Şahsın açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara İlinde yasadışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak 2911 sayılı Kanuna muhalefet ve kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul ilinde yasadışı sol bir örgüt faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Şahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir. Bu vesileyle olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" demişti.

Ancak daha sonra genişleyen tahkikatlar sonrası bu eylemleri gerçekleştiren S.Y.'nin IŞİD saflarına katıldığı ve eylemi bu örgüt adına düzenlediği ortaya çıkmıştı.

SAHTE KİMLİK KULLANIYORDU
Türkiye'de aranan 4 IŞİD militanından biri olan S.Y.'nin Hamza Tonbak sahte kimliği kullandığı da tespit edilmişti. Hamza Tonbak sahte kimliğini kullanan S.Y'nin 23 Ekim’de doktora, 24 Ekim’de ise eczaneye giderek ilaç aldığı, soğuk algınlığı için ise eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol adlı grip ilaçları aldığı belirlenmişti. (Hürriyet)

 
Bahçeli: Hainler başaramayacak!
 
CHP’li Özel’den sert sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir suları 4 aylık bebeğe mezar oldu…
Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan botun ...
İstanbul'da patlamadan saniyeler öncesi...
İstiklal Caddesi'nde saat 11.00 sularında patlama meydana geldi. Sivil ...
Bir acı haber de Nusaybin’den: 2 şehit
Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde yürütülen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerle ...
 
İzmir’de İstanbul yası: Teröre lanet, etkinlikler iptal!
İstanbul’daki canlı bomba saldırısı kenti yasa boğdu. Siyaset ve iş dünyasından ...
Sendikadan 'muvazaa' hamlesi: Büyükşehir'e ve bakanlığa yazı!
İZELMAN ve İZENERJİ’de örgütlü TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş sendikası Büyükşehir ...
Reuters'a konuşan Türk yetkili: İlk bulgular…
Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk güvenlik yetkili, İstiklal Caddesi'ndeki ...
 
İzmir’de gözyaşları sel oldu: Şehide veda…
PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 25 yaşındaki özel harekat polisi ...
ABD ve Almanya saldırı için uyarmıştı!
ABD ve Almanya günlerdir İstanbul'da gerçekleştirebilecek canlı bomba ...
Flaş! ‘Canlı bomba erken patladı’ iddiası!
Teröristin asıl hedefinin neresi olduğu araştırılıyor. Canlı bombanın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva