HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2010 Pazartesi - 00:00

İnönü ile Yeşillik caddeleri birleşiyor

Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi bağlantısını 2 km. kısaltacak yeni ekspres yolda önemli bir adım daha attı.’

İnönü ile Yeşillik caddeleri birleşiyor


Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi bağlantısını 2 km. kısaltacak yeni ekspres yolda önemli bir adım daha attı.’ Dostluk Bulvarı ile Yeşillik Caddesi arasındaki son binanın yıkımında ilk balyozu Başkan Kocaoğlu vurdu.
 
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, büyük bedellerle kamulaştırma yaparak kentin önünü açtığı yatırımlara bir tanesini de İnönü ve Karabağlar Yeşillik Caddesi arasında gerçekleştirecek.  İnönü Caddesi ile Karabağlar Yeşillik Caddesi arasındaki mesafe,  açılacak yeni ekspres yol sayesinde 2 kilometre  kısalacak. Böylece hem daha kısa sürede ulaşım sağlanacak hem de trafik rahatlayacak.

Bu önemli güzergahın Dostluk Bulvarı ile Yeşillik Caddesi’’ni birbirine bağlayan kısmındaki son binanın yıkımı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun katımıyla gerçekleştirildi.  Yıkıma CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan,  Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu,  meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 



Sembolik yıkımdan önce bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  ’“Bir taraftan yolları bulvarları açarken, diğer taraftan  80 kilometrelik Aliağa- Menderes Projesi’’nde  sona geliyoruz. Metromuzu 11 kilometreden 21 kilometreye çıkararak İzmir’’de ulaşımda 40 yıldır konuşulan ama bir türlü gerçekleştirilmeyen ne kadar proje varsa hepsinin üzerine gittik, çözdük, çözüyoruz. Bunların hepsini ekonomik güçle, tasarrufla, kaynakları doğru öncelik sırasına göre harcayarak gerçekleştiriyoruz. En çok dikkat ettiğimiz konu tasarruf, ikincisi projelerin kente, kent insanına, kent ekonomisine ne getireceğidir. Yani öncelik sırasıdır. Bu konuda şimdiye kadar hata yapmadık. Önümüzdeki süreçte de yapmamak için azami dikkat gösteriyoruz’”  dedi.
 
’‘EN İTİBARLI BELEDİYEYİZ’’
Bir zamanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin borçlu bir belediye olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, ’“Biz göreve geldiğimizde, borçlular listesinde üçüncülükten hiç aşağıya inmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şu anda değil belediyeler, devlet  kurumları içersinde en itibarlı, krebilitesi en yüksek kurumlardan biri haline geldi. Bunu 5 senede başardık. Bu kadar yatırım yaparak 450 milyon TL’’nin üzerinde kamulaştırma yaparak, bir Aliağa-Menderes Projesi’’ne 530 milyon TL para harcayarak yaptık. Üst geçitleri yaparken dünyanın parasını harcadık. Sadece Büyük Çiğlide 35 milyon TL kamulaştırma, 31 milyon TL inşaat yaptık.  Evka 5 Yonca Kavşağı’’nda kamulaştırma bedeli 25 milyon TL’’yi buldu.  Hepsini yapıyoruz. Hedefimiz bu kenti kalkındırmak, yerelde kalkınmayı sağlamaktır’” dedi.   
 

ÖNCELİK SIRALAMA
Kamulaştırmaları tamamlanan yeni fuar alanının projesinin çizilip inşaatına  başlanacağını da söyleyen  Başkan Aziz Kocaoğlu,  Karşıyaka’’da yaşama geçirilecek  İzmir Opera binası  projesi için  açılan Ulusal Mimari Proje yarışmasına  175 başvuru yapıldığını hatırlatarak şöyle devam etti: ’“Çamurdan kurtulmak için 50 ila 100 milyon TL’’ye çıkacak çamur çürütme, elektrik  elde etme ve kurutma  projesini devreye sokuyoruz. Çöp problemini A’’dan Z’’ye çözecek, ayrıştırma, geri kazanım ve Avrupa standartlarında düzenli depolama diye isimlendirilen bir projenin ihalesine çıktık. Bunların hepsi devam edecek. En çok eleştiri aldığımız konu ’‘denizi kullanmıyorsun, süratli tekneler almıyorsun’’ konusu. Bunun üzerinde de uzun müddettir çalışıyoruz.  Ne yaparsak yapalım; körfezde taşıyacağımız yolcu sayısı gemiyle 50 bin civarındadır. Tabii ki gemileri yenileyeceğiz.  Modern yolcu gemileri alacağız. Körfezi hareketlendireceğiz ama öncelikle  günde 550 bin yolcu taşıyacak Aliağa Menderes Projesi’’ne para yatırdık. Öncelik sıralaması ve ihtiyaçların doğru sıralaması budur.’”
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise ilçenin özlemle beklediği yeni güzergahın ulaşıma büyük katkılar sağlayacağını söyleyerek Başkan Kocaoğlu’’na bu konuda teşekkür etti.
 
YOL 2 KM KISALACAK
İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı’’ndan başlayarak Hıfzısıhha önünden 52/18, 52/96, 200/1, 9601, 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergahı boyunca açılacak 5.5 kilometrelik yeni bağlantı yolu;  İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi’’ni birbirine bağlayarak vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak.

Toplam 7.5 kilometrelik güzergahı 5.5 kilometreye indirecek güzergah için 30 milyon TL’’lik kamulaştırma öngörülüyor ve projenin şu anda kamulaştırma çalışmaları sürüyor.
Yıkımı gerçekleştirilen bina ile İnönü Caddesi’’ni Yeşillik Caddesi’’ne bağlayan yolun 4025 Sokağı Dostluk Bulvarı’’na bağlayan bölümündeki kamulaştırmalar tamamlanmış oldu. Böylece Yeşillik Caddesi’’ni Dostluk Bulvarıyla buluşturan yaklaşık 218 metrelik kısım 25 metre genişliğiyle uygulama imar planındaki durumuna uygun olarak düzenlenebilecek. Bu bölümde 24 adet arsa kamulaştırıldı ve 19 bina kamulaştırılarak yıkıldı. Güzergahın diğer bölümlerinde yapılan kamulaştırmalarla birlikte, bugüne kadar yapılan toplam kamulaştırma bedeli ise  8 milyon 818 bin TL oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi’’nde gözaltı şoku
Antalya’’daki ’‘Kasırga 1’’ operasyonu İzmir’’i de vurdu. Buca Belediyesi ...
Temiz bir Güzelbahçe için
Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe’’yi Güzelleştirme Çevre ve Kültür ...
Balçovalı annelerin okuma bayramı’…
Balçova'daki Semtevleri bünyesinde okur-yazarlık kursuna devam eden ...
 
Konak’’ta el emeği-göz nuru bir sergi’…
Konak Belediyesi ve Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Menemen’’e ’‘hayat hattı’’
Koyundere’’deki 30 yıllık eski boruları yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Bayraklı Belediyesi’’nden spora tam destek
Spora yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Bayraklı Belediyesi, ...
Tiyatro, kek ve süt hepsi bir arada
Balçova arsalarına zemin etüdü
Büyükşehir, Balçova Arsa Mağdurları’’nın sorununa çözüm olacak planlama ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva