HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2024 Cuma - 10:08

İnciraltı için kritik zirve tamam! ‘Tugay yeni plan önerdi’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya gelişlerinin ardından açıklamalarda bulunan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Başkanımız bu süreçte olmayacağını  çünkü var olan plana karşı olduklarını ve tutumlarını devam ettireceklerini söylediler.  Cemil Bey bize yeni bir plan çalışması yapmak istediklerini, bu yeni bir plan çalışması içerisindeyken de neler yapılması gerekiyorsa bakanlıkla ve  toprak sahipleriyle beraber yapabileceğini ama bu planı kabul etmediklerini dedi. Biz bunu kesinlikle kabul etmedik. Bizim elimizde bir plan var” dedi.

İnciraltı için kritik zirve tamam! ‘Tugay yeni plan önerdi’

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İzmir’de uzun yıllardır çözüm bekleyen ve planlama sürecinde sona gelinen İnciraltı bölgesi için bugün kritik bir toplantı gerçekleştirildi.

Kentin en önemli noktalarından biri olan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sağlık Turizmi alanı olarak belirlenen İnciraltı’nda planlama süreci devam ederken planlara dava açan kurumlardan biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile arsa sahipleri bugün bir araya geldi.

Egemenlik Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut ve dernek yönetimini ağırlarken, toprak sahipleri Başkan Tugay’dan destek isteyerek sunum gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrasında ise İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘BU PLAN OLMAZ’ DEDİ
Cemil Tugay’ın mevcut planları kabul etmediğini belirten Karabulut, “Başkanımız  Cemil Tugay'la  görüştük.  Kendileriyle hem İnciraltı toprak sahiplerinin mevcut durumunu, bölgenin geldiği durumu ve bugüne kadar planlama süreçlerinde yaşadığımız serüveni anlattık. Ve bu serüvenle özellikle  son 5 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle  İzmirli toprak sahipleri olarak yaşadığımız mağduriyeti aktardık. Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı ile yapılan planların  bölgede yarattığı olumlu katkıyı anlattık ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkılarını ve başkanımızın katkılarını rica ettik.  Başkanımız bu süreçte olmayacağını  çünkü  bu plana karşı olduklarını ve bu karşılıklı tutumları devam ettireceklerini söyledilerCemil Bey bize yeni bir plan çalışması yapmak istediklerini, bu yeni bir plan çalışması içerisindeyken de neler yapılması gerekiyorsa bakanlıkla ve  toprak sahipleriyle beraber yapabileceğini ama bu planı kabul etmediklerini dedi. Biz bunu kesinlikle kabul etmedik. Bizim elimizde bir plan var. Ciddi aşamalarla bu plan meydana geldi. Ve bugün İzmir'in kabul ettiği bir plan bu plan... Bu plandan vazgeçmemizin söz konusu olmadığını kendisine de söyledik. Biz planımıza sahip çıkıyoruz. İnciraltı'nın bir tane planı vardır. Ama şundan  biz eminiz ki bu planla ilgili bir kusur varsa bakanlıkla görüşülebilir. Bir tadilatlar varsa yapılabilir. Ama başkanımız bunu tadilatla giderilmeyeceğini, tadilatta olmayacağını ifade etti. Bizler toprak sahipleri olarak Büyükşehir Belediyesi'nin yanında olarak ve bu süreci bakanlıkla görüşerek bu tadilatların yapılabilmesinin İzmir'e daha büyük katkı sağlayacağını belirttik. Kendisi yeni bir plan istediğini çağrısını yineledi. Ve bizler de kendisinden bunu kabul etmediğimizi söyledik ve ayrıldık” dedi.

Kapıların tamamen kapandığını belirten Karabulut, “Şu kapılar tamamen kapandı kapılar da büyükşehir belediyesi yeni bir plan istiyor. Biz de artık İzmir'in ve İzmir'in toprak sahiplerini kaybedecek zamanı yoktur. Bizim artık yılların sonunda elimize bir planımız var. Hukuksal anlamda bir sorun teşkil etmeyen bir planı kesinlikle bu saatten sonra geri vermeyeceğiz” diye konuştu.

Hangi gerekçeler ile planın kabul edilmediği sorusuna yanıt veren Karabulut, “Dava dilekçelerine yazdığı noktalarda üş ve alt ölçekli planlarda uyuşmaması, Turizm Bakanlığı'nın önerilerinin olması… Yani bunlar aslında bürokratik anlamda tamamlanabilecek süreçler. Ama bu planı sıfırdan yapmak demek  İzmir'in yıllarını ve toprak sahiplerinin yılları demek.  Şehrin  göbeğinde düşünün ki son 32 yılın en düşük emsali verilmiş. Kimsenin sesi çıkmamış. Bir kat, iki kat var, turizmde üç kat var… Sağımızda, solumuzda gökdelen olmasına rağmen bizler kesinlikle bu planın yanında olduk. Sadece  bürokratik konulardan dolayı ben bu planın karşısında oluyorum demek bize göre uygun değildir. Kendisine de bunu ifade ettim” diye konuştu.

KAVGALI EVE GELİN GİRMEZ
İnciraltı arsa sahiplerini nelerin beklediğini sorulmasına yanıt veren Karabulut, “İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak zaten düne kadar maalesef büyükşehir belediyesi yanımızda değildi. O süreçlerde zaten hep karşımızda durdular. Zaten bir davaları vardı.  Biz toprak sahipleri olarak hiçbir şey kaybetmedik. Ama biz istedik ki bir kazanım sağlayalım. Hatta başkanımızı da  biz bölgeye davet ettik ama başkanımız size yeni planla gelirim dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şu an 18 uygulama sürecine girmiş durumda. Bu süreç tüm İzmir'in katılımlarıyla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda katılımları oluşsaydı gerçekten daha pozitif bir yaklaşım olurdu. Çünkü  yatırımcı da İzmir'e nitelikli, yatırımcı çekemiyoruz diye bizler şikayet ediyoruz.  Kavgalı eve gelin gelmez. Neden biz kavga edelim? Fikirlere, düşüncelere elbette ki saygımız var. Ama şunu unutmasınlar ki İzmir bize teşekkür borçlu. Çünkü o bölgeyi yıllardır koruyan, kollayan bugünkü Kültürpark’tan sonra ikinci yeşil alan olmasını sağlayan, sağlamasına katkı koyan bizler toprak sahipleriydik. Ve bugün de  daha iyi  bir  yaklaşımı olmasını isterdik.  Olsun,  canları sağ olsun.  Bizler de bu süreçlerde inşallah  elimizden geldiği kadar İzmir'e katkı sağlayacağız” dedi.

 
Buca’da Srebrenitsa için anma töreni
 
Dolar 33 lirayı aşarak rekor kırdı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Okam 13 Temmuz 2024 Cumartesi 00:24

Bundan daha fazla yeşil alan barındıran bir planlama yapılması zaten mümkün değil. Son 30 yılın en düşük emsali verilmiş. Zaten 5 milyon m2 nin %40 ı kamuya ait, e yani troller diyorki yeşil gidiyor, bölge betona gömülcek. Hadi ordan, zamanında bayraklıya, mavişehire haykırsaydınız. İnciraltı planları en düşük emsal ile en yüksek yeşil alanı barındıran ve toprak sahibi İzmirlilerin de bu konuda mutabık kaldığı, İzmir için, kamu için ve tüm ülke için oluşturuşmuş en iyi plandır. İtiraz siyasi dejenerasyonun ta kendisidir.

Yorumu oyla      0      0  
İsmail Yıldız 12 Temmuz 2024 Cuma 21:36

Üzücü ve geçmiş uygulamalar açısından, maalesef çelişki oluşturan bir açıklama olmuş.. Oysa bu plan en düşük emsal ve yüksek kamu yararını içeriyor.

Yorumu oyla      0      1  
Izmirli 12 Temmuz 2024 Cuma 14:29

Sayın başkan Tugayı niyeti halis olsa,halihazırda bu planın revize edilmesi vs gibi ufak problemleri giderme yolunda onay verebilirdi. Bunca emeği yok sayıp baştan plan istemek Kul hakkına girer! İnsanlar 30 kusur yıldır bekliyor !! 3 tarafimizda gökdelen varken , bornava gökdelen merkezi olmuş iken kimse ses etmiyor ,buraya verilecek 0.60 emsal 3 kat çok geliyor pes!!! O sebebten hak sahibi olan söz sahibi olur kimse kusura bakmasın!! Üzüm yiyeceksek tamam ama ,artık bağcıyı dovdurmeyiz !!!

Yorumu oyla      0      3  
Şaka gibi 12 Temmuz 2024 Cuma 13:29

Amerikan şehirleri cetvelle çizilmiş gibi, bizim sıfırdan yapılan plana bak! Yamuk yumuk yollar, ful beton, doğru düzgün ne meydan var da ne yeşil alan. Yalandan kavşaklara yeşil yapmışlar.

Yorumu oyla      3      1  
12 Temmuz 2024 Cuma 13:26

Planı okumaya gerek var mı; elinde tutuyor, görüyoruz. Gözlerde problem yoksa plan beton ağırlıklı.

Yorumu oyla      2      0  
12 Temmuz 2024 Cuma 12:45

Bir gariban randevu istese kapıdan sokmazlar.

Yorumu oyla      3      1  
12 Temmuz 2024 Cuma 12:22

Plan bildiğin beton yığını

Yorumu oyla      7      0  
Bilirkişi 12 Temmuz 2024 Cuma 12:01

Berbat bir plan. Yollar labirent gibi yeşil alan yok sosyal alan yok tamamen toprak sahiplerinin arazi sınırlarına göre çizilmiş. Zaten kentin dokusu yolları karmakarışık en azından sıfırdan yapılacak bir yer düzenli olsun. Bu planı böyle kabul etmek İzmir'e ihanettir.

Yorumu oyla      5      0  
Ahmet 12 Temmuz 2024 Cuma 11:21

Kızıldereli atasözü bilginiz kadar İnciralti planlarını açıp okuyup bilginiz olsaydı toplam yeşil alanın kıymık kadar olmadığinı görürdünüz tabi üşenmeyip açıp okuyup anlayabilene..

Yorumu oyla      1      3  
Citizen 12 Temmuz 2024 Cuma 10:53

Basına poz verirken ellerinde tuttukları plana bakılınca kenarlarda ince kıymık kadar bir yeşil alan bırakılmış olduğu görülmektedir. Ortalarında ise bol bol betonlaşma göze çarpıyor. Söylediğim gibi tüm bu alan kamulaştırılmalı ve komple bir botanik parka dönüştürülmelidir. Öte yandan bir gerçeğin bilinmesi gerekiyor, hızla betonlaşan büyükşehirleri artık doğa taşıyamamaktadır. Defalarca basında okumuyor muyuz? Kaç defa duydunuz barajlarda su seviyesi kritik düzeylerde diye? Barajlar artık kaldırmıyor. Elektrik, su, altyapı, ulaşım, betonlaşma hızına, artan nüfüsa artık yetişemiyor. "Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak." (Kızılderili atasözü)

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da Srebrenitsa için anma töreni
İnsanlık tarihinin en kara lekelerinden Srebrenitsa Soykırımı’nda 29 yıl ...
Balçova’da hedef hızlı çözüm, iyi hizmet
Balçova Belediyesi vatandaşın şikayet ve taleplerine kısa sürede çözüm ...
Srebrenitsa Katliamı’nda hayatını kaybedenler Konak’ta anıldı
Tarihe kara bir leke olarak geçen Srebrenitsa Katliamı’nda hayatını kaybedenler ...
 
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 15 yıl sonra bir ilk... Aileler büyüyor!
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 15 yıl sonra bir ilk... Aileler büyüyor!
Kardeş belediye Hamm’dan Seferihisar’a ziyaret
Seferihisar’ın 2010 yılından beri ortak çalışma sözleşmesi olan Hamm Belediyesi’nden ...
Bornova’da asfalt rekoru
Bornova Belediyesi, Başkan Ömer Eşki’nin mazbata aldığı 3 Nisan tarihinden ...
 
Üçüncü tesis yolda... İzmir'de moloz ekonomiye kazandırılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat atıklarının özellikle ...
Komisyonlar kararını verdi: Memur krizinde top mecliste!
İzmir kamuoyunda haftalardır devam eden memur eylemlerinde Sosyal Denge ...
İzmir'in kızları geleceğe umut oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile birlikte ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Fransız gazeteciyi neden kıskandı?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Bahçeniz bahar görmesin!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ganimet sofrası olarak belediyeler!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İnsana değer vermek
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Servetler hiç olmadığı kadar kirli
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Bazı konularda nokta (!) zamanı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Her açılış töreninin bir meşrebi var
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Zurnanın ‘zırt’ dediği yer!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Attends-nous PARIS
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva