HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2024 Perşembe - 14:03

İnciraltı planlarında yeni gelişme!

İnciraltı Toprak Sahipleri'nin uzun süredir yürüttüğü çalışma sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planlama sürecinde yeni gelişme yaşandı. Planlamada kıyı kenar çizgisinde kalan bazı mülk sahiplerinin İnciraltı planının bütününde değerlendirmeye tabi tutulmaması sebebiyle yapılan itiraz mahkemede tarafından kabul gördü. Mahkeme, planın kıyı alanlarında kalan bazı binaları kapsayacak şekilde yeniden revize edilmesi konusunda yürütmeyi durdurma kararı çıkardı.

İnciraltı planlarında yeni gelişme!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir'de uzun yıllardır tartışmalara neden olan İnciraltı'nın planlanması konusuna dair süreç devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yerel seçim öncesi kamuoyuyla paylaştığı yeni plan kararı tartışmalara neden olmuştu. Planlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Planlamada kıyı kenar çizgisinde kalan bazı mülk sahiplerinin İnciraltı planının bütününde değerlendirmeye tabi tutulmak istemesi sebebiyle yapılan itiraz mahkemede tarafından kabul gördü. Mahkeme, planın kıyı alanlarında kalan bazı binaları kapsayacak şekilde yeniden revize edilmesi konusunda yürütmeyi durdurma kararı çıkardı. Kararın planının tamamını etkilemediği ve kıyı kesiminde kalan 5 hak sahibinin planlama alanından hak talep etmesi üzerine kararın alındığı aktarıldı.

 

PLANIN AYRINTILARINDA NELER VAR?
İzmir kamuoyunda tartışmalara neden olan İnciraltı Planları geçtiğimiz yılın Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılmıştı. 

Askıya çıkan İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planlarla birikte  toplam 513.28 hektar büyüklüğündeki sahip planlama alanının 214 hektar (yüzde 41,73) büyüklüğündeki kısmı ticaret turizm konut alanı, 31 hektar büyüklüğünde kısmı (yüzde 6,12) ticaret turizm alanı, 15 hektar yüzde 3) büyüklüğündeki kısmı günübirlik tesis alanı, 21 hektar büyüklüğündeki (yüzde 4,20) kısmı ticaret alanı, 82 hektar büyüklüğündeki (yüzde 15) kısmı yeşil alan (park, rekraaktif alan ve pasif yeşil) alan, 120 hektar büyüklüğündeki kısmı (yüzde 23) yol, geriye kalan alanlar ise kamusal alanlar (eğitim, cami, tesis, yurt, sağlık, açık spor tesisi) ilan edilmişti. 

Ticaret, turizm ve konut alanları için 0,60 emsal oranı ve 3 kat, turizm alanı için 0,80 emsal oranı ve 3 kat, konut alanı için 0,60 emsal oranı ve 2 kat, günübirlik tesis alanı için 0,20 emsal oranı ve 4,50 metre yükseklik izni verilmişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı alanın parselasyon planlarını hazırlıklarını yürütüyordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise planlama ile ilgili yaptığı itiraza ilişkin mahkeme süreci ise devam ediyor.

‘DAVAYI AÇANLAR AÇTIKLARI DAVAYI GERİ ÇEKECEKLER’
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Karabulut, “Alınan kararla ilgili bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da gerekli itirazı yapıyor ancak burada davayı açan toprak sahiplerimiz de bu konuda kendi avukatlarıyla bir iletişim problemi yaşamış ve bu süreç meydana geldi. Bununla ilgili olarak birkaç gün içerisinde bu davadan kendileri geri çekilecek ve plan tekrar normal işleyişine geri dönecek” ifadelerini kullandı.

‘BAKANLIK DA GEREKLİ İTİRAZI YAPIYOR’
Süreç içerisinde yaşadıkları zorluklara değinen Karabulut, “Bu süreç içerisinde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun tarafımıza açtığı yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Aynı zamanda belediyenin açtığı bir dava vardı, o davadan da ret alınmıştı. Burada bazı kişilerin de açtığı bir dava vardı. 20’ye yakın yürütmeyi durdurmanın çoğundan ret alındı. Burada İnciraltı Planları zaten bugüne kadar hukuka uygun olarak ilerledi. Burada mahkemenin verdiği karar hatalı bir karardı ve bununla ilgili olarak da biz toprak sahiplerimizle beraber müdahale talebimiz ile birlikte başvurduk. Aynı zamanda Bakanlık da bununla ilgili gerekli itirazı yapıyor bugün itibariyle ama asıl önemlisi bu davayı açan taraftaki toprak sahiplerinin kendileri de bu konuda böyle bir durumun meydana gelmesinden de üzüntü duyuyorlar. Önümüzdeki günleri kendileri de davadan geri çekileceklerini beyan ettiler” dedi.

‘MENFAAT GRUPLARININ SEVİNÇLERİ KURSAKLARINDA KALDI’
Yayımlanan haber ile ilgili olarak bazı kişilerin sevindiğini belirten Karabulut, “Süreç içerisinde mahkemenin hatalı kararı ile süreç bugünkü duruma geldi. Bakanlığın bugün yapacağı itirazla zaten bu konu istinafta düzelecektir ama bu konu daha da uzamadan davayı açan taraf olan komşularım hızlı bir şekilde bu süreçten geri çekilerek süreç yine İnciraltı Planları yine İzmir’in istediği gibi bir plan. Toprak sahiplerimizin büyük çoğunlukla kabul ettiği bir plan. Hiçbir aksaklık kalmadan devam edecek. Buradan kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreç içerisinde İnciraltı ve İzmir’e balta vurmak isteyen menfaat grupları bu haberle çok sevindiler ama bu sevinç onların kursaklarında kalacak. Bugüne kadar biz bir sürü badireler atlattık. Bu konuya benzer haberlere alışıktık ve bu süreç elbette kolay olmayacak. Arkamızda İzmir var. Toprak sahipleri olarak sonuna kadar yürümesi için de var gücümüzle mücadelemizi tamamlama konusunda sert adımlarımızı atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Gazze'de can kaybı 38 bin 848'e çıktı
 
Cani kocaya en ağır ceza talebi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Önemli Olan Üzüm Yemek !! 18 Temmuz 2024 Perşembe 15:58

Bu Kadar Kıymetli ve Büyük Bir ALanı Planlamak tabikide bir cerrah işidir.. Bu Kıymetli Alanın Her Kesime katkısı olacaktır bu apaçık bellidir ! Farklı fikirklerde tabikide olacaktır .. Amma velakin Niyet halis ise gerisi önemli değildir!! Maksat üzümü yemekse herkes katkı koyabilir !! Bunca Geçen seneler,Bunca Emek Boşuna Gitmemelidir !! Sürekli gelişen kentimize yakışır bir şeklide inciraltı artık parlayan bir yıldızdır !! Tekrardan Hayırlı ugurlu olsun inşallah .. Ve ,Son Sözüm olarak ; GEÇ OLSUN GÜÇ OLMASIN !!.. Saygılarımla

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arda Turan'ın annesine hapis cezası verildi
Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan’ın annesi Yüksel Turan’a kaçak yapılaşma ...
Bakan Yerlikaya: Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yer alan, İslami değerlere ...
2024-KPSS Ortaöğretim başvuruları başladı
2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS Ortaöğretim) için başvurular alınmaya başlandı.
 
Eşini canice öldürmüştü... Sanığın beraat kararı Yargıtaydan döndü!
İzmir'de eşini 28 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ...
Bakanlık duyurdu: 72 terörist etkisiz hale getirildi!
Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 72 teröristin, yılbaşından bu ...
Ödemiş'te yasa dışı silah ticaretine darbe
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yasa dışı silah ticareti yaptıkları iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı.
 
Otomobiller çarpıştı: 2'si çocuk 3 ölü, 10 yaralı
Isparta'da iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada Eylül Mira Yıldırım (2), Çağla ...
Elektrik faciasında yeni gelişme: 27 şüpheliye tutuklama talebi!
İzmir'de sağanaktan korunmaya çalışırken akıma kapılan 2 kişinin hayatını ...
MİT'ten PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasına darbe
Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva