HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2023 Perşembe - 14:59

İnciraltı Planlaması'na 'seçim hamlesi' dedi, itiraz etti: Şehrin vizyonu ile örtüşmüyor!

Kamuoyuna duyurulan İnciraltı planları için açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyue Başkanı Tunç Soyer, “Ortada henüz paftalar yok ama A3 kağıdına çerçevelenmiş bir tablo gördük. Oysa ortak akıl olmalıydı, şehrin vizyonuyla ilgili bir şey konmalıydı. Tüm bunlardan dolayı, açıklanan planı çok şaşırtıcı, tam bir seçim öncesi yapılmış siyasi bir hamle gibi gözüküyor” dedi.

İnciraltı Planlaması na  seçim hamlesi  dedi, itiraz etti: Şehrin vizyonu ile örtüşmüyor!

EGEDESONSÖZ – İnciraltı’nın yıllardır beklenen plan, dün, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tarafından hazırlanan törenle açıklanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, planla ilgili Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu. Soyer, planı A3 kağıdına çerçevelenmiş bir tablo olarak nitelendirirken, planda şehrin vizyonuyla örtüşen bir şey göremediklerini söyledi.

İNCİRALTI, SADECE MÜLK SAHİPLERİNİ İLGİLENDİREN BİR ŞEY DEĞİLDİR
Açıklanan planla ilgili olarak “Bir kere ortada daha paftalar yok” diyen Başkan Tunç Soyer, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Paftalar yok. Tam olarak planın izahatı da yok. Sadece A3 kağıdına çerçevelenmiş bir tablo var ortada. Tablodan anlayabildiğimiz kadarıyla, oradaki mülk sahipleriyle ilgili çözüm üretilmiş. Sosyal donatı alanları, yeşil alanları çizilen bir tablo var. İnciraltı, sadece oradaki mülk sahiplerini ilgilendiren bir şey değildir. Yıllardır bu konuda bir çalışmaya, arayışa neden girildi? İnciraltı’na haklı olarak neden bu kadar değer verildi? İnciraltı, hakikaten  ekolojik yaşam odağı aynı zamanda. EXPO düzenlemek için yıllar öncesinden kafa yorduğumuz, emek verdiğimiz bir yer. Net bir şey göremedik”

ORTAK AKIL YOK, BARİ ŞEHRİN VİZYONUYLA İLGİLİ BİR ŞEY KOYSAYDINIZ
Başkan Soyer, “Plan nasıl olmalıydı? sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı: “Bir kere ortak akıl olmalıydı. İlçe belediyesinin vizyonuyla orada nasıl bir bölge hayal ediliyor? Ona bakılmalıydı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki tasavvuru nedir, ona bakılmalıydı. Bunlar hiç değerlendirilmemiş. En büyük eksiklik budur. İkincisi de, hani ortak aklı aramadınız, bari bu şehrin vizyonuyla ilgili bir şey koysaydınız ortaya. Eee o da yok! Gerçekten akıl alacak gibi bir durum değil.”

SEÇİM ÖNCESİ YAPILMIŞ SİYASİ HAMLE GİBİ GÖRÜNÜYOR!
Planlamada gökdelen tarzı yüksek yapıların olmayacağı, binaların üç katı geçmeyeceğinin öngörüldüğü hatırlatılması üzerine Soyer, “Sorun orada değil ki. Sorun, sadece konut alanı olarak planlanacak bir yer değil ki. Bu şehrin yıllardır üzerinde titrenmiş, yıllardır üzerinde çalışılmış bir bölgesidir İnciraltı. Ortada bir emek var, bir vizyon var. Burasıyla ilgili mesela, tarım alanı denmiş. Şimdi buna dair bir kamu yararı hala yok. Ya da biz bilmiyoruz. Sonuçta bakanlık bütün bunlardan bizi hiçbir şekilde bilgilendirmiyor. Bizim bu konuda bugüne kadar yaptığımız hiçbir çalışma değerlendirilmemiş gözüküyor. Kısacası, tüm bunlar nedeniyle plan, çok şaşırtıcı. Tam bir seçim öncesi yapılmış siyasi bir hamle gibi gözüküyor. Daha askıya çıkılmadı. Onu da görmek gerekiyor. Paftaları da görmek lazım ama ilk anda edindiğimiz izlenim, budur maalesef. Daha paftaları görmedik ama A3’ten anladığımız sadece bir konut alanı olarak, ticaret alanı olarak planlanmış olduğudur. Ama bu şehrin vizyonuyla örtüşen, bu şehrin geleceğini planlanmasına katkı veren hiçbir şey görmedik.”

 
İzmir'deki cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı... Güvercin beslerken infaz!
 
'Temennimiz, tahıl anlaşmasının uzatılması'
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 14 Mayıs 2023 Pazar 01:30

Gerçekten çok bilgisiz başkan ızmirli değil atıp tutmak kolay vereyim yerimi sen tarım yap ozaman bu kadar bilgisiz olursa insan o koltuğa yakışmaz izmirle alakasız ideolojik bir tip Tunceli den İzmire başarı hikayesi kitabını yaz bari hiç birsey bilmeden başkan yaptılar de okuyalım olacak iş degil bu kadar mı Bi habersin izmirden yazıklar olsun sana size oy yok ilk defa AKP ye oy atacaz

Yorumu oyla      4      3  
Cem 13 Mayıs 2023 Cumartesi 00:31

Arsamız var ama oturcak kulübemiz bile yok.Vicdan bu mu?

Yorumu oyla      7      3  
Fatma 13 Mayıs 2023 Cumartesi 00:28

İşinize gelince vicdan var,işinize gelmeyince yok.İzmire çiçek,böcekten başka hiç birşey yapılmadı.

Yorumu oyla      7      3  
ayşe 13 Mayıs 2023 Cumartesi 00:27

Seçimden bir gün önce gelip ,bende bu vicdan var.İlk işim burayla ilgilenmek dediniz.Ne oldu..

Yorumu oyla      5      3  
Yiğit 12 Mayıs 2023 Cuma 19:54

Sen konuşma başkan. Daha dünyadan, başkanı olduğun şehirden, vediğin sözlerden haberin yok. Kusura bakma bu şehirde sen artık misafirsin. Sen ve senin gibi düşünenlere tekrar hatırlatalım. İnciraltı ve bahçelerarası ÖZEL MÜLKTÜR başka kesimleri ilgilendirmez. Vizyonunuz planınız yok bari konuşup gölge etmeyin.

Yorumu oyla      7      3  
Selami 12 Mayıs 2023 Cuma 15:10

İzmir den bahsederken bilip konuş sen paraşüt le başkan oldun orası tarım mümkün olmayan bir yer ama sen ve çevreci tasmalı yoldaşlar izmirdeki ne oluyorsa itirazci oluyorsunuz çav bellaci az süren kaldı şato da bolbol pahalı şarap lari iç bidaha zor secileceksiniz çünkü izmirli sizden ideolojik zihniyetlerinizden igrendi İzmir sizi istemez sen opera gez yurtdisi bağlantılı yovmiyeciler çevrecilik yap danışmanlarına daha yüksek mama ver az zaman kaldı çünkü keyfini çıkarın

Yorumu oyla      6      3  
ayrancılar izmir 12 Mayıs 2023 Cuma 08:16

chp ve vizyon hahahahha işte ben buna gülerim

Yorumu oyla      11      3  
Seda 12 Mayıs 2023 Cuma 00:38

Madem çok biliyordun neden sen yapmadın diye sormazlarmi insana.5 yıl olacak seçildin bir sürü sözler verdin inciraltı ve balcova arsaları için hani ne oldu. Daha dune kadar bakanlıkla çalışıyoruz diyorsun bugün kalkmış ortak akıl diyorsun.kendi söylediğini yalanliyorsun.izmirin başkanı olarak sen yapsaydın planları hani ne oldu balcova arsalarını nisan sonu mayıs başı askıya çıkaracaktın.size hatırlatayım arsa sahipleri 18 yaşında değil. Yani demem oki dalga geçtiğiniz kandirdigınız insanlar 80 .90 yaşında haa beceremiyormusunuz istanbul belediye başkanından yardım alabilirsiniz istanbul gibi yerde neler yapıyor adam öyle ot çöp festivalleri yapmakla olmuyor bu işler.evimiz yok evimiz 54 yıllık ahırda yaşıyorum.arsam orada yatıyor anca külfet vergi ödüyoruz boşuna verdiğin sözleri tut adam yapmış ama seçim için ama başka birşey için hadi senide görelim.

Yorumu oyla      7      3  
Sallamak serbest 11 Mayıs 2023 Perşembe 15:49

http://seferihisar.bel.tr/bakanligin-imar-planlari-tarim-alanlarini-birer-birer-binaya-donusturuyor/ adam açık açık bakanlığın planlarına itiraz ettik diyor, altta vatandaş imara sen açtın diyor. Hangi planla imara açmış?

Yorumu oyla      5      5  
İsmail 11 Mayıs 2023 Perşembe 15:32

İzmir gibi şehire başkanlık yapacak ne bilgin, ne saygın, ne de vizyonun var. Söylediği ve verdiği sözleri unutan, Seferihisar da gerçek tarım alanı narenciye bahçelerini imara açan, tarımı yok eden küçük ilçe bşk.nı, BŞB bşk.nı olarak ancak bu kadar faydalı olabilir, diye düşünüyorum

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ulaşıma seçim ayarı!
İzmir’de tüm toplu ulaşım araçları, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ...
Pehlivan: Yürüyecek uzun bir yolumuz var
İzmir'in Menemen ilçesinde AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı tarafından ...
Başkan Çerçioğlu: İki kırmızı çizgimiz var, bayrak ve vatan
Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Karşıyaka'da engelli annelerine özel buluşma!
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Bostanlı ...
Başkan Sandal’dan seçim mesajı: Kazanıyoruz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ...
Kınık'ta vatandaşlardan Togg'a büyük ilgi
1961 yılındaki ilk yerli otomobil girişiminden 60 yıl sonra, Türkiye’nin ...
 
Başkan Engin muhtarlarla buluştu: Doğru işbirliğinin ilk adımı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, kısa süre önce yeni yerine taşınan ...
Başkan Soyer'den 14 Mayıs mesajı: Sandıklara sahip çıkacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yer aldığı esnaf buluşması ...
Yıldız Kenter Nikah Salonu, Karabağlar'da hizmete açıldı
Karabağlar Belediyesi’nin Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva