HABERLER>ULUSAL MEDYA
5 Mart 2011 Cumartesi - 00:00

İlk defa aynı ses

Son Ergenekon operasyonu her kesimden tepki çekti. Ergenekon’’u destekleyen kalemler bile isyan etti.’

İlk defa aynı ses

Son Ergenekon operasyonu her kesimden tepki çekti. Ergenekon’’u destekleyen kalemler bile isyan etti.’
 
Özellikle ’“Dink cinayeti Ergenekon işi’” diyen Nedim Şener ve Darbe Günlükleri’’ni yayıma hazırlayan Ahmet Şık isimleri, bugüne kadar Ergenekon sürecini destekleyen yazarların bile tepkisini çekti. İşte o yazılar:
 
Ortalık çalkalanıyor. ’“Ergenekon’’da yeni dalga’” diye 12 gözaltına alınmış. Aralarında dişe dokunan tek isim bence MİT’’çi Kaşif Kozinoğlu. Diğer isimlere bakıldığında, insan kaçınılmaz olarak ’“ne oluyor’” diye soruyor. Niye bu insanlar gözaltına alındı. Eger ’“siyasi iktidar cemaat, polis’” koalisyonu böyle hukuk dışı bir eyleme bulaşıyorsa , bu, Ergenekon’’un varlığını bazılarının söylediği gibi ’‘kuşkulu’’ duruma düşürmez, karşımızda dövüşmemiz gereken iki ayrı ’‘Ergenekon’’ olduğunu gösterir. Gözaltına alınanlar kadar, belki daha da fazla, gözaltına alanların aklanması gereken bir durum var gibi gözüküyor..
 
En harbisine bile yapılmaz
 
Soruşturmayı yürüten savcılara sesleniyorum: O zanlıların, gazetecilik faaliyetinin dışına çıktıklarına dair bulgularınız nelerdir? Yasadışı birtakım işlere karıştıkları, örgütsel bağlantılara sahip oldukları, aralarında psikolojik harp unsuru kriminallerin bulunduğu, üzerlerine atılı suçlara bulaştıkları neyle sabittir? Neden düzayak ifadelerine başvurulabilecekken, ertelenemez bir mecburiyete dönüştü baskın yöntemi? Beklemeye tahammülüm yok, acilen ikna edilme ihtiyacı içindeyim. En muzır, en ters, en muarız, en habis, en kızılası gazetecinin bile hapse müstehak olduğunu düşünemem çünkü.
 
Ergenekon iflas eder
 
Durum açıklanmaya muhtaçtır. Hemen söyleyelim: Bu kişilerin hangi somut suç unsuruyla gözaltına alındıkları açıklanmazsa, git gide artan ’“polis devleti’” iddiaları karşılıksız kalmaz ve Ergenekon davası ’“iflas’” eder. Hanefi Avcı kitap yazdı, 50 yıla yakın ceza talebiyle yargılanıyor. Nedim Şener kitap yazdı, gözaltında... Ahmet Şık hazırladığı kitap nedeniyle gözaltında... O zaman şu soru meşru olmaz mı? Ergenekon davası bir tür kişisel ya da politik hesaplaşmanın aracı haline mi getiriliyor?
 
Nedim Şener niçin alındı?
 
Nedim’’i tanırım. Arkadaşımdır. Nedim Şener’’in darbecilerle, antidemokratik çevrelerle, çetelerle, manipülasyon odaklarıyla hiç işi olmadı... İsmi, bilgisi hilafına, birtakım ajandalara da geçmiş olabilir. Ama bu, ’“terör örgütü üyesi’” olduğu anlamına gelmez. Yazıktır... Bühtandır... Bu gibi durumlarda, ’“bekleyelim, görelim...’” denir. Bekleyelim de, Ergenekon’’un ’“bir numaralı sanığı’” dışarıda, elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Ama gazeteciler üç yıldır tutuklu... Bu da beni çok rahatsız ediyor.
 
Medya ayağı mı?
 
Evet iddialar vardır, bu iddiaların dayandığı birtakım deliller-belgeler vardır ama hiç kimse yargı sonuçlanıncaya kadar suçlu ilan edilemez. ’“Şüphelilik’” veya ’“zanlılık’” söz konusudur. Yargılama devam edecek, savcı elindeki delillere bakarak bir iddianame hazırlayacak, savunmalar yapılacak ve sonunda yargıçlar delilleri değerlendirip karara varacaklar. Sanıkların mahkûm olması söz konusu, beraat etmeleri söz konusu, bir kısmının beraat edip bir kısmının suçlu bulunması söz konusu.
 
Ölçü kaçıyor
 
Nedim Şener’’in ’“terör örgütü’” üyesi olması, ordunun darbe yapacağı bir ortamı hazırlamaya çalışması mümkün değildir. Hükümete karşıdır ama darbe ve terör yanlısı asla olamaz. Böyle yakından tanıdığım bir insanın bile bu suçlamalara muhatap olması, Ergenekon soruşturmaları konusunda öteden beri dile getirdiğim ’“ölçü kaçıyor’” kaygısını daha da güçlendirdi: Haklı bir soruşturmada ölçünün kaçırılması kaygısı... Ahmet Şık, Nokta dergisinde ’“Darbe Günlükleri’”ni yayımlayan ekibin içindeydi. Şimdi darbeci olabilir mi?
 
Normalleşmek mümkün mü?
 
Cuntacılık, darbecilik artık gündemimizden çıksın istiyoruz hepimiz. Normalleşmek mümkün mü? Gazetecilerin evlerine baskınlar yapıldığı ve bunlardan bazılarının gözaltına alındıkları haberleri ile hayata başladığımızda, normalleşme sürecine girmemiz mümkün olacak mıdır? Normalleşmenin temel öğelerinden biri de şeffaflıktır. Açıkçası yargı da şeffaf olmak zorundadır.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Şener ve Şık’’ köşe yazarlarını birleştirdi
Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın gözaltına alınmasına daha önceki Ergenekon ...
Tüm ülkede manşet: Hoca’’yı kaybettik
Eski Başbakan Necmettin Erbakan’’ın 85 yaşında hayatını kaybetmesini gazeteler ...
Halk TV yeniden yayında
Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal görüşmesi sonuç verdi, maddi sıkıntılar ...
 
Denizli’’nin Baydemir’’e uzattığı el neden havada kaldı?
Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge, bugünkü köşesinde İZSİAD’’ın ...
İşte Soner Yalçın'ın elindeki belgeler
Ergenekon operasyonu kapsamında dün gözaltına alınan Oda Tv'nin ...
Baskın OdaTv’’ye değil, basın özgürlüğünedir
  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, OdaTv'ye ...
 
Oda TV’’ye baskın: Soner Yalçın gözaltında
Soner Yalçın’’ın sahibi olduğu Oda TV’’ye "Ergenekon" operasyonu yapıldı. ...
Ve Cine 5 Araplar’’ın oldu
Türkiye'nin ilk şifreli kanalı olarak hayata geçen Cine 5 resmen Arapların ...
Ocak ayında medyaya neler/kimler damga vurdu?
Medya Takip Merkezi geride kalan ayda damga vuran olayları ve kişileri ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva