HABERLER>EKONOMİ
18 Mart 2016 Cuma - 10:33

İnvenura gıda güvenliğinde 7 bölgeye açılıyor

Türkiye’de gıda güvenliği alanında 3 laboratuvarla hizmet veren İnvenura, yol haritasını açıkladı. Kontrolsüz gıdaların 200’den fazla hastalığa yol açabileceğini söyleyen İnvenura CEO’u Burak Karapınar, 3 yıl içinde 7 bölgede 7 laboratuvarla hizmet vereceklerini açıkladı.

İnvenura gıda güvenliğinde 7 bölgeye açılıyor

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Türkiye’de gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 2011 yılında İzmir merkezli olarak kurulan İnvenura Holding, yeni sezondaki yol haritasını açıkladı.

Firma tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan İnvenura CEO’u Burak Karapınar, İzmir, Manisa ve İstanbul’da kurulan laboratuarların bütün Türkiye’de hizmet verebilecek bir ağ kurmak için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Türkiye’deki tarım ürünlerinin kalitesinin arttırılıp, ihracattaki payı yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen Karapınar, “Gıdaların üretim süreçlerindeki hatalı uygulamalar sonucunda oluşan son ürün kaybını ortadan kaldırarak ekonomimize katkı sunuyoruz” dedi.

7 İLDE TOPLAM 7 LABORATUVAR
Mevcut laboratuarları ile özellikle gıda analizinde pazar paylarının yüzde 10 olduğunun altını çizen Karapınar, 40 milyon dolarlık yatırım ile 3 yıl içerisinde hizmet verdikleri toplam il ve laboratuar sayısını 7'ye ulaştıracaklarını belirtti.  Karapınar, "Katma değerli ürünlerle çiftçimizin daha çok kazanması için İzmir ve Manisa laboratuarlarımızda analiz, danışmanlık ve denetimi kapsayan entegre hizmet modeli ile çalışıyoruz. Bu modeli Türkiye'de ilk defa uygulayan İnvenura Analiz Denetim Bitki Koruma Grubumuzun İstanbul şubesini ise bu yıl faaliyete alacağız. Böylece 2016 bitmeden laboratuar sayımızı 3'e ulaştıracağız ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde ise ülkemize 40 milyon dolar daha yatırarak laboratuar sayımızı 7 ilde toplam 7'ye ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

200’DEN FAZLA HATALIK
Tarımsal üretimde gıda güvenliğinin çok sayıda hastalığa kaynak oluşturabileceğini söyleyen Karapınar, gıda yolu ile bulaşan 200'den fazla hastalığın alerjik reaksiyondan felce kadar pek çok farklı sonuç ile insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyerek, “Yanlış analiz sonuçlarının hem insan sağlığı hem de Türkiye ekonomisine önemli zararlar veriyor. Gıda güvenliğine dikkat edilmemesi halinde hamileler, bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerin kalıcı hasar veya ölümcül risklerle karşı karşıya kalıyor” dedi.

KATKI MADDELERİ GIDA GÜVENLİĞİNE KARŞI TEHDİT
Gıda ürünlerindeki katkı maddeleri ve zirai ilaç kullanımının artması ile çevresel kirleticilerin gıdalara bulaşmasının gıda güvenliğini tehdit eden temel parametreler olduğunu söyleyen Karapınar, “Dünyada ve Türkiye'de gıda güvenliği oldukça önemli bir konu haline gelmişken İnvenura olarak toprak, yem, su ve gıda başta olmak üzere tüketicinin daha sağlıklı ve kaliteli besine ulaşması için tedarik, üretim, paketleme ve sunumun da yer aldığı tüm süreçleri kontrol ediyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden gıda kaynaklı fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri tespit  ediyoruz. Ayrıca kontrolsüz zirai ilaç kullanımını önlemeye yönelik üretici ve tüketici bilincinin gelişmesine katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Ankara’da dehşet günü: 2 saldırı 4 ölü!
 
İzmir Çanakkale’yi andı: Minnetle, şükranla, rahmetle…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'de ihracatın yıldızlarının onur gecesi
Ege İhracatçı Birlikleri, bölgede en fazla ihracat yapan firmaları ödüllendirdiği ...
Bakan Elitaş’tan İzmir’de ‘OSB Yasası’ müjdesi!
Gençlerin inovatif çalışmalarına iş dünyasının destek olması yönünde çağrı ...
Türkiye’nin kruvaziyerde yolu açık!
Dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan Miami’deki “Seatrade Cruise Global ...
 
Emeklinin gözü zam ve promosyonda!
11 milyon emeklinin bu yaz zammın dışında promosyon da alması bekleniyor. ...
FED kritik faiz kararını açıkladı!
Piyasaların merakla beklediği faiz kararı geldi. ABD Merkez Bankası Fed, ...
Flaş! Demirtaş’ın oğluyla yargılandığı ‘zimmet davası’nda ne karar çıktı?
İTO Başkanı Demirtaş’ın oğlu Egemen Demirtaş’la birlikte yargılandığı ...
 
Demirtaş: Kruvaziyerde 2017’yi planlamamız gerekiyor
İTO Başkanı, “Liman çok ama gemi sınırlı. Bu yüzden etkin bir planlama ...
Fuar İzmir büyük buluşma için gün sayıyor
Dünyadaki sayılı mermer fuarlarından biri olan MARBLE, Türkiye’nin en ...
İZSİAD Yönetimi’nden Down Cafe’ye destek
Bornova’nın örnek sosyal projesi Down Cafe’ye İZSİAD Yönetimi’nden de destek geldi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva