HABERLER>EKONOMİ
22 Temmuz 2011 Cuma - 14:36

IMF, Türkiye’yi Denizli’den uyardı

Pamukkale Üniversitesi’nin düzenlediği Ekonomi Yaz Seminerlerine katılan IMF Türkiye Temsilcisi Lewis, "Son dönemlerde finansal istikrara bakacak olursak, Türkiye'de risk artmıştır" dedi.

IMF, Türkiye’yi Denizli’den uyardı

DENİZLİ - Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Ekonomi Yaz Seminerleri’ne (EYS) IMF Türkiye Temsilcisi Mark Lewis konuşmacı olarak katıldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen semineri, Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, Alabama Üniversitesi’nden Prof. Dr. Walter Enders de dinledi. Seminerin açılış konuşmasını yapan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, EYS’nin uluslararası standartlarda yapılması gerektiğini belirtti.
 
TEK Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, EYS’nin bundan 10 yıl önce başlarken, önemli belirsizlikler olduğunu belirterek, “Başarılı olur mu diye düşünülüyordu. Bu sorular altında program başladı ve TEK olarak bunun başarılı olması için elimizden geldiğince katkıda bulunduk. Manevi katkı ağırlıklı destek verdikö dedi.
 
EN BÜYÜK KREDİ ARTIŞI TÜRKİYE'DE
Alabama Üniversitesi’nden Prof. Dr. Walter Enders, dünyada temel emtia fiyatlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. IMF Türkiye Temsilcisi Mark Lewis de “Küresel Finansal İstikrar' başlıklı konuşma yaptı. Tüm problemlere rağmen dünya ekonomisinin büyümesini sürdürdüğünü belirten Mark Lewis şunları söyledi:
 
“IMF olarak biz iki parçalı bir toparlanmadan söz etmekteyiz. Gelişmekte olan ülkeler, gelişmiş ülkelere göre daha hızlı büyüyor. Burada gelişmiş ülkelerden kasıt, Japonya, Avrupa, ABD, Güney Kore ve benzerleridir. Gelişmekte olan ülkeler Çin, Hindistan, Brezilya ve Türkiye gibi ülkelerdir. Enflasyon tüm ülkelerde artmaktadır. Ancak bu artış gelişmekte olan ülkelerde daha fazladır. Aynı zamanda gelişmekte olan ülkelere bono ve varlık akışı da fazladır. Bu durum kredi artışını tetiklemektedir. Türkiye seçilmiş ülkeler içinde en büyük kredi artışına sahiptir. Ancak son dönemlerde finansal istikrara bakacak olursak, Türkiye’de risk artmıştır. Tüm piyasalardaki finansal duyarlılıkta bir artış olmuştur. Gelişmiş ülkelerdeki en büyük risk devlet borçlarıdır. Ancak finansal sistem riskleri de önem taşır. Yunanistan, Portekiz ve İrlanda ekonomilerinin kredi notları bildiğiniz gibi son dönemlerde düşürülmüştür. Ayrıca ABD’deki borç sınırlaması uygulaması da önemlidir. Bu durum piyasa algısını etkilemektedir. Gelişmekte olan ülkeler büyük baskı altında. Bu baskılar, güçlü büyüme, enflasyon baskısı oluşturma, finansal varlıkların fiyat artışı ve yüksek sermaye girişidir. Bu baskıları yönetmek için ülkeler çeşitli yollara başvurmaktadır. Bazı ülkeler para politikası oranlarını arttırırken, Türkiye gibi bazı ülkeler de makro politikalarla ihtiyatlı davranmaktadırlar. Gelişmekte olan ülkelerde, bu baskılar altında sıkı politikalar gereklidir. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda ihracatçıları Japonya yolcusu
Dünya’nın en büyük gıda ithalatçısı ülkelerinden olan 130 milyonluk Japonya’ya ...
Pasaport marina projeleri için ne dedi?
DTO Başkanı Geza Dologh, Konak Gümürk önü ile Pasaport vapur iskelesi ...
İTO’dan Güney Kore’ye işbirliği daveti
Güney Kore Hükümeti Bütçe Komisyonu yetkililerinin yer aldığı heyet, İzmir ...
 
Çağlayan: Fitch yine Fitch'liğini yapmış
Ekonomi Bakanı Çağlayan, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in yaptığı ...
Merkez faize dokunmadı
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, borçlanma faiz oranlarını yüzde ...
‘Doğalgaz dönüşümünü kışa bırakmayın’
İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yardımata, yaz döneminde yapılan doğalgaz ...
 
Arçelik, Güney Afrikalı beyaz eşya devini alıyor
Arçelik, Defy Appliances hisselerini iştiraki Ardutch B.V. tarafından ...
Borsa düşüşte, euro rekor kırdı
İMKB 100 Endeksi 60 bin puanın altına gerileyerek 59.600 seviyelerine ...
İŞKUR’dan Roman açılımı
İŞKUR, kayıtdışı çalışmanın ve işsizliğin yüksek seviyelerde olduğu Roman ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva