HABERLER>GÜNCEL
6 Nisan 2011 Çarşamba - 15:58

Hem hukuk hem yaşam mücadelesi veriyor

İzmir Barosu'na kayıtlı 12 yıldır avukatlık yapan 2 çocuk babası Mehmet İsen'in dünyasını karartan sağlık skandalında son söz Adli Tıp'ta.

Hem hukuk hem yaşam mücadelesi veriyor

İZMİR - Patolojiye gönderilen ve kanser riski taşıdığı belirtilen tümör parçası ile ilgili raporun doktorların gözünden kaçmasıyla, 2 yıl sonra hastalığını öğrenen, kemoterapi tedavisi gören, yüzde 90 iş göremez raporu verilen Avukat Mehmet İsen, mum gibi eriyor. 2009 yılında 1 milyar 200 bin TL. gibi rekor tazminat talebinin istemiyle dava açılırken, davanın görüldüğü Bölge İdare Mahkemesi dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu'na göndererek geniş kapsamlı ve detaylı bir rapor istedi. Hala doktorların konrolü altında olan Avukat İsen, ise yüzde 90 işgöremez heyet raporuyla, malülen emekliye ayrılmak zorunda kaldı.
 
Gerçeği 2 yıl sonra öğrendi
Karın ağırısı şikayeti ile 2006 yılında gittiği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde apandist teşhisi konulan Mehmet İsen, doktorlar tarafından ameliyat edildi. Patolojiye gönderilen ve kanser riski taşıdığı belirtilen tümör parçası ile ilgili rapor doktorların gözünden kaçtı.

Mehmet İsen 2 yıl sonra kolestrol tahlili yapmak isteyince korkunç gerçeği öğrendi ancak, her şey için çok geçti. Çünkü aradan geçen 2 yıl süre içinde genelde kadınlarda görülen ve sıvı halindeki kanser, vücudundaki tüm organları sarmıştı. Erkeklerde çok nadir görülen ve vücuttaki organları sinsi bir şekilde saran kanser türü olan, "Müsinoz Kistatenom" teşhisi koyan patoloji raporunun doktorların dikkatinden kaçması, 2 çocuk babasının dünyasını kararttı. Yüzde 90 iş göremez raporu verilen 36 yaşındaki avukatın bundan sonra ne kadar yaşayabileceği konusunda ise hiç bir doktor garanti veremiyor.
 
Skandala rekor tazminat talebi
Apandist ameliyatının ardından sıvı kanser hücresinin diğer organlara da yayılması üzerine Avukat Mehmet İsen, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'nde bir dizi ameliyat geçirdi. Eşinin doğum yaptığı gün ameliyata alınan Mehmet İsen, kalın ve ince bağırsağı başta olmak üzere, omentum (karın içerisinde bağırsakları örten oluşum) ve pelvik peritonu (karın boşluğunun iç yüzünü örten zar) alındı. Halen kemoterapi tedavisi gören, yüzde 90 iş göremez raporu verilen ve içindeki kanser sıvıları günden güne diğer organlarına sinsi bir şekilde ilerleyen Avukat Mehmet İsen, mum gibi eriyor. Gözü önünde eriyen eşinin durumuna üzülen İnci İsen, avukatı aracılığı ile sorumlu doktor ve hastanenin bağlı olduğu Sağlık Bakanlığı'na karşı 2009 yılında 1 milyon TL maddi, 200 bin TL manevi olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin TL tazminat davası açtı.

İzmir 1.İdare Bölge Mahkemesi'nde görülen davada müvekkilinin yüzde 90 iş göremez raporu ile malülen emekli olduğunu belirten Avukat Erdal Benli, "Müvekkilim ve aynı zamanda meslektaşım olan Mehmet İsen halen tedavi görüyor. Vucudundaki sıvıların yayılmaması için doktorlar tedavi uygulayorlar. Ancak, içindeki sıvı uyuyan yılan gibi. Yani her an diğer organlarına yayılabilir" dedi.

Bölge İdare Mahkemesi'nde görülen davada yapılan savunmalar tam anlamıyla skandal olduğunu söyleyen Avukat Benli, sağlık bakanlığı tarafından yapılan savunmaların tam anlamıyla bir skandal olduğunu söylerken, " Gelen cevaplarda, teşhiste 2 yılın çok önemi olmadığı belirtilmiş. Oysa biz teşhiste bir dakikanın bile çok önemli olduğunu biliyoruz. Mahkeme, dosyayı İstanbul Adli Tıp'a göndererek çok detaylı rapor hazırlamasını istedi. Gerekirse müvekkilim Mehmet İsen'de Adli Tıp'a çağrılabilecek" dedi. (Cumhur Erkek)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK 'tutukluluk' kararını beğenmedi
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde bir basın açıklaması yayınlayarak ...
TOKİ'den 5 yıldızlı yurt müjdesi
TOKİ, üniversite öğrencilerinin yurt sorununun çözümü için Yüksek Öğrenim ...
Demir: Acemice hazırlandı
ÖSYM Başkanı, "Basına verilen kitapçık biraz acemice hazırlandı. Yanlış ...
 
11 yıl sonra “Hayata Dönüş”
2000 yılında ölüm oruçlarını bitirme gerekçesiyle yapılan ve 30 mahkum ...
Teziç: Korku ortamı var
YÖK eski başkanlarından Teziç, YGS açıklamalardan tatmin olduğunu söyleyen ...
Eksik 8 kitapçık nerede?
Facebook’taki "ÖSYM Ben Tatmin Olmadım" adlı grubun üyeleri Bitlis’te ...
 
Köy meydanında pompalı cinayet
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozcayaka köyünde bir kişi eniştesini tüfekle vurarak öldürdü.
321 yaralı Çeşme’de
Libya'nın Misrata ve Bingazi limanlarından aldığı 321'i yaralı 470 kişiyi ...
Arkadaş kurbanı genç beraat etti
Askerlikten kaçmak için çocukluk arkadaşının kimlik bilgilerini alarak, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva