HABERLER>MAGAZİN
28 Eylül 2010 Salı - 00:00

Hükümet ’‘rotayı’’ çizdi: 34 kanun çıkacak

Anayasa değişiklikleri sonrası 34 kanun çıkarılacak. Bu kanunlardan 6’’sı yeni, 28’’i ise mevcut yasalarda düzenleme biçiminde olacak.’

Hükümet ’‘rotayı’’ çizdi: 34 kanun çıkacak

ANKARA - Anayasa’’da yapılan değişiklikler uyarınca, yasalarda öngörülen düzenlemeler ve hangi kanunların değiştirilmesi gerektiği belli oldu.

Hükümet bu konuda yol haritası hazırladı. 6 yeni kanun çıkarılması ve 28 yasada da değişiklik yapılmasını benimsedi. Buna göre yeni çıkarılacak ve değişecek 34 kanun şöyle:
KANUN ÖNÜNDE EŞİTLİK: Anayasa’’nın ’‘Kadın erkek eşitliği’’’’ maddesine eklenen ’‘’’Alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz’” hükmü gereğince, İnsan Hakları Kurumu ve Ayrımcılıkla Mücadele kanunu çıkarılacak. Çocuk Koruma, Özürlüler, Medeni kanun, SHÇEK, Ailenin Korunması ve Şehit aileleri- gaziler kanunları değiştirilecek.
ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ: Anayasa’’ya eklenen ’‘’’Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir’’’’ maddesi uyarınca, Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı yasalaşacak, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’’nun gözden geçirilecek.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ: Anayasa’’ya eklenen ’“Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak hakim kararı ile sınırlanabilir’’’’ maddesi uyarınca, Pasaport Kanunu ve Amme Alacaklarının tahsili kanunda değişiklik yapılacak.
AİLENİN KORUNMASI: Anayasa’’ya eklenen ’‘’’Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.’” maddesi uyarınca,  Şiddet Suçu Mağdurlarına Yardım kanunu çıkarılacak. SHÇEK Kanunu ve Uluslararası Çocuk Kaçırma kanunu değiştirilecek.
SENDİKA ÜYELİĞİ: Anayasa’’ya eklenen memurlara sendika üyeliği ve toplu sözleşme hükmü uyarınca, Sendikalar ve Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu değişecek, Toplu sözleşme hakkı ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun çalışmasına ilişkin yeni bir kanun çıkarılacak. Grev ve Lokavt Kanunu ile Devlet Memurları Kanunu gözden geçirilecek.

DİLEKÇE HAKKI: Anayasa’’ya eklenen ’‘’’Ombudsmanlık’’’’ kurumu uyarınca, Kamu Denetçiliği Kurumu kanunu çıkarılacak.  Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve TBMM içtüzüğü değişecek.
PARTİ KAPATMA: Anayasa’’ya eklenen ve partisinin kapatılmasına neden olan milletvekilinin üyeliğinin düşmeyeceğine ilişkin hüküm uyarınca, TBMM içtüzüğü değiştirilecek.
YAŞ KARARLARI: YAŞ kararlarının yargı denetimine açılması sonucu, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu değiştirilecek.
ASKER YARGI: Devlet güvenliği ve anayasal düzene karşı suçlarda, zanlı asker de olsa sivil mahkemede yargılanma ilkesi gereği,  Askeri Mahkemeler, Ceza Muhakemesi ve Askeri Hakimler Kanunlarında değişiklik yapılacak.
ANAYASA MAHKEMESİ: Anayasa mahkemesinin yapısının değiştirilmesi nedeniyle, Anayasa Mahkemesinin kuruluşu yasası ve içtüzüğü değiştirilecek.
ASKERİ YARGITAY:  Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin bağımsızlığı maddeleri uyarınca, Askeri Mahkemeler, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Kanunu değiştirilecek.
HSYK’’NIN YAPISI: HSYK’’nın yapısının değiştirilmesi nedeniyle, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu, iç yönetmeliği, Adalet Bakanlığı Teşkilat yasası ve HSYK kanunu değiştirilecek.
SOSYAL KONSEY: Ekonomik Sosyal konseyin Anayasa maddesi olması nedeniyle, Ekonomik ve Sosyal Konseyin Kuruluş kanunu değiştirilecek. (Gazeteport)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezen bıçak altına yattı
Ünlü sanatçı pankreas bölgesindeki bir kist nedeniyle ameliyat masasına ...
Krize yapımcı nokta koydu!
Küçük Sırlar dizisininin oyuncularından Sinem Kobal ve Burak Özçivit'in ...
Sinem: Arda bana karışmaz
Sevgilisi Arda Turan izin vermediği için ’“Küçük Sırlar’”daki rol arkadaşı ...
 
Lindsay yine demir parmaklıklar ardında’…
Uyuşturucu kullandığı tespit edilen Amerikalı aktris Lindsay Lohan, Los ...
Bu yavşaklık bana göre değil!
Usta Usta oyuncu Haluk Bilginer'in 'Babam ölse sahneye çıkmam' ...
Ortaç'a Google bile engel olamadı!
Serdar Ortaç, Google'la girdiği hukuk savaşını kazandı. Şarkıcı ...
 
Dizilere ağır para cezası geliyor!
Televizyon seyircisini ekrana kilitleyen dizi rüzgarı yeni yayın dönemiyle ...
Polat’’ın eşi artık baba ile oğul arasına girecek!
’“Kurtlar Vadisi Pusu’”da Polat Alemdar’’ın eşi Ebru’’yu canlandıran Hatice ...
Bedük Kylie Minogue'u Solladı!
Dünyaca ünlü yıldızların yarıştığı kolej radyoları sıralamalarında ise ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva