HABERLER>SAĞLIK
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 00:00

Hızlı düşündüren ilaç üretildi

Türk bilimi, insanlığa büyük fayda sağlayacak bir buluşa daha imza atmayı başardı. Üretilen ilaç ile insan hafızasının daha hızlı çalışması sağlanabiliyor.’

Hızlı düşündüren ilaç üretildi

Türk bilimi, insanlığa büyük fayda sağlayacak bir buluşa daha imza atmayı başardı. Üretilen ilaç ile insan hafızasının daha hızlı çalışması sağlanabiliyor.’
 
BALIKESİR- Buluşlarıyla dünya bilimini defalarca şaşırtmayı başaran Türk bilim adamı ve iş adamı Faruk Durukan, insan hafızasını hızlandırmaya yarayan bitki özü kaynaklı bir ilaç üretti. Taşın suyunu çıkararak dünya bilimini hayretler içinde bırakan, dünyanın 3 bin yıldır çözüm bulamadığı ve nereye döküleceği bile bilinemeyen zeytin kara suyunu faydalı hale getiren, zeytin çekirdeğinden stratejik önemi bulunan aktif karbon üreten, domuz gribi ve kuş gribine karşı etken maddeyi üreten, bitki özlerinden ilaç ham maddesi üreten ve insanlığa faydalı daha birçok buluşu olan Türk bilim adamı Faruk Durukan, son buluşu ile yine dünya bilimini şaşırtacak bir buluşa imza attı.
 
Balıkesir’’in Edremit ilçesindeki Türkiye’’nin ilk ve tek bitki özü üretim tesislerinin mimarı olan Faruk Durukan, gelişmiş laboratuarında aylardır üzerinde çalıştığı insan hafızasını hızlandıran ilacı, 25 üniversiteden aldığı bilimsel destek ile ürettiğini açıkladı.
 
ÖZELLİKLE SİYASETÇİLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK
İlçe girişindeki tesislerinde İHA kameralarına konuşan Türk bilim adamı ve bölgenin saygın iş adamları arasındaki Faruk Durukan, geçtiğimiz aylarda da Türk ilaç sanayini içinde bulunduğu darboğazdan kurtaracak bilimsel çalışmalarla ülke gündemine gelmişti. Tıp dilinde ’‘Rosmarinik Asit’’ olarak bilinen etken maddeyi, adını açıklamadığı bazı bitki özlerinden elde ederek insan hafızasına müdahale edebilen ilacı ürettiğini söyleyen Durukan, bu ilacın tıp literatürlerinde de onay bulduğunu bildirdi.
 
Şimdiye kadar yaptığı tüm bilimsel çalışmalarını Türkiye’’deki 25 üniversite ve özellikle Balıkesir Üniversitesi ile ortaklaşa sürdüren Faruk Durukan’’ın bu son buluşu da yetkili sağlık çevreleri tarafından onaylandı. Kullanıldığında insanların hafızalarında bulundurdukları bilgileri, istendiği anda hızla akıllarına getirmelerini sağlayan ilacı dünya bilimine ve insanlığa armağan ettiğini söyleyen Durukan, ’“Bu ilaç özellikle, dikkat dağınıklığı problemi yaşayan öğrencilere, sürekli kürsülerden hitap yapan siyasetçilere, doktorlara, muhasebeciler gibi karmaşık iş gruplarında çalışanlara, bilgisayarcılara büyük fayda sağlayacaktır. Bu ilaç kullanıldığında odaklanılmak istenilen konuya hızlı bir biçimde odaklanılması sağlanıyor ve daha önceden öğrenilen bilgilerin hızlıca hatırlanılmasını sağlıyor. ’‘Rosmarinik Asit’’ kullanılarak üretmeyi başardığımız bu ilaç, yayınlanan makaleler ile dünya bilimi tarafından onay bulmuştur. Biz dünyada üretilmesi mümkün olmayan ve üretimi zor olan etken malzemeleri üretiyoruz. Bizim tüm bu çalışmalarımızdaki asıl amacımız Türk AR-GE’’sini dünya AR-GE’’sinin üzerine çıkartmaktan öte değildir. Bu çalışmamızı da dünya bilimine armağan ediyoruz. Bu ilacın seri üretimine de talepler doğrultusunda başlayacağız’” diye konuştu.
 
İlacın etkileşimi ile ilgili bilimsel bilgiler de veren Faruk Durukan, ’“İlacımızın kimyasal bileşimine bakacak olursak; Ekstrede başlıca fenolik diterpenler; karnosik asit, karnosol, rozmanol, izorozmarol, triterpenler, betulin, betulunik asit, miromerik asit, oleonolik asit, flavonoidler, diosmin, erirosin, genkvaninnepetin, nepitrin, karotenoidler, alfo-tokoferol gibi maddeler bulunmaktadır. İlacın etkinleri; Asetilkolinesteraz inhibitör etki; Alzheimer (bunama) gibi hastalarda görünen bunama sorunları ana beyin bölgesinde nöronların kaybı ve hasarına sebep olmaktadır. Rosmarinus offcinalis’’in eksresi NGF (nerve growth factor) üretimini önemli ölçüde arttırmakta, Alzheimer hastalığının gelişimini yavaşlatmaktadır ve daha bir çok etkisi bulunmaktadır’” dedi.(İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolgu tarih mi oluyor?
Çürük tedavisindeki yeni yöntem dolguyu rafa kaldıracak. Fransız bilim ...
Lens ile havuza girmeyin
Yaz aylarında gözleriniz daha fazla özen gösterilmeli, mutlaka gözlük ...
Tatilin etkisi kaç günde bitiyor?
Bütün yıl tatil yapmayı bekliyoruz. Peki bunun etkisinin ne kadar ...
 
Diş eti hastalıkları kemik erimesi yapıyor
Dişlerde uzun süre kalan çürüklerin, diş eti hastalıkları ve dişlerde ...
SGK karekodta kararlı
SGK Başkanı Zararsız, karekod uygulamasına ilişkin "Çok kesin biçimde ...
’‘Şemsiyenin altındayım güneş yakmaz’’ demeyin
Yaz ayları denince akla güneş, deniz ve havuzun keyfini çıkarmak gelir. Fakat ...
 
Manik-depresif hastalık sıcaklarda artıyor
İki uçlu bozukluk olarak adlandırılan manik-depresif hastalığı yaz aylarında artış gösteriyor.’
Uykusuzluk şişmanlatıyor
68 bin kadın üzerinde yürütülen araştırmada, geceleri 5 saatten az ...
İzmir SGK'da ’“mobbing’” iddiası
Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, SGK ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva