HABERLER>DÜNYADAN
13 Ekim 2009 Salı - 00:00

İsrail Basını’’ndan Türkiye’’ye zehir zemberek yazı

'Anadolu Kartalı' tatbikatından İsrail’’in dışlanmasıyla başlayan gerilim sürerken; Jerusalem Post başyazısında ’“Gazze’’de ölen Filistinli sayısının Kuzey Irak’’ta ölen Müslüman Kürtler’’den daha fazla olduğu tartışılır’” dendi. ’

İsrail Basını’’ndan Türkiye’’ye zehir zemberek yazı


 
KUDÜS - Ankara'nın Anadolu Kartalı tatbikatından İsrail'i çıkarmasıyla başlayan krizin İsrail basınındaki yankıları sürüyor.
 
Bugün İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde Türkiye hakkında sert eleştirilere yer veren bir başyazı yayınlandı.
 
Jerusalem Post, "İsrail'in Ocak ayında Gazze'ye düzenlediği "Dökme Kurşun" operasyonunda ölen Filistinlilerin sayısının, Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonlarında ölen Müslüman Kürtlerden fazla olduğunun tartışmaya açık olduğunu" yazdı.
 
ANKARA İLİŞKİLERİ BOZMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR
Yazıda, Türk ordusunun da benzer roket saldırılarıyla karşı karşıya kalındığında, sivillerin hayatını korumak adına caydırıcı gücünü kullanmaktan kaçınmayacağı iddia edildi.
 
Başyazıda şu sözlere yer verildi:
 
’“Kim tahmin edebilirdi ki? Türkiye ile Ermenistan siyasi ilişkilerini normalleştirme kararı aldı. Ermenistan Cumhurbaşkanı futbol maçı izlemek üzere Türkiye'ye gitmeyi planlıyor. Yeni Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ilk yurtdışı gezisini Türkiye'ye yaptı. Bunlar eski düşmanlıkların tarihin çöplüğüne gömülmesine dair cesaret vereci örnekler. Ama Ankara'nın aynı sırada Yahudi devletiyle ilişkilerini bozmak için her şeyi yapması oldukça kötü."
 
ERDOĞAN GAZZE'Yİ BAHANE OLARAK KULLANIYOR
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun CNN'e yaptığı açıklamada, "Gazze'deki durumun düzelmesiyle, Türk-İsrail ilişkilerinde yeni bir atmosferin kurulabileceğini" söylediğine dikkat çeken makalede şu ifadeler kullanıldı:
 
"Kudüs'teki gözlemciler, Başbakan Erdoğan'ın, Gazze Operasyonu'ndaki talihsiz sivil ölümlerini, Türkiye'yi diplomatik, stratejik ve ekonomik olarak İsrail'den uzaklaştırmak için bahane olarak kullandığından kuşkulanıyor. Sokaktaki İsrailli, benzer provokasyonlarla karşı karşıya kaldığında, Türk ordusunun da roket ateşini durdurup, caydırıcılığını yeniden tesis etmek için, düşman sivillere zarar vereceği kaygısıyla, kendi yurttaşlarını korumak için harekete geçmekten kaçınmayacağını düşünüyor. Aslında (Türkiye Kürt kayıplarının sadece çiftlik hayvanlarıyla sınırlı olduğunu iddia etse de) Gazze çatışmasında İsrailiİn, Ankara'nın Kuzey Irak'da peş peşe düzenlediği bombardımanlardan ölen Müslüman Kürtlerden daha fazla Filistinlinin öldüğü tartışılır."
 
ERDOĞAN MÜSLÜMANLARA BATI'DAN DAHA ÖNEM VERİYOR
İsrailli siyaset bilimci Efraim Inbar'ın, Erdoğan'ın İslamcı AKP'sinin Müslüman dünya ile ilişkilere Batı ile olan siyasi ve kültürel bağlarından daha fazla önem verdiğine inandığını belirten gazete, ’“Ya da Türkiye, İsrail'le ilişkilerinden kurtulup, İran ve Hamas'la arayı ısıtırken, aynı zamanda Washington ve Brüksel'le hala güçlü ilişkiler yürütmeyi mi umuyor?" diye sordu.
 
TÜRKİYE DEVAM ETMEK İSTİYOR MU?
Türkiye-İsrail ilişkilerinin başından beri inişli çıkışlı bir seyir izlediğini belirten Jerusalem Post, şöyle devam etti:
 
’“Ancak şimdi AKP'nin iktidara gelemsiyle ilişkiler daha sistematik bir şekilde bozuluyor. Türk politikacılar ne kadar İsrail'e yüklense de, İsrailliler iki ülkenin ordularının stratejik düzeyde işbirliği yaptığını biliyorlar. Ama o da mı sona eriyor? Türkiye yeri doldurulamaz bir müttefik. İsrailliler bütün olan bitene rağmen, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı menfaate dayanan ilişkilerin sürmesini istiyor. Bu ilişkinin devam etmesini isteyip istemediğini gösterme sırası Türkiye'de. Bu aynı zamanda, Türkiye'nin İslam ile Batı arasında yeni bir engel çıkarmak yerine köprü olmak isteyip istemediğinin de bir göstergesi olacak." (NTVMSNBC)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Parlamento çatısında bir gün!
İngiltere'nin başkenti Londra'da, iklim değişimine dikkati çekmek ...
Sanatçı ruhlu ve alımlı bayan asker aranıyor!
Çin Halk Kurtuluş Ordusu (ÇHKO), iyi eğitimli, belagat yeteneği olan, ...
Obama’’dan gay açılımı
ABD Başkanı Obama, Washington’’da 3 bin eşcinsel aktiviste hitabında, ...
 
Silahı savundu kurşunla öldü
ABD’’de silah hakları savunucusu olan Melanie Hain, kendisini aldattığını ...
YouTube'a günde 1 milyar tık
Dünyanın en büyük video paylaşım ağı YouTube'un bir günde aldığı hit sayısı 1 milyarı buldu.’
Kuzey Kore beş füze denedi
Kuzey Kore'nin kısa menzilli beş füze denemesi yaptığı bildirildi.’
 
6 Uygur Türkü'ne idam
Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'nde geçtiğimiz Haziran ayında yaşanan ...
41 yıl sonra tutuklandı
ABD'nin New York kentinde, 41 yıl önce bir Pan Am yolcu uçağının ...
Araplara ’‘Osmanlı’’ dersi
Anadolu Kartalı Tatbikatı’’na İsrail uçaklarının gelmesini Türkiye istememesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva