HABERLER>SAĞLIK
1 Temmuz 2010 Perşembe - 00:00

İzmir SGK'da ’“mobbing’” iddiası

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, SGK İl Müdürlüğü yöneticilerinin kurum doktorlarına psikolojik baskı (mobbing) yaptıklarını savundu.’

İzmir SGK'da ’“mobbing’” iddiası

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, SGK İl Müdürlüğü yöneticilerinin kurum doktorlarına psikolojik baskı (mobbing) yaptıklarını savundu.’
 
İZMİR- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yönetiminin, bünyesinde çalışan doktorları hiçbir bilgi vermeden gece denetimlerine gönderdiğini savunan Sağlam, "Kurumda çalışan 60'a yakın doktor denetimler hakkında bilgi almak için yönetime dilekçe yazdı. Ancak yönetim, bilgi vermek yerine soruşturma başlattı" dedi.
 
www.medyasaglik.com'un haberine göre, sendikada dün basın açıklaması düzenleyen BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nün özel sağlık sektörüne yönelik yaptığı denetimleri eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde SGK İzmir İl Müdürlüğü'nde görev yapan 48 doktorun önceden hiçbir bilgi verilmeden kuruma çağırılıp denetimde görevlendirildiğini anlatan Sağlam, "Müdürlükçe daha önceden de yapılan mesai dışı denetimlerde gerekçelere dayanak olan tüm belge ve bilgiler doktorlara zamanında ulaştırılıp, denetçi hekimlerin bu belgelere göre hazırlıklarını yaparak denetimlerine gitmesi sağlanırdı. 2 Haziran 2010 tarihinden bu yana devam eden özel hastane gece denetimleri, 2009/89 sayılı denetleme genelgesine aykırı olarak planlanarak yürütülmektedir. Burada şunu anlamış değiliz; denetime çıkacak olan hekimlerden her türlü bilginin saklanmasındaki amaç nedir? Denetimin gizliliği gerekçe gösterilerek bilgilerin hekimlere verilmemesine karşılık, kontrol memurlarına iki gün önceden neden verilmiştir?"
 
"DENETLENECEK HASTANELERİN ÖNCEDEN HABERİ OLDU MU? "
Denetimlerin yapılma şekli hakkında SGK İl Müdürlüğü yetkililerinden dilekçe ile bilgi isteyen doktorlar hakkında müdürlüğün soruşturma başlattığını anlatan Sağlam, "Kurum dilekçe konusunu araştırması gerekirken, dilekçe veren arkadaşlarımızı sorgulama yoluna gidiyor" diye konuştu. Konuşmasında gece denetimlerini planlayan SGK İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Topcuk'a bir soru yönelten Sağlam, "Yılmaz Topcuk'a sormak istiyorum: 'Kurum hekimlerinden sakladığınız gece denetimlerinden, denetlenecek özel hastanelerin haberi var mıdır? Denetime gidilen hastanelere bu bilgi verilecekse bu denetimler neye hizmet etmektedir?" diye konuştu.
 
Toplantıya katılan bazı doktrolar, SGK İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Topcuk'un yaklaşımında rahatsız olduklarını belirterek, "Görevlendirme emirlerinin tebliğinin yapıldığı toplantıda İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Topcuk tarafından kurumsal yapımızdan ve devlet işlerinin ciddiyetinden uzak bir tarzda, tahrikkar ve tehditkar bir biçimde 'görevlendirmenin saatini beğenmiyormuşsunuz bir dahaki denetimi gece 24:00'de yaparız. Yöneticilik anlayışım budur' İfadelerini kullandı" diye konuştu.
 
Toplantıya katılan ancak isimlerini açıklamak istemeyen bazı doktorlar, denetim biriminin idareden ayrılması gerektiğini ifade etti. Bir doktor ise, ’“Biz güven ve huzur içerisinde işimizi yapmak istiyoruz. Denetime çıkmayalım demiyoruz. Ancak denetime gittiğimiz özel sağlık kuruluş hakkındaki ihbarları bilerek gidersek daha çok faydalı oluyoruz. Denetim sırasında ’‘Sizin hakkınızda şu şikayetler var’’ diyerek gereğini yapabiliriz’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kozmetiklere dikkat!
Cilt temizliği ve bakımında zeytinyağlı sabun kullanılan günler geride ...
Kot işçilerinin durumu tartışılıyor
Bakan Dinçer, BDP'li Bayındır'ın, kot kumlama işçilerine yönelik ...
Pizza yiyerek 12 kilo verdi!
ABD'de yaşayan Matt McClellan, pizzanın diğer fast food tarzı yiyeceklerden ...
 
Vişne ve suyu vücudun ilacı
Vişne ile suyu ve konsantresinin, birçok kanser türü ile kalp hastalıkları ...
14 ay sonra domuz gribi alarmı kaldırıldı
Domuz gribinin geçen yıl ilk olarak patlak verdiği Meksika'da ...
Tansiyona karşı kırmızıpancar suyu
Amerikan Hipertansiyon Dergisi'nde yer alan araştırmada, kırmızı ...
 
Yaş ilerledikçe beyin gelişiyor
İngiltere’’deki Royal College of Paediatrics Üniversitesi’’nde yapılan ...
Terlememek tehlikeli
Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, terlemenin vücudun savunma mekanizması ...
AK Parti ilçe başkanının evine el bombası
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, AK Parti ilçe başkanının Eski Kışla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva