HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2023 Cuma - 12:45

İnciraltı toprak sahiplerinden CHP'li Bakan’a tepki: Asıl biz utandık!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın İnciraltı planlarına yönelik “Utanç verici plan” ifadesi, İnciraltı toprak sahiplerinin ağır eleştirilere hedef oldu. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, toprak sahipleri adına sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “İzmirli toprak sahipleri olarak bu açıklamanızdan asıl biz sizin adınıza utandık, çok yazık” ifadelerine yer verildi

İnciraltı toprak sahiplerinden CHP li Bakan’a tepki: Asıl biz utandık!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın İnciraltı planlarıyla ilgili olarak SONSÖZ TV’de söylediği “Utanç verici plan” şeklindeki ifadesine, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut’tan tepki geldi. Karabulut, toprak sahipleri adına yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan; İnciraltı planları için "Utanç verici plan" diye açıklama yapmışsınız. İzmirli toprak sahipleri olarak bu açıklamanızdan asıl biz sizin adınıza utandık, çok yazık” dedi.

CHP'Lİ BAKAN'DAN İNCİRALTI YORUMU: UTANÇ VERİCİ!

YAŞADIĞIMIZ MAĞDURİYETİ EN NET DİLLENDİREN KİŞİYKEN, NE OLDU SİZE?
Başkan Tayfun Karabulut’un sosyal medya hesaplarından paylaştığı tepki dolu açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bakan; daha düne kadar İnciraltı plansız kaldığı için yaşanılan mağduriyeti en net dillendiren kişiyken, Balçova'nın evladı olarak İzmirli toprak sahiplerinin durumunu ortaya koymuşken, bugün ne oldu da ‘İnciraltı sadece İnciraltılıların değildir’ oldu? Siyaset bu olmamalı. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki; biz İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri bugüne kadar samimi olarak, İzmir'in yararına ve bizleri de mağdur etmeyecek bir plan istedik. Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı turizm öncelikli plan, İzmir'in yararına olmak üzere ayrıca biz İzmirli toprak sahiplerinin yüzde 90 memnuniyeti ile sonuçlanmıştır. İzmir'e de yepyeni 590 bin metrekarelik nitelikli yeşil alan ve 22 bin yeni yatak kapasitesi ile turizmde sıçrama yaratacak yeni alan kazanmış oldu.”

TOPRAK SAHİPLERİ OLARAK HER ŞEYİN FARKINDAYIZ
“Yüzde 99'u şahıs mülkiyeti olan, 5 nesildir İzmirli ailelerin yerleri olan İnciraltı'nın planları, halkı düşünerek yapılan, sadece parsel büyüklükleri olmuştur. Bugün verilen imar; İzmir'in son 20 yıldır yapılan planlarının en düşüğüdür. Düşünün 0,20 emsalde imar verilen yerlerimiz var. Ayrıca konutta 2 kat, turizm ve ticarette 3 kat... Bu mu bizi kayırmak! Ayrıca bugün İnciraltı'nda yaklaşık 200 dönüm üzerinde sermayenin açtığı izale-i şuyu davaları var. Sizin tepkilerinize neden parsel büyüklükleri eğer 10 bin - 15 bin olursa daha fazla sermayenin izale-i şuyu davaları ile İzmirli toprak sahipleri mağdur edilir. Bunu mu savunuyorsunuz? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı plana gelen tepkiler, ne bir holdingi ne de bir firmayı kollayarak plan yapmıştır, diye olmamıştır. Anlamıyoruz sizleri gerçekten ne rahatsız ediyor, Allah aşkına söyler misiniz? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, yaklaşık 4,5 yıl önce ‘İnciraltı'nı planlamak ilk işim. Ama bunu da sizin yararınıza çözeceğim’ diye söz vermişti. Bugün bu bölgenin 150 yılı aşkın mülkiyet hakkı olan has İzmirli ailelerinin Ata toprağının İzmir'e ait olduğunu söyledi. Artık yeter diyoruz. Çekin elinizi toprağımızdan diyoruz. Artık sermayeye verecek bir metrekare yerimiz yok, diyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın açıkladığı planla, anlaşılan birilerinin planı bozuldu. İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak her şeyin farkındayız. Bugüne kadar malımızı sermayeden koruyorduk, artık kem gözle bakanlardan da koruma vakti gelmiş.”

 
Konak'ta trafiğe Kemeraltı ayarı... O yol kapatılacak!
 
Mısır tarlasında uyuşturucu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Servet 21 Temmuz 2023 Cuma 16:33

Yazık patronların istediği planlar çıkmadı fazla kazanamiyacaklar.Parseller 50000 m kare olmalıydı o zaman CHP itiraz etmez 25 sene sonra inciralti çözüme kavuşturdu.

Yorumu oyla      2      4  
inci 21 Temmuz 2023 Cuma 16:27

imar işlerinde neden "bazı chp'lilerin" adı geçince insanlarda bir tedirginlik oluyor acaba? sayın genel merkez yolu imardan, inşaattan, müteahhitlikten doğrudan ya da dolaylı olarak geçen kişileri lütfen siyasetten uzak tutun!

Yorumu oyla      2      3  
Gürbüz 21 Temmuz 2023 Cuma 16:18

Dağı taşı kemirdiniz yediniz bitirdiniz İzmir''de.. Bitişik nizam, yüksek katlar.. Rantlar, rantlar.. Şu güzel coğrafyanın en çirkin şehri hâline dönüşürdünüz.. İzmir''in son 50 yılındaki bütün belediye başkanları, meclis üyeleri suçludur.. Siz hiçbir zaman İnciraltı planı yapmak istemediniz Çünkü bu çok büyük arazi özel mülktü.. Ellerinden parça parça alınması zaman alacaktı.. O kurulmuş saatin zamanı henüz gelmeden bir plan çıkınca iş, sanırım büyük sermaye adına panik yaptınız..! Hani biliyorsunuz ya : Parseller büyük olunca büyük patronlar, mahkemelerde küçüklerin ellerinden alıyorlar değil mi..? Balçova ılıca bölgesinde belediye ve patronlar işbirliği yaparak başardılar bu oyunu.. Ama günün belediye başkanı "40 yıllık plan sorununu çözdüm" diye afişler astığı günlerin üzerinden neredeyse 5 yıl daha geçti.. Ve daha bir çivi bile çakılamadı.. Çünkü izaleyi şuyu vb vb davalar davalar.. Ama merak etmeyin, burayı büyük sermaye yine alacaktır.. Parseller 13-15 bin M2.. Düşünün, Dokuz Eylül hastanesi tam karşısında büyük bir mezbelelelik ve kaybolan yıllar.. Kaybolan ekonomi.. Ve batakçı bir siyaset..! Bari İnciraltı''nı rahat bırakın.. İnciraltı gelişim derneği başkanını, üyelerini verdikleri haklı mücadele için kutluyorum.. Bu haklı mücadeleye samimiyetle destek veren Mahmut Atilla Kaya''ya da teşekkür ederim .. Hadi gelin destek verin, artık gidecek köşeniz kalmadı sayın şehir yöneticiler.. Artık kendinizi daha fazla komik duruma düşürmeyin.. Ayrıca tarafsız kalarak İnciraltı ve İzmir''in haklı sorunlarını gündemde tutan egedesonsöz ailesine de çok çok teşekkür ederiz..

Yorumu oyla      5      6  
ülker 21 Temmuz 2023 Cuma 15:11

Sn .Atilla Kaya ve Tayfun başkanın sayesinde İnciraltı planlarına kavuşmuşken,chp zihniyeti hala bizlerle uğraşıyor.Yazıktır ya!!)Sn.Atilla kayaya teşekür etceklerine uğraşmak niye..

Yorumu oyla      5      9  
.. 21 Temmuz 2023 Cuma 14:51

Bu İnciraltı Toprak sahipleri ne tarafta ne diyor belli değil biri çıkar Belediyeyi hedef akıp biri çıkar iktidarı hedef alır. ne yaptıkları belli değil. Beter olun..

Yorumu oyla      5      6  
Uğur 21 Temmuz 2023 Cuma 14:35

İnciraltı halkı siyasetin oyuncağı değil, kimin yanımızda olduğunu çok iyi gördük... Plandan önce farklı, plandan sonra herkes değişti. 10 bin metrekare parsel yapıp bizi sermayeye yem etmek mi istiyorsunuz. Yıllardır mağdur edildik bu kadar yeter artık.

Yorumu oyla      4      6  
Zeynep zeynep 21 Temmuz 2023 Cuma 14:34

İnciraltı ve Bahcelerarasi toprak sahipleri olarak yeter artık diyoruz .Acaba bu kadar itiraz etmelerinin ardında ne planları var ki bozulacak diye panik oldular.İnsan bu kadar düşüncesiz olamaz .Tapulu arazilerin üstüne bu kadar sahiplenilmez ki .Bizleri hiçe sayıyorlar.Kendi arazileri olsa burda acaba böylemi düşünürlerdi.Bizim topraklarımiz İzmir''in miş .Biz zaten İzmir''in güzellesmesi için elimizden geleni yapıyoruz mallarımızın hemen hemen yarısını yeşil alan olarak bırakıyoruz .Daha ne istiyorlar acaba .

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sınırda 2 milyon değerinde gelinlik ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Kapıkule Gümrük Kapısı'na ...
Bakanlıktan vatandaşlara su tasarrufu çağrısı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine ...
Bakanlık duyurdu: Teröristler etkisiz!
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki Metina'da tespit ...
 
Bakanlık'tan İzmir kirlilik raporu: Hangi ilçe zirvede?
İzmir Çevre Durum Raporu’na göre hava kirliliğinin en fazla yaşandığı ...
İzmir'de kaçak avcılara geçit yok!
Sahil Güvenlik ekiplerinin İzmir Körfezi’ndeki kaçak avcılarla mücadelesi ...
Katliam gibi kaza: 4 ölü, 1 yaralı!
Edirne'nin Keşan ilçesinde bir TIR, park halindeki arı kovanı yüklü 2 ...
 
Bakan Yumaklı duyurdu: 203 orman yangını çıktı!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 10 günde 40 ilde 203 orman yangını çıktığını duyurdu.
Bilimden 'El Nino' uyarısı: 2024'e damgasını vuracak!
Bakırçay Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölüm ...
Kalpazanlara yakayı ele verdi!
İzmir'de sahte para operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva