HABERLER>GÜNCEL
7 Nisan 2011 Perşembe - 14:18

Hükümetten TSK’ya 'Balyoz' tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Grup Başkanvekili Kılıç ve TBMM Başkanı Şahin, Genelkurmay'ın dün yaptığı Balyoz açıklamasına tepki gösterdiler.

Hükümetten TSK’ya  Balyoz  tepkisi

ANKARA - AK Parti'den Genelkurmay Başkanlığı'nın dün yaptığı 'Balyoz'da 163 asker hala neden tutuklu, anlamakta güçlük çekiyoruz' açıklamasına yönelik olarak açıklamalar geldi.
 
AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik, "Yargı kararlarını herkes beğenmeyebilir, eleştirebilir. Fakat ordu gibi elinde silah bulunduran bir kurumun, kurumsal olarak tepki gösterip bunu resmi açıklamaya dökerse tabiî ki yargıya müdahale olur.

TSK 'tutukluluk' kararını beğenmedi...haberi için tıklayın
 
Tutukluluk haline ben karar verecek değilim. Yargılamayı yapan ben değilim. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak mahkemelere saygı göstermeliyiz. Kurumsal yapılan açıklama yargıya açık müdahaledir. Keşke hiç yapmasalardı. Yarın bir gün doğal akışı içinde bazı sanıklar tahliye edilse kamu vicdanında 'Arkasında silahlı güç var, destek açıklaması geldi ve tahliye edildiler' düşüncesi oluşur. Bu durumda kamu vicdanında derin yaralar açar" diyerek Genelkurmay'ın açıklamasını eleştirdi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da, "Yargı süreci üzerine açıklamalar yanlış. TSK'nın açıklaması yargıya müdahale olarak algılandı" yorumunu yaptı.
 
İLK YANIT ŞAHİN'DEN
Genelkurmay'a ilk yanıt TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den gelmişti. Gazetecilerin soruların yanıtlayan TBMM Başkanı, ''Ben Genelkurmay Başkanlığımızın, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına çok önem verdiğini biliyorum. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi bakımından üzerlerine düşenleri yaptığını biliyorum. Keşke böyle bir açıklama yapılmasaydı. Bu, yargıya bir müdahale olarak değerlendirildi'' diye konuştu.
 
Özellikle devam eden bir davayla ilgili kendisinin değerlendirmede bulunamayacağını belirten Şahin, bunun anayasaya da aykırı olacağını ifade etti.
 
Yerel mahkemelerin hatalı kararlar verebileceğini, yasaları uygularken isabetsiz kararlar da verebileceklerini anlatan Şahin, ''Bunu düzeltmenin yolu, bir takım bildiriler ve açıklamalarla 'yargıya gölge düşüyor' izlenimi vermekten ziyade, yargı sürecinin sonucunda bu kararları da değerlendirecek olan yüksek yargı organları, Yargıtay var. Eğer yerel mahkeme bir hata yapmış ise Yargıtaya gelir'' dedi.
 
Şahin, şöyle devam etti: ''Tabii bunu yapacak olan da yine yasal çerçeve de yargı mensuplarıdır. Bu sözlerim, yargıya müdahale şeklinde değerlendirilmesin. Çünkü AİHM, adil yargılamadan bahseder ve adil yargılama ile ilgili birçok içtihadı da vardır. Uluslararası sözleşmeler bağlamında Türk mahkemeleri ve yargıçların, altına imza koyulan bu sözleşmelere ve kendi iç hukukumuza uygun yargılama yapacaklarını, yapmakta olduklarını, buna daha çok itina göstereceklerini düşünüyorum.''
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıraç'tan polis teşkilatına teşekkür
İzmir Valisi Cahit Kıraç polis teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü nedeniyle ...
Böyle barışma şartı görülmedi!
CHP'li Sevda Erdayan, boşandığı ve kendisiyle yeniden evlenmek isteyen ...
Kamuda çalışan doktorlara müjde
Danıştay, 'Tam Gün Yasası'nın ''Kamuda görevli hekimlerin muayenehane ...
 
YGS'de 'şifreyi' fark eden çıkmamış!
Türkiye'nin günlerdir yanıtı beklediği soru çözüldü, ÖSYM kitapçıkları ...
İzmir'de kumarhane baskını
Alsancak'ta düzenlenen kumarhane operasyonunda gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklandı.
12 Eylül’ü soruşturacak savcı belli oldu
Anayasa'nın geçici 15. maddesinin referandumla çıkarılmasının ardından ...
 
Polis Cihaner'i zorla gözaltına almış
Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner gözaltına alınmasına ilişkin ortaya ...
Türk: ‘Hayata Dönüş’ten haberim yoktu
‘Hayata Dönüş’ Operasyonu sırasında Adalet Bakanı olan Hikmet sami Türk, ...
Gökçek'ten Alevileri kızdıracak twit!
Twitter'da, takipçileriyle tartışan Belediye Başkanı Melih Gökçek'in mesajı ortalığı karıştırdı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva